Pohlazení soumraku

Pohlazení soumraku https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168002/meredith-gentryova-p-168002.jpg 4 160 14

Merry Gentry série

< 2. díl >

Druhé pokračování příběhů losangeleského soukromého očka Meredith Gentryové, která není jen tak obyčejnou smrtelnicí. Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů. Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení. A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…... celý text

Horory Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

A Caress of Twilight , 2002


více info...

Přidat komentář

Ailee
27.02.2021 3 z 5

Ach jo. Co to jako bylo? Celou dobu si říkám, jak dobře se to čte, a pak přijde konec, velké finále a... nic. Jen Laurell opět ukáže, jak v tom nejlepším, kdy má gradovat a vybičovat napětí na maximum, ji to přestane bavit, dá zničehonic hlavní hrdince další super schopnost, kterou všechno během dvou řádků vyřeší, a pak už jen pár větami popíše následky a můžeme jít domů. Proč proboha?! To nás musí 270 stránek lakovat, a pak nás na poslední desítce tak odbýt? Absolutně zkazila dojem z celé knihy. I ta detektivní zápletka se tak nějak vyřešila sama, zatímco Merry řešila sex a debatování s přáteli i nepřáteli.

renefer
23.07.2019 3 z 5

Detektivní zápletku nehledejte. LH do detailu rozebírá každý dotek, pohled, pohyb. A je tam fůra magie. Meredith objevuje stále nové schopnosti ale většinou k ni přicházejí náhodně. A hlavně je tam spousta mužů různých barev pleti, oči a vlasů. Vlasů až ke kotníkům, což aspoň na mne působí hodně asexuálně. No ale zajímá mě, kdo bude nakonec vyvolený, takže čtu dál.


Dark_desire
23.04.2019 4 z 5

Merry má konečně nějakou moc a už ji nebudou u dvora šikanovat, jupí!!! Tento díl se četl sám :)

Charmedka
13.04.2019 2 z 5

Příběh by nebyl špatný, téma fae mám docela ráda a hlavní hrdinka je mi i sympatická a kombinace fantasy s detektivní zápletkou, to je moje. Jenže autorka se vážně zaměřuje spíše jen na ten sex. Merry v jednom kuse má někoho v posteli, snaží se otěhotnět a zbytek jde poměrně do pozadí a nehraje v knize prim.

Tohle bylo ještě mnohem horší jak jednička. Sice jsem knihu měla téměř hned přečtenou, ale přesto jsem si u ní říkala, že akorát ztrácím čas.

Tesset
22.01.2018 3 z 5

No nevím, začíná se mi to jevit jako pořádná slátanina. Zdrženlivost hlavní hrdince asi taky moc neříká. Příběh moc nepropracovaný, vážně, jako kdyby autorce šlo jen o psaní sexuálních scén a nic víc.

Mergirus
19.07.2017 odpad!

Zajímalo by mě, jaký má autorka soukromý život, protože dle mého názoru v knihách muže zbavuje jejich mužství. Komu se líbí muži s vlasy až po kotníky?! Oblečeni v róbách, které si stěží na sebe oblíkne žena? No, pokračuju v sérii dále, ale jen proto, že nemám ráda nedočtené série.

Devil-Ivet
03.05.2017 4 z 5

Můžete čekat nějaký ten vtípek, sex, intriky a strach. Pohlazení soumraku je lehké čtení, jaké můžeme od autorky čekat. Pobavíte se a někdy i zasmějete. Bylo to o fous lepší jak první díl, ale pořád nedostačující...

evik.sv
07.12.2016 5 z 5

Myslím si , že strovnávat Anitu a Merry je prostě pitomost.Pochopila bych , že se tak bude dít před či během čtení prvního dílu, ale pokračovat tak i po přečtení druhého dílů to jen znamená , že čtenáři nedávají Merry vůbec žádnou šanci a je pro ně pouhým stínem Anity , tak proč pokračovat ve čtení dalších dílů? Jediné co mají společné je boj o přežití a sexuální apetit...:) Jinak to jsou dvě odlišné ženy , tak proč je srovnávat? Merry si mě skutečně získala a proto se těším na další dobrodružství!!!

Pasadenka
18.08.2016 3 z 5

Merry pokračuje ve snažení. Potkává se s lidmi, intrikuje, souloží, … Je mi líto, není to moc zábavné. Jsou tu aspekty, které jsou fajn, není to nejhorší knížka, ale po Anitě… Celkem nuda. Ale nevzdávám se, čtu dál a doufám, že se mi postavy nakonec zalíbí a bude se mi stýskat alespoň tak, jak po Anitě. Možná.

Baraliska
27.06.2016 5 z 5

Další boží knížka s Meredith Gentry :))

Betnka81
03.01.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila , a hned jdu na další díl :D

Eneo
24.08.2014 3 z 5

Vítejte u knihy, která má naprosto nahuštěné stránky do všech čtyř světových stran, jež se čtou naprosto samy. Zajímavé postavy, prostředí, které přímo vybízí čtenáře k prozkoumání a těšení se na odkytí dalšího tajemného rohu či koutu. No jo, má to ale jeden háček. V celé knížce se vůbec nic neděje...
Knihu jako celek nehaním, četla se jedna báseň a na autorský styl L.K. Hamilton jsem si už zvykla a prostě mě baví. Jen škoda toho (ne)děje.

Janičta
04.06.2014 4 z 5

Čtivá a oddechová záležitost.Intrik a akce opět spousta.
Stále se nemůžu zbavit dojmu, že je to Anita v bledě modrém (Merry mi zatím neleze tolik na nervy). Je tam hodně mužů, kteří ve mě budí dojem, že hlavní hrdinku zrovna moc neberou a jsou tam hlavně kvůli cílům vlastním nebo cílům někoho jiného.
Nicméně to není špatné čtení a těším se až se mi do ruky dostane další díl.

Dandulka
07.02.2014 5 z 5

Tento díl byl super, čtivý a měl spád. Merry získala další část své moci a už teď se těším na pokračování. Tahle série se rozbíhá dobře, tak uvidíme, co bude dál.