Městečko Pines

Městečko Pines https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198032/bmid_mestecko-pines-198032.jpg 4 621 192

Wayward Pines je poklidné malé americké město, jakých najdete v Idahu desítky. Ale jen na první pohled. Agent tajné služby Ethan Burke do něj přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Úkol je jasný a zcela odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve zdánlivě idylickém městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po vážné automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že utrpěl poranění mozku a že rozhodně nemůže opustit nemocnici. Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města, aby se pustil do vyšetřování. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob, z nichž žádná není tím, kým se zdá. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou a stále jasněji si uvědomuje, že se ocitl ve světě, jemuž nerozumí a v němž se necítí ani trochu bezpečně. Vše se ještě víc zkomplikuje, když konečně nalezne znetvořené tělo jednoho z agentů. Burke ví, že je načase zmizet, ale současně tuší, že na útěk je už pozdě. Nezbývá než bojovat a snažit se zachránit alespoň holý život.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Pines , 2011


více info...

Přidat komentář

zandu
09.04.2024 5 z 5

Tohle bylo skvělé! Hned se vrhnu na další díl, snad bude stejně dobrý...

Ell1999
20.01.2024 5 z 5

Naprostá bomba!
Takhle knížka vás nenechá ani v klidu posedět, ani hlavě nedá pokoj. Je tak čtivě a napínavě napsaná, že máte neustálé nutkání se ptát "Co? Proč? JAK?!"
A pak přijdou odpovědi. Při čtení jsem si říkala, že být robot, přeškvaří se mi obvody, tak dobrá ta knížka je.
Dějem, prostředím i postavami zajímavá, dobře vykreslená s dobrým spádem, jednoznačně super pro milovníky sci-fi, které se zdá být reálné.
Doporučuji a jdu se vrhnout na další díl.


VMJoze
02.11.2023 5 z 5

No konečně parádní knížka!! Za mě velmi příjemný styl psaní, nic kostrbatého ani otravného, za celou knihu jsem se nepřistihl, že bych se vůbec jedinou vteřinu nudil.
Příběh v první půlce trošku přímočarý, ale téma tak mysteriózní, že vás to stále dokola a dokola nutí si říkat: co se to tu krucinál děje?!
A finále a celé rozuzlení? No prostě výborné.
Už se nemůžu dočkat 2.dílu!!

Arev122
27.10.2023 4 z 5

Napínavé čtení; směs horroru, sci-fi a thrilleru, kde hrdina je nepřemožitelný. Ale občas to byl zcela "guláš " , ale je to dobrodružné a čtivé.

Alexxxka
24.09.2023 5 z 5

Čtenáře to vcucne... hezky, pomalu a pak už není úniku. Těším se na další díly.

faba
21.09.2023 4 z 5

Viděl jsem kdysi seriál, ale ten mě moc nezaujal. A už si z něj nic nepamatuji.
Ovšem kniha je jiná, lepší, napínavá, překvapující (nevím, zda-li to tak bylo v seriálu). A téma ekologie? Řekl bych, že trochu in pro dnešní dobu. Že by povinnost? Ale to jsem asi moc namyšlený a vidím něco co není...

,,Dovětek", před epilogem, od M. Crichtona je pravdivý a měli by si jej vyvěsit všude ve všech eko organizacích a hnutích.

Tano
02.06.2023 5 z 5

Městečko mě bavilo, pro mě velice jednoduše čtivé, zase za dva dny bylo po knize :) Hlavnímu hrdinovi se strašně snadno fandí už od začátku, protože si člověk říká, že městská správa má všechno na salámu jako v našem světě a že člověk řve doslova hlady je netrápí :D Umím si živě představit Ethanovu frustraci a když z frustrace přejdeme do pokračujícího děje, který rychle nabere spádu a začínají se nám tam objevovat fantastické prvky, člověka to prostě vtáhne. Vzhledem k zakončení jsem skutečně zvědavá, jak druhý díl bude pokračovat.

Calinda
02.05.2023 4 z 5

Čtivá a nesmírně napínavá kniha, která mi zabrala jedno dopoledne. Začátek sice pomalejší, postupně však příběh nabírá na obrátkách a postupem času už snad není stránka, kde by nebyla nějaká akce, napětí, mrazení v zádech... hlavnímu hrdinovi, i když se zdá nezničitelný, držíte palce do poslední chvíle... Odpočinkové čtení, které mě bavilo, časem si ráda přečtu i další díly.

Iluska85
03.01.2023 5 z 5

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, musela jsem číst stále dál a dál, bylo to velmi napínavé a ten konec nečekaný. Super.

georginaa
30.12.2022 5 z 5

Kniha mě doslova uchvátila, vůbec jsem nečekala, že mě to tak strhne. Dříve jsem viděla i seriál, který se mi též líbil a tak jsem chtěla porovnat s knihou. A určitě kniha stojí za přečtení.

