Bestie

Bestie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423154/bmid_bestie-bk9-423154.jpg 3 6 2

Grimm city série

< 2. díl

Náhlá smrt hlavy jedné z mafiánských rodin znamená porušení dohody. Grimm City hrozí totální válka. Na pozadí těchto událostí a snad nejvýznamnějšího soudního procesu v historii města se dokonce i chycení nebezpečného psychopata zvaného Drvoštěp zdá čímsi druhořadým. Inspektor Evans má tu smůlu, že tato záležitost je svěřena právě jemu a že se jí musí zabývat společně se samozvaným strážcem práva z chudinských čtvrtí na druhé straně mostu Emethem Braddockem, bývalým boxerem, Bestií. Druhý příběh o Grimm City je opět černou detektivkou, tentokrát obsahující prvky soudního dramatu. Především je to však příběh města jiného než všechna ostatní – ale možná úplně stejného.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Fantasy

Vydáno: , Argo
Originální název:

Bestie , 2017


více info...

Aya81
Aya81
22.01.2022 4 z 5

Pátrání po bestiálním vrahovi? Soudní proces s vrahem (nebo ne?) hlavy jedné z mafiánských rodin? Jak to zapadá dohromady? V Grimm city rozhodně. V tomto díle se dostáváme konečně i na "druhou stranu" města, setkáváme se krom řady starých známých i s novými postavami. Pod povrchem města přitom něco bublá.. a obří krev to není. I Bestie drží laťku vysoko. Sup rulezz ;)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
24.06.2021 5 z 5

Smrt jedné z mafiánských hlav města způsobí velké věci. Stejně tak vraždění nevinných dívek. Ale vraždy ve špíně nejsou tak atraktivní jako soudní přelíčení s vrahem mafiana. (Když se řeklo, kdo to je, tedy hned na začátku, kdy je každému jasný, že tady něco smrdí, hned jsem se rozesmála.) A protože vraha mafianá našli setssakramentsky rychle (proto ten smích nad tím, kdo to je, ne že by to bylo nějaký velký překvapení), bude to spravedlivý soud nebo jenom vybrali někoho, koho potřebovali?

Opět hezky rozepsaná historie a já jenom koukala, že tohle někoho vážně napadlo.

Narozdíl od prvního dílu se ale Bestie odehrává na delší časové ose. Ale jednička byla v rámci jenom dvou nebo třech dní, takže to bylo takový rychlejší. Ale napsané stále dobře.

A ještě jeden rozdíl od prvního dílu. V tomhle jsou detektivové trochu na vedlejší koleji a vážně to nebyla špatná změna :)

Ale je pravdou, že se mi druhý díl líbil o trochu víc. Protože byl takový uvolněnější. A tu půl hvězdičku z minula jsem nakonec ani proti autorovi nemusela použít ;)

No, a teď jenom počkat na třetí díl. Protože leč se může zdát, že je to divnej mišmaš, protože jsou oba díly opravdu jiný, něco mi říká, že třetí díl to hezky rozsekne a my všichni pochopíme, že to nejsou tři díly, ale jeden krásný román rozdělený na tři část, a jsem moc zvědavá, do jakého žánru Krysa zabrousí.

PS: i přes mojí poznámku u prvního dílu, jsem zůstala první potvora, která hodnotí Bestii :( shame on you!!!


Autorovy další knížky

Jakub Ćwiek
polská, 1982
2011  80%Lhář
2011  87%Lhář 2
2013  81%Lhář 4
2013  78%Lhář 3
2019  95%Lhář Loki

Kniha Bestie je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x