Měsíční zrnko

Měsíční zrnko https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467871/bmid_mesicni-zrnko-Hsq-467871.jpg 4 37 8

Nola a Tula jsou sestry a také nerozlučné kamarádky; je proto naprosto samozřejmé, že když Nola prozradí Tule své nejtajnější přání, udělá Tula všechno pro to, aby jí ho pomohla splnit. Tak začíná dojemný a křehký příběh o síle přátelství a cestě za vytouženým snem. Za snem, který objevuje jiné podoby světa, jenž nás běžně obklopuje, a nachází v něm nové obzory. Popusťte spolu s Nolou a Tulou uzdu fantazie a vydejte se s nimi na jejich čarovnou výpravu… na výpravu za snem. Na samém jejím konci zjistíte, že snít, klidně i ty nejneuvěřitelnější sny, stojí vážně za to.... celý text

Přidat komentář

bibi.r
03.04.2023 3 z 5

Knížka pro děti cca 3+.

Tak jo. Docela zvláštní příběh. Ilustrace se mně i dětem líbily. Nevadil netradiční a podivný svět. A příběh měl vlastně i ponaučení, že je dobré někdy zkusit i něco nového a nezvyklého. :)

Knihomolka506
05.12.2022 5 z 5

Krásný příběh o dvou sestrách a jednom velkém a neobyčejném přání. Chtějí se dostat tam, kam se běžně nikdo nedostane - na tu velkou kouli, která v noci hodně svítí:) To jestli se jim to povede se dozvíte v tenkém příběhu.


86_luca
30.09.2022 5 z 5

Krásné fantaskní ilustrace. Příběh prostý, s celkem jednoduchou a poslední dobou všudypřítomnou pointou, ale neurazí. Ale ty ilustrace! Ta představivost! Nakonec se synem příběh už ani nečteme a jenom se bavíme tím, co by mohlo být toto a co tamto. Každé čtení, jiné nápady. Je to vlastně úplně jiná kniha, než všechny ostatní, které máme. Jediná,u které opravdu fantazírujeme. Docela mi něčím připomíná Mijazakiho styl a to já opravdu můžu, překvapuje mě však, že se stala i synovou oblíbenou knihou. Určitě doporučuji, je to příjemné odreagování.

Ďumbierka
21.10.2021 4 z 5

Milá knižka.

Ilustracie sú nádherné, iné a tie mi tak najviac zostali v pamäti. No páčil sa mi aj príbeh. Ja som spokojná ;)

Kattie
05.07.2021 4 z 5

Ilustrace vtipné, milé, hezké. Příběh je pěkný, možná je to tím, že je na trhu teď takových knih hodně, ale trochu ve stejném stylu, jako některé jiné knížky, ale na půjčení z knihovny ano. Domů na poličku k nám ale nepřibyde. Jiné knihy autorky jsou co do příběhu originálnější.

lucie3725
30.05.2021 2 z 5

Obrázkové knihy této autorky mám moc ráda. I proto jsem s napětím očekávala novinku Měsíční zrnko. A... nic. Fantaskní splácanina, které ani jako rodič absolutně nerozumím - a nenašla jsem jediný důvod, proč ji předkládat dítěti. Neskutečně mě to mrzí.

muchomurka
20.04.2021 4 z 5

Vůbec nic jsem od toho nečekala. A byla rozpačitě překvapená. Milý příběh s krásnými ilustracemi. A moc se mi líbila ta jména - Nola a Tula.

Boboking
14.04.2021 4 z 5

Popusťte uzdu své fantazii, a užijte si tento poetický, dětský příběh... Nádherné ilustrace, úžasná fantazie...