Doušek temnoty

Doušek temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341334/bmid_dousek-temnoