Město malomocného krále

Město malomocného krále https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68064/mesto-malomocneho-krale-68064.jpg 4 87 13

Dobrodružný román z prostředí siamského dvora šedesátých let minulého století. Královský ministr, pověřený péčí o posvátné bílé slony, upadne v královu nemilost, když v jediném měsíci zahyne sedm slonů. Ministr, který věnoval slonům všechnu péči a je nevinen, podnikne odvážné pátrání spojené s řadou dobrodružných příhod, v němž pachatele násilné smrti posvátných zvířat odhalí. ... celý text

Přidat komentář

Finskej
09.03.2023 3 z 5

Hodnota Emilia Salgariho coby autora spočívá hlavně v tom, že si člověk uvědomí, jak neuvěřitelně kvalitním autorem byl například takový Verne nebo May. Jako čtenář chápu, že hrdiny a hrdinky musí stíhat útrapy a nepřízeň osudu, ale nemuseli by se do nich neustále dostávat proto, že se chovají jak naprostí pitomci. Což, bohužel, se u Salgarino děje skoro pořád.

BabaJaga11
26.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihy edice KOD byly v dětství moje oblíbené, přečetla jsem jich pěknou řádku, ale tato se ke mně dostala až nyní. Ani nevím, zda jsem k ní přišla v nějakém dobročinném bazaru, v knihobudce nebo jsem si ji přihodila k objednávce v nějakém online antikvariátě, abych měla poštovné zdarma :-).

Jasně, knížka je pro děti, je předvídatelná v tom, že děj musí dobře dopadnout (ale na druhé straně, o některá překvapení není nouze a sem tam některá sympatická postava se konce románu nedožije). Myslím ale, že potěší každého, kdo má rád dobrodružství a exotiku. Je to zas něco trochu jiného, než dobrodružství na moři nebo mezi Indiány, což jsou časté náměty knih z edice KOD. Jen se mi nepodařilo zjistit, jak je to se všemi těmi druhy opic a hadů a podobných živočichů popisovaných v knížce – měl pravdu Lakon-tay, anebo doktor Galeno, tj. jsou popisy pravdivé, anebo jde o pověsti místních obyvatel? Zkoušela jsem vygooglit jen smějící se opici, na víc jsem čas neměla – a bohužel se nepovedlo. Což nemusí nutně znamenat, že neexistuje, pouze pod tímto názvem není na žádném webu :-).


Turlogh
01.02.2022 4 z 5

Výborný dobrodružný román známého autora z exotického prostředí Siamského království. Howgh.

Blue
16.12.2020 3 z 5

Musím bohužel přiznat, že jsem trochu zíval. Po celkem zajímavém začátku je příběh poměrně pomalý a naivní. Což o to, naivnější tyto knihy bývají, ale když už je to i tak nějak bez chuti a zápachu, když to nemá potřebnou jiskru, nedá se tomu zatleskat.

madem
25.03.2019 3 z 5

V dětství mě knížka velmi bavila. Nyní jsem k ní vrátila v rámci výzvy. A ano, je to dětská knížka. Hrdinové jednají tak jak čekáte. Děj je velmi jednoduchý, vše utíká bez zbytečných popisů. Je to naivní, ale má to určité kouzlo.

danny_21
19.12.2018 3 z 5

Pro mě neznámé dílo autora mého oblíbeného Černého korzára, které je kvalitou hodně pod úrovní pirátského dobrodružství. Jednoduchý, naivní příběh o putování thajskou džunglí, kde jde především o to, postřílet co nejrozmanitější živočišné druhy. Uvidíme, jak dopadne slavný Sandokan, u mě je Město malomocného krále v průměrných vodách - 50 %

Jirka92333
13.08.2017 4 z 5

Příběh této knihy byl napínavý a četl se velmi dobře. 4z5 dávám proto že mě trochu mrzí rychlí konec knihy. Např. bych si představoval více popisu zříceniny města když už tam hrdinové putují celou knihu. Nicméně bych se nebál tuhle knihu doporučit

pikacka
15.05.2017 4 z 5

Napínavý dobrodružný příběh, který má napětí. Autor se soustředil čistě na děj tím se stal příběh poutavým. Kniha není obsáhlá, čte se velmi rychle. Škoda ,že konec knihy - epilog je tak kraťoulinký , čtenář by se možná rád dověděl co bylo dál s hlavními hrdiny.

papaja
20.05.2016 4 z 5

Dobrodružné knihy nepatří mezi můj oblíbený žánr, ale tato kniha byla velice příjemná a čtivá, konec byl velmi předvídatelný, ale to už u dobrodružných knih bývá :).

minirock
19.02.2016 4 z 5

Cesta za legendárním bodcem Sommona-Kodoma kterou podniká generál Lakon-tay se svojí dcerou Len, jejich sluha Fen a evropský doktor Roberto Galeno, je plná dobrodružství a nástrah zrádného králova kata Mien-Minga. Ten se sice shlédl v krásné Len, se svojí krutostí a podlostí nemá však šanci. Po mnoha útrapách se hrdinům podaří úkol od krále splnit a generál zároveň očistí svou pověst a odhalí pachatele zlého činu na královském dvoře. Zajímavá a napínavá kniha od autora slavného Sandokana.

mulderka
31.01.2016 4 z 5

Četla jsem to už hrozně dávno, ale pamatuju si, že děj byl velice napínavý a bavil mě. Jelikož tyto dobrodružné příběhy miluju a čtu doposud, nepochybuji, že kdyby se mi tahle knížka náhodou zase dostala do rukou, popadnu ji a shltnu bez dechu!!

heavy66
24.08.2014 5 z 5

Napínavá dobrodružství výpravy generála Lakon-tay, ministra siamského království, divokou džunglí jihovýchodní Asie do města malomocného krále za tajemstvím bílých slonů. Doporučuji!

michtry
06.11.2012 4 z 5

Byla to má první kniha od Salgariho, dodnes k ní mám vřelý citový vztah.

Štítky knihy

19. století Thajsko sloni Siam dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Emilio Salgari
italská, 1862 - 1911
1988  85%Černý korzár
2000  85%Sandokan
1973  73%Tygři z Mompracemu
1991  83%Sandokan. Příběh druhý: Tajemství černé džungle
1930  78%Město malomocného krále

Kniha Město malomocného krále je v

Právě čtených1x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce86x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x