Město dívek

Město dívek https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25237/bmid_mesto-divek-bB8-25237.jpg 4 40 8

Město dívek série

1. díl >

Devlin, Caroline a Maggie. Ženy v rozkvětu, které dosáhly téměř všeho, co si jako dívky přály — kariéry, úspěchu, manželství. Mnoho známých jim závidí. Ale jak vysokou cenu je to stálo?

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

City Girl , 1990


více info...

alef
alef
29.03.2023 5 z 5

Celou trilogii Město dívek jsem četla opravdu kdysi, před víc jak 20ti lety, a je docela zajímavé, že, přestože se jedná čistě o román pro ženy (dívky), oddychové čtení na letní dovolenou, utkvěl mi v paměti. Patricia Scanlan podle mě napsala pěkný příběh o tom, co všechno ovlivňuje to, jak si formujeme cestu životem, a taky, jak ji naplňujeme, občas se odchylujeme od našich plánů, přání (některé překážky prostě překonat nejde), a jindy zase, pod tíhou událostí a životních zkušeností, svou cestu přehodnocujeme vědomě, prostě odbočíme jinam, než jsme původně plánovali, a někdy nás k tomu naopak donutí okolnosti - prostředí, společnost, lidé kolem, to v jaké rodině jsme vyrůstali, v jaké společenské skupině se pohybujeme, apod. - někdy tyhle mlýny dokážou dost semlet ...
A tyhle tři kamarádky - dívky - ženy - si přitom, po celou dobu, dokázaly udržet své přátelství - a to je přeci fajn, protože celoživotních přátel prověřených životem bývá jako šafránu, a jim se to povedlo - a tomu nemůžete jinak, než fandit :-).

Navíc, asi největším lákadlem pro mě nebyl ani tak příběh sám o sobě, ale zvolené prostředí - byl to Dublin a Irsko, co mě nalákalo (nikdy jsem tam nebyla), pro mě to je veskrze atraktivní prostředí (a autorka určitě dobře věděla, jak Dublin podat, je dublinská rodačka), a tak mám tuhle zemi a Dublin dodnes na seznamu míst, kam bych se chtěla někdy podívat :-).

hankapimi
hankapimi
29.09.2022 4 z 5

Patricia Scanlan nás seznamuje se trojkou holek, které spolu od malička kamarádily, vyrůstaly spolu a pomáhaly si. Zaujalo mne autorčino vykreslení osobnosti každé z nich a také to, jak je pro celý život důležité, z jakého rodinného zázemí pochází. Z neutěšených rodinných poměrů vychází nesmělá, váhavá, citově nezralá a nerozhodná osoba. Musí vynaložit daleko víc energie a síly poprat se s nepřízní osudu , než ta, která je obklopená milující rodinou.


baterka.gs
baterka.gs
23.08.2021 odpad!

Já teda nevím jaké vymaštěné slepice byly inspirací, ovšem tohle nešlo.. den, problém, odstavec níže a problém je vyřešen. Přeskakování děje a hrozný překlad tohle zničilo. No nic, jedu o knihu dál.

StaroČeška
StaroČeška
09.04.2021 5 z 5

Ze začátku jsem byla skeptická a brala jsem knihu jako oddechovku, ale pak jsem ji přečetla jedním dechem. Je to trochu červená knihovna, všechny problémy tří hrdinek se vyřeší až pohádkově snadno. Devlin, Caroline a Maggie se postaví k životním problémům čelem a život jim přinese rozuzlení. Je to pěkné čtení s dobrým koncem.

mona.benny
mona.benny
15.01.2020 3 z 5

Dobře se četlo,občas zbytečně dlouhé pasáže o ničem.Prijemna oddechová kniha????

zoe.blue
zoe.blue
12.01.2020 5 z 5

Tu knihu jsem cetla nekolikrat mam ji moc rada

polly43
polly43
19.01.2019 3 z 5

Mě se kniha líbila a ráda si přečtu další díly.

simlenka
simlenka
14.03.2014

oddechovka pro ženský - všechny tři díly jsou super a nenáročnému čtenáři doporučuju - čas od času, když není co číst se k téhle trilogii vracím