Putování Měsíčního stínu

Putování Měsíčního stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71360/putovani-mesicniho-stinu-71360.jpg 4 29 9

Měsíční světy série

1. díl >

Svět je radioaktivní, má čtyři měsíce a lidé dvě srdce. Mocí posedlý císař ovládá magickou zbraň, schopnou vyvolat apokalypsu. Jiný fanatický šílenec se ji snaží získat a jde za svým cílem přes mrtvoly. Naštěstí se najdou zachránci světa, i když je to zvláštní, nepravděpodobná společnost: neurotický dvorní čaroděj, krásná kněžka lehčích mravů, upír, čarodějka se sklonem k obezitě t.č. na přísné dietě a dívka s umělým vědomím ve vypůjčeném těle. Kdo z čtenářů si potrpí na bitvy má je mít, kdo má rád magii, seznámí se s prostředím Akademie aplikované magie a prožije s jedním z hrdinů zkoušky na čaroděje, a to jste ještě neviděli město, roztavené až na sklo. Suchozemci, pozor na mořskou nemoc! zdroj: www.legie.info... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Triton
Originální název:

Voyage of the Shadowmoon , 2002


více info...

Přidat komentář

MM1979
25.01.2019 5 z 5

Velice milé překvapení! Zabavné, čtivé a povedené fantasy. I druhý díl se povedl, velice přehlížený ač povedený počin. Objevil jsem to náhodou a nelituji! Na jiných databazích má serie hodnocení 90℅ Tento autor má v zahraničí spousty povedených knih :-( Tady vyšly jen dvě knihy ze série, co má čtyři díly... Veřejnost je nechala zapadnout a pokračování se asi nedočkáme. Asi špatná reklama! První díl jsem našel v levných knihách a fakt moc povedené! :-(

snupko
13.01.2018 3 z 5

Priznávam, že nenápadný fantasy pokus od protinožcov na mňa zapôsobil, no nie až tak ako som dúfal. Plusy ako neočitané prostredie a mágia, zaujímavé postavy a jedna veľmi nebezpečná zbraň. Veľkým mínusom je akási obsahová nevyrovnanosť a takisto humor pokrivkáva, akoby si autor nebol istý, ktorou cestou sa pobrať, či vážnou alebo sebaparodujúcou. Škoda. kniha ma proste nedokázala prišpendliť, aj keď potenciál je nezmazatelný. Ešte skúsim pokračovanie, aj keď po ňom vidím stopku, keďže ďalšie časti v češtine nevyšli.


vlkodlaq
08.09.2017 1 z 5

Tak jsem si po skoro roce, kdy kniha ležela na nočním stolku a vždy po dočtení další knihy jsem se k ní chtěl vrátit a dočíst ji, přiznal, že ji asi fakt nedočtu. I do té třetiny, které jsem dosáhl, jsem se musel nutit. Přes několik originálních nápadů je děj zmatečný, nevyjádřené myšlenky autora jen kazí celkovou čtivost a přispívají k chaosu, styl psaní taky nepatří mezi ty lepší.
Souhlasím s Gordonlordem, že se bezpochyby NEjedná o zábavnou fantasy, alespoň jsem tedy v první třetině knihy žádný vtip nezaznamenal.
Ačkoli jsem knihu nedočetl, dovolím si hodnotit jednou hvězdou.

Gordonlord
27.03.2017 2 z 5

Taková trochu volovina, sem tam jsem se v tom ztrácel, některé postavy se mi už pak i pletly, některé mi přišly dost zbytečné, děj a události v příběhu se mi sem tam zdály jako jedno velké zmatečné "what the fuck?", ale na druhou stranu to mělo vcelku originální přístup, postavy i zápletku a děj zas tolik nenudil...

...jo a to, že to mělo být "humorné fantasy" asi značí těch pár trapných nepovedených vtipů, co se v knize sem tam objeví. Jsem příznivce Zeměplochy, či knih Craiga Shaw Gardnera, dokonce i série o Kedrigernovi...ale pokud se v Putování měsíčního stínu humor objevil, tak špatný a nucený.

vlkodlaq
09.12.2016 1 z 5

Přes jinak pozitivní hodnocení se ne a ne začíst. Jsem na cca třicáté straně a děj je sice zajímavý, ale ten styl psaní mi nějak nesedí. Mnoho náznaků a nevysvětlených detailů mě dostatečně nemotivuje pro další čtení. Běžně mívám rozečteny dvě knihy současně, ale během "čtení" této jsem už přečetl pět jiných knih a nejsem si jist, jestli se k dočtení dokopu, proto zatím nehodnotím.

JustFantasy
06.10.2015 5 z 5

Rozhodně souhlasím s luthien. :D
Knihu mám též z levných knih a moc jsem ani nečekala ,že by za něco mohlla stát,ale rozhodně jsem se spletla. :)

MachineGirl
08.02.2015 5 z 5

Správně napsaná humorná fantasy! Propracované postavy a dokonce to má i děj, který nepůsobí, že je tam jenom proto, aby se mohl házet jeden vtip za druhým. Opravdu mě to bavilo, musím si přečíst i druhý díl :).

Padla Hvezda
01.02.2015 5 z 5

Horší formát, pěkný děj - jen mě mrzí ten konec a celkově bych pár věcí asi pozměnila. Zaujme milovníky Zeměplochy.

luthien
07.09.2014 5 z 5

Tuhle knihu jsem objevila v levných knihách za 30 Kč, moc jsem od ní neočekávala, ale byla jsem opravdu mile překvapena! Vynikající fantasy kniha, která nepostrádala akci, pořádné zápletky, neočekávaná překvapení i správnou dávku humoru. Moji nejoblíbenější postavou se rychle stal Laron - jediný žijící upír s rytířskými sklony :) Rozhodně knihu doporučuju nejen milovníkům fantasy.

Autorovy další knížky

Sean McMullen
australská, 1948
2004  81%Putování Měsíčního stínu
2006  93%Sklenění draci

Kniha Putování Měsíčního stínu je v

Právě čtených2x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce57x
Chystám se číst32x
Chci si koupit3x