Městečko jako malované

Městečko jako malované https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21448/mestecko-jako-malovane-21448.jpg 4 44 10

Petr Rybář série

< 2. díl >

Román o velkém skandálu na malém městě. Petra Rybáře vyhodili z týdeníku Kurýr, a tak si v jednom podhorském městečku koupil místní noviny jenom pro sebe. Když však přijede převzít redakci, najde bývalého vydavatele zastřeleného. Zdá se, že regionální novinařina není ani tak skandální, jako krvavá, zvláště když jde o vydírání mezi lidmi, kteří si v městečku vidí nejen do talíře, ale také do postele. Petr vytahuje váženým občanům Vysoké Hory kostlivce ze skříní a přitom zjišťuje, že jeho předchůdce byl rafinovaný vyděrač. Vloženo z: www.jasminka.cz... celý text

Přidat komentář

DzordanoChruno
19.09.2023 odpad!

Takú hlúpu knihu som už dávno nečítal. 90% z nej sú chlastanie a krčmové tlachy, vo zvyšku hlavný hrdina - tučný chmuľo, vydierač a nesympaťák, zaľúbený do seba, mudruje o živote, kláti mestské paničky a odhaľuje vrahov. U kníh mám rád mnohorozmernosť, dotyk hlbokého, nadčasového. Táto zlátanina má len jeden rozmer, priamku nudnosti a zbytočnosti, ktorá sa tiahne donekonečna.

rodak
26.04.2023 5 z 5

Hlavní hrdina sympaťák, žádné zbytečné tlachání jako z jiných knih autora. Příběh skvěle jede až do finále. Chválím.


salexice
10.10.2022 4 z 5

patří k mým nejoblíbenějším knihám tohoto autora. Sama jsem přemýšlela, čím je mi tak blízká. Pochopila jsem po návštěvě rodného městečka - dokonalé vykreslení lidí maloměsta, jejich smýšlení, postoje a lpění na jistotách - zkrátka městečko jako malované. Petr Rybář, hlavní hrdina knihy, je pro mě nejsympatičtější postavou autora. Na rozdíl od Míši Najmana není Petr tak arogantní, suverénní, má reálná očekávání a jeho cynismus baví. Takže jsem mu to zadostiučinění na závěr přála i přesto, že do anděla měl daleko.

K.Katynska
06.03.2022 5 z 5

Prostě skvělá! Nevím proč, ale je to jedna z knížek, která mi přirostla k srdci nejspíš už napořád a kolikrát ji čtu stále dokola. A zbožňuju její název :D

čef
19.08.2020 5 z 5

Musí přiznat, že jsem příjemně překvapen. Takový na naše poměry drsný, propracovaný příběh se moc nevidí. Hospodská řeč nevadí, hrdina se s nikým příliš nemazlí a odhaluje jedno tajemství městečka za druhým, jako na běžícím pásu. Příjemné osvěžení.

JancaMia
22.10.2018 5 z 5

Asi moje nejoblíbenější společně s karnevalem trpaslíků a reportérem a mužem na prodej a berunkama. :)

bábuška
10.10.2018 5 z 5

Pavla Frýborta ráda čtu, proto jsem byla ráda, že jsem objevila tuto knihu. Začátek mi připadal psaný celkem v humoristickém tónu, s přibývajícími stránkami přecházel do skorodetektivní polohy. A dále nám děj ukazuje maloměstské figurky, rádoby příslušníky 'lepší' společnosti, ovšem každá z nich má svá tajemství a tzv. kostlivce ve skříni. Nově přistěhovalý novinář, jinak hlavní postava románu, zvědavostí sobě vlastní, se začíná o některé podivnosti zajímat, dostává se tím do nepříjemných situací, ale nakonec odkryje několik závažných zločinů. Děj knihy je zajímavý a kniha je velice dobře napsaná, ovšem celkový dojem kazí na jedné z posledních stránek jediná, do očí bijící hrubá chyba. ( Vyšetřující policista a onen novinář při poslední úvaze jeden detail nerozebíralY. Pravděpodobně chyba tiskárny) Celkově hodnotím velice kladně a doporučuji. Dávám 5 hvězdiček.

Monulka18
30.01.2016 5 z 5

Kniha mě hodně bavila, četla se mi dobře. Trošku mě zklamal konec, doufala jsem, že to dopadne trošku lépe, ale chápu že ne každý příběh musí skončit happy-endem.

mineralka
09.10.2014 3 z 5

Četla se dobře.

jprst
26.10.2011 4 z 5

Román volně navazuje na předchozí (Reportér, r. vydání 2001) a ukazuje, že ani regionální žurnalistika nemusí být bez napětí, zvláště když se všichni v městečku dobře znají a spoustu toho o sobě vědí. To bývá někdy i nebezpečné.

Kniha Městečko jako malované je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x