Ničeho se neboj

Ničeho se neboj https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24405/mid_niceho-se-neboj-kf7-24405.jpg 4 98 12

Městečko Moonlight Bay série

1. díl >

1. kniha série Městečko Moonlight Bay. Christopher Snow, osmadvacetiletý mladík z kalifornského městečka Moonlight Bay, je od narození postižený vzácným onemocněním, kvůli němuž se nesmí vystavovat světlu. Žije jen v noci, ale snaží se na osud nežehrat. Přednedávnem při záhadné autonehodě ztratil matku a otec mu umírá na rakovinu. Těsně po otcově smrti zjistí, že někdo ukradl z nemocniční márnice jeho tělo. Začíná se odvíjet sled podivných a hrozivých událostí. Christopher spolu s Orsonem, neobyčejně bystrým psem, se snaží přijít na kloub záhadě, která se točí kolem utajených výzkumů na vojenské základně Fort Wyvern, do nichž se zapojila i jeho matka. Proti němu stojí smečka inteligentních, ale sveřepých a zlovolných opic. Mezi jeho spojence patří nejen kamarád Bobby a dívka jeho srdce Sasha, ale i moudrý kocour Mungojerrie, který mu nejdříve zachrání život a posléze ho pozve na schůzku. Christopher postupně začíná chápat, že svět, jak jsme ho dosud znali, končí… -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Fear Nothing , 1998


více info...

Přidat komentář

mrliš
12.10.2023 1 z 5

Hodně slabá kniha na Koontze. Zbytečně zdlouhavé popisy prostředí místo toho aby se více věnoval příběhu. A příběh - teda žádná sláva. Velké zklamání.

Belanna
21.08.2020 4 z 5

Po dlouhé řadě kriminálek jsem cítila potřebu přečíst něco jiného. Rozhodně to nebyla chyba.
Zajímavý příběh, příjemní hrdinové a v neposlední řadě prima pes.
Uvidím, co přenese pokračování.


DickBach
20.04.2016 2 z 5

Zajímavé, zvláštní, napjaté.
Ale také jaksi.... rychlokvašené. Místy se děj táhl jako žvýkačka, jindy zas pomocné berličky, které kde se vzaly tu se vzaly najednou se zjevily.... Rozuzlení by si podle mně zasloužilo více propracovanosti.

IWINDA
21.02.2016 5 z 5

Kniha je skvělá a i nadále mne utvrzuje v tom, že autor zůstane mým oblíbencem.
Doporučuji.

sofmysl
08.10.2015 2 z 5

Kniha je dost protahovaná a tím pádem jsem se místy opravdu nudila. Věřím, že příběh jako takový je velmi zajímavý a poutavý, ale bez zbytečných průtahů, krom toho, že po dočtení knihy jsem měla pocit, jako by mi z ní někdo vytrhl konec. Vyvstala mi v hlavě otázka "A to je jako všechno?" Jinak postavy jsou výborně koncipované, jak lidé, tak zvířata a i tajemně koncipované nakažené osoby. Celkový dojem z knihy mám ambivalentní, opravdu se mi líbila jen z poloviny.

bukiet
01.07.2013 3 z 5

Příjemný thriller s nádechem science fiction. Trochu připomene pozdější a nudnější autorovu sérii o Thomasovi. Jeden bodík přidávám za Orsona, pro mne nejsympatičtějšího hrdinu knihy. Uvidíme, jaké bude pokračování.

Vlasta610
30.03.2013 5 z 5

Knihou jsem byla naprosto unešená. Při čtení jsem tajila dech, byla krásně napnutá, i když opice teď zatím nemusím. Ke knize se ráda časem vrátím a doporučuji ji i ostatním k přečtení.

petka-2007
27.01.2013 5 z 5

Po prvních stránkách jsem se nechala ukolébat a v duchu si říkala, že tato kniha bude pro mě patřit mezi Koontzovi slabší, ale jakmile jsem se přehoupla přes těch několik stran, zcela jsem změnila názor - kniha mě naprosto pohltila a již nepustila. Musela jsem číst stále dál a dál.... Mělo to parádní spád a já zase musím dát 5* :-)

Tammi
07.08.2012 5 z 5

Hlavní hrdinové sympatičtí,děj se mi líbil,vůbec mi nepřišel natahovaný ...ještě teď mám strach z opic :)

honajz
13.07.2012 2 z 5

Měl jsem dát na varování a nezačínat číst Koontze touto knihou počínaje. Přišla mi ukecaná, zbytečně natahovaná, historka by vystačila tak na novelku nebo delší povídku. Co se mi tu líbí, jsou popisy prostředí, hry světel, stínů, je to až scenáristický popis. Ale dějově mne to zklamalo hodně.

Jack Bauer
19.04.2012 3 z 5

Velice rozvláčné, zbytečně roztahané, ze začátku dobré, ale pak to pomalu přestává bavit. Není to špatné, ale na Intenzitu to nemá.

KKK
06.03.2012

Moc dobrá,přečtete jedním dechem.Líbila se.