Jenny46
15.12.2022 5 z 5

Už je to dávno co jsem viděla seriál a chtěla vyzkoušet knihu.....
Příběh zajímavý čtivý mám ráda záhady, vyskytují se zde i prvky hororu, zanechávají určité emoce a takové to zvláštní napětí...
Kdo má rád sci - fi a dobrodružství určitě se mu bude kniha líbit, doporučuji

LenkaWal
26.10.2022 5 z 5

Skvělé. Viděla jsem seriál a konečně jsem se dopracovala ke knížce. Příběh super. Začátek se mi trochu vlekl a dávalo mi to zabrat, ale po první třetině už jelo pěkně. Snad budu mít čas se brzy vrhnout na druhý díl.

Arlienen
05.08.2022 4 z 5

Knihu jsem přečetla super rychle, až jsem z toho měla mžitky před očima. Vůbec jsem neměla tušení v jaké bryndě se Ethan ocitl. Říkala jsem si, jak je možné, že ho pořád bolí hlava a proč mu v nemocnici nepomůžou. Upřímně, mi bylo Ethana líto a měla jsem z toho husí kůži. Rozhodně bych nechtěla zažít, to co on.

hrusisek
03.08.2022 5 z 5

Úžasná knížka, přelouskala jsem jí už na střední, teď jsem si pro zopakování pustila audioknihu a vrhnu se na druhý díl.

jan7113
23.07.2022 4 z 5

Tak se nám tu nakonec po vlažnější první půlce rozjel solidní hororový sci-fi thriller. Konec sice šťastný v podobě setkání, ale jinak naprosto beznadějný v podobě získaných informací. Opravdu bych nechtěl být v kůži hlavního hrdiny. Poutavé napínavé čtení, které narušuje snad jen nekonečné opakování slova "neskutečně". A ten "oxid uhelný" v (asi povinné) ekologické vsuvce.

jasnyj
14.07.2022 4 z 5

Trochu mi to připomínalo knihu Pod kupolí od S. Kinga, ale jen trochu. Na mnoha místech byl agent Burke přes všechna utržená zranění takřka nezničitelný. Něco jako Superman. Děj sice uháněl mílovými kroky, byl strhující a knížka se četla dobře, jen konec mi připadal takový fádní - kam jen to lidstvo spěje. Očekával jsem něco jiného. Ale jako oddechovka to docela šlo :)

ydnac
29.06.2022 5 z 5

NÓÓÓ TOHLE BYLA JÍZDA :-)

Napětí smíchané s tajemstvím.
Chvílemi jsem měla pocit, že snad čtu dva řádky najednou, potřebovala jsem rychle vědět co bude dál :-)
Ethan přijel do města Pines hledat ztracené kolegy, ale brzo zjistil, že se v něm dějí podezřelé věci.
Prý utrpěl nehodu, při níž byl zraněn. Trpí silnými bolestmi hlavy.
Nemá doklady, oblečení ani peníze...
Nemůže se nikomu dovolat...
Nemůže odjet...
Něco tu hodně nesedí..
Závěr mě fakt dostal, TOHLE JSEM NEČEKALA :-)
Samozřejmě je to sci-fi thriller :-)
Doporučuji :-)

alekis
01.06.2022 5 z 5

SPOILER
Šílený příběh, v něm ode všeho trochu. Mysteriózní thriller, nečekané sci-fi a hororové zážitky s příšerami. V některých pasážích mi srdce bušilo hrůzou... Nejspíš to moc prožívám... :-)
Hlavní hrdina přežil tolik nehod, zranění, mlácení, zběsilých útěků, tolik děsuplných protivenství... Asi jen v knize je možné, že nakonec vyvázl. V realitě těžko, možná s pomocí Boží.
Netušila jsem, do čeho jdu, kniha mě vskutku zaujala a pobavila.

LenkaGonn
29.05.2022 2 z 5

Kniha bya ctiva, ale to je celé. Tento sty knih neni pro me.

Anniee
03.03.2022 4 z 5

Blake Crouch znovu nezklamal a napětí mě od knihy nepustilo. Jako u všech jeho ostatních knih, ani od téhle se nedalo odtrhnout, děj gradoval… Až vygradoval. Nejdříve jsem z konce a z toho, kam to dospělo, byla mírně zklamaná, ale pak mi došlo, že se to v podstatě dalo očekávat. Je v tom vidět jakýsi autorův “podpis”, vidím v tom jeho ostatní díla. Teď se ještě rozhodnout, jestli jít i do dalšího dílu…