Příběh kovu 1

Příběh kovu 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504695/bmid_pribeh-kovu-1-zcH-504695.jpg 4 9 6

Metalstory série

1. díl >

Domov sv. Aloise v Plzni je vymývárnou mozků. Poslední štace pro vysloužilé tajné agenty, o jejichž služby už není zájem. Odtud se odchází výhradně nohama napřed. Stařík Michael Newchop má ale jiné plány, a tak prchá, aby si splnil svůj poslední sen. Po jeho stopách však okamžitě vyráží profesionální zabiják. V prastarých ruinách Tiwanaku zabiják konečně dostihne svou oběť. Když ale srdce staříka zasáhne smrtelná rána z pistole, stane se cosi neočekávaného… A ten okamžik je počátkem sledu událostí, které zatřesou osudem neznámé planety a možná i celého vesmíru. První část vědecko-fantastického románu inspirovaného Dunou Franka Herberta a teorií pravěkých astronautů se odehrává na planetě Pu-ma, kde již po tisíciletí zuří konflikt neslučitelných vůlí a sil. Na místě drsném a zároveň krásném, kde má hlavní slovo mysl a kov…... celý text

Přidat komentář

frankI1Eh
16.12.2023 5 z 5

I přesto, že je tohle první kniha tohoto autora, tak mi překvapila tím, jak je dobrá. Kniha má více částí, kde část v Plzni, je pro mě jako rodáka zajímavá, ale hlavní část na planetě Puma je prostě skvělá. Sice jsou zde někdy pro mě zbytečné poznámky pod čarou, názvy všeho jsou velmi složité, až nečitelné, ale příběh je velmi napínavý, svět krásně vykreslený a v mnoha aspektech velmi neotřelý. Knihu bych doporučil pro ty, co mají rádi příběh na styl filmu Avatar.

tomas92377
09.05.2023 5 z 5

Neotřelý příběh který jsem četl jedním dechem, autorovi rozhodně fantazie a nápady nescházely. Doporučuji všem fanouškům sci-fi a fantasy.


witko
20.02.2023 4 z 5

Pomalejší rozjezd, na Pu-mě už to trochu odsejpá. Co mne ale při čtení hodně rušilo, byly i kolikrát zbytečné vysvětlivky pod čarou. Ty bych rozhodně ubral, jinak zajímavý nápad.

marek2038
15.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Příběh kovu je akční sci-fi zasazená do fascinujícího světa planety Pu-ma. Autor se toho nebojí, nechává svoji fantazii vytrysknout do galaktických rozměrů. Jména postav občas připomínají Vilmu Kadlečkovou. Pobaví popkulturní odkazy, svérázné charaktery i vnitřní hlas hlavního hrdiny. Scéna s rybolovem robotického dravce je prostě znamenitá. Pokud máte rádi akční sci-fi, tahle se vám bude líbit. Doporučuji přečíst oba díly najednou.

Petheor
13.01.2023 5 z 5

Autor si dal obrovskou práci s vytvořením masivního světa, který obsadil bohatou faunou, florou a kulturou. A povedlo se. Pu-ma je zajímavá, bestie neotřelé, lid úplně cizí tomu, co známe. Bydlet bych tam nechtěl, ale čtení to bylo parádní.

Nádherný rozjezd knihy nabírá kvalitní tempo, nechá hlavního hrdinu cca v polovině knihy na chvilku odpočinout, než se jde sprintem do finále. Knihu jsem přečetl na dva zátahy, jazyk autora mě vyloženě bavil.

Fanoušci sci-fi, fantasy, ale i těmito žánry neposkvrnění čtenáři si jistě užijí odkazy a vtipná pokývnutí na současnou i starší popkulturu, ale zároveň i konflikt obřích rozměrů. Příběh "odsejpá", hlavní hrdina má uvěřitelnou osobnost a boží sarkastický vnitřní hlas, popisy jsou ve správné délce, nikoliv rozvleklé, Pu-ma jednoznačně stojí za prozkoumání, včetně její historie.

Klobouk dolů, doufám, že se autor brzy pustí do dalšího projektu.

Kavohela
06.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jako debut je to více než slušné. Rozjezd z Plzeňského prostředí pro mě byl milým překvapením, protože ta místa znám z vlastní zkušenosti a ten popis k nim rozhodně sedí. Akorát bych autorovi doporučila, aby se skutečnému Domovu sv. Aloise vyhýbal obloukem - mohl by od tamějšího personálu jednu nebo dvě slíznout :-)
Po pomalejším rozjezdu se už ale dostáváme zcela jinam a přiznám se, že propracovaná cizí kultura a vůbec příběh lidí z Pu-my mě opravdu zaujal.
Knížka na mě byla místy trochu drsnější, ale pánové s tím nebudou mít žádný problém. Co mě ale opravdu naštvalo, že po té šílené jízdě v červím žaludku text knihy záhy končí, přitom mám dojem, že jako bychom byli stále na začátku nebo maximálně v půlce příběhu kovu.
Tak doufám, že to autor ve druhém díle napraví a nakonec vše řádně vysvětlí.
Pro příznivce sci-fi dobrá volba. A pokud ještě k tomu posloucháte metal, tak nutnost :-)

Štítky knihy

roboti vesmír války konflikty

Autorovy další knížky

Michael Newchop
česká, 1975
2022  89%Příběh kovu 1
2022  100%Příběh kovu 2

Kniha Příběh kovu 1 je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce38x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x