Město šťastných lásek

Město šťastných lásek https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53805/bmid_mesto-stastnych-lasek-5qT-53805.jpg 4 32 8

V prostředí malebného města Telče se rozhrává vtipný a napínavý příběh z dob Zachariáše z Hradce na pozadí dnešní skutečnosti: renezanční hrdinové nacházejí své protějšky a dvojníky v dnešních obyvatelích města, jejich osudy se vzájemně proplétají a doplňují.

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Svoboda
více info...

Přidat komentář

Vydra57
23.05.2023 3 z 5

Milé čtení na léto , v němž se prolíná vznikající reálný milostný a kamarádský vztah spisovatele s láskami hrdinů jeho nového příběhu z doby Zachariáše z Hradce , velkého budovatele Telče, kde se celý děj odehrává.
Chtěla jsem knihu doporučit hlavně ženám, které v dnešní době plné tvrdých podnikatelů, drastických událostí a asertivních vamp hledají pohlazení na duši. Ale ejhle , vidím zde i romantické čtenáře - muže ! Tak jsem ráda. Hlavně, že všichni čteme s radostí.

KURACHJO2018
16.02.2023

Kožíka čtu velice rád, jeho poutavé vyprávění o historii, o životě našich předních umělců, či o obyčejném životě - to je oáza na duši.
Tato kniha, v níž se prolíná historie s nedávnou současností vás zavede velmi povedeným způsobem do dob minulých v návaznosti na současnost. Styl vyprávění pana Kožíka, tak specifický, milý... dalo by se říci snad lidský???- vás dostane do čtenářského rauše- a nepustí. Do poslední stránky nepustí.


ludek.n
28.12.2020 4 z 5

Město Telč - město šťastných lásek. Alespoň takto nám ho představuje František Kožík ve svém románu. Spisovatel Mojmír Galanda zde během letních prázdnin píše svou historickou novelu o době pana Zachariáše z Hradce. Tento model mu dovoluje vést dvě oddělené příběhové linie, nápaditě je splétat, vytvářet mezi nimi paralely a prolínat je podle vlastního uvážení až ke grandióznímu finále. Kožíkův styl je lehký, hravý a rozverný, úplně z něho cítíte tu letní atmosféru, dovádivou radost a opojení sluncem. Občas se objeví temný tón, ale je hned vzápětí překryt laskavým nadhledem. Seznámíme se s pamětihodnostmi města, zabrousíme do historie a v neposlední řadě se probereme vzájemnými vztahy obyvatel Telče dříve i nyní. Příběhu nechybí vtip ani napětí. Kožík citlivě zachází s jednotlivými motivy a vytváří z nich bohaté prostředí pro své hrdiny, jejichž osudy vás vezmou s sebou na nádherný a nezapomenutelný výlet.

Pebra
14.11.2019 5 z 5

Dobrý den, Slunce, kde to jsem? Neznabohu, jsi v Telči! ...příběh Petra a Markéty z doby dávno minulé je tak živý, jako by se stal dnes. Prolnutí minulosti se současností vzbuzuje mrazení, které tam cítím při každém kroku. I já jsem díky Kožíkovi objevila tohle kouzelné Město, kterého se nemůžu nabažit.

bela3923
03.08.2018 5 z 5

Já ji miluju. Odpočinková, krásně napsaná o lásce a přitom ne červená. Pro mně top.

maryzka
26.04.2018 3 z 5

Přiznám se, že opět tato kniha ležela dlouho u mě v knihovně, neboť jsem spíš měla ráda ,, životopisné knihy" tohoto autora. Teď po přečtení této knihy lituji, že jsem si ji nepřečetla když jsem v Telčí byla na dovolené.

Gold351
18.08.2015 5 z 5

Knihy pana Kožíka mám moc ráda, většinu z nich mám ve své knihovně. Město šťastných lásek jsem objevila v roce 1978 pod vánočním stromkem a "shltla" ho během dvou dnů. Od té doby patří k mým nejoblíbenějším. Zprvu mě zaujala spíše část historická než současný děj, občas jsem si četla jen jednu vypravěčskou linii, ale i dnes se často ke knize vracím. Díky jí jsem se zamilovala do Telče a každoročně tam trávím dovolenou, procházím místa, o kterých autor vypráví...

kattyV
18.02.2013 5 z 5

Kniha, ve které se prolínají dvě dějové roviny a příběhy několika lásek, které všechny spojuje půvabné město Telč. Přiznávám, že je to kniha, která mne do Telče přivedla a kvůli které mám toto město ráda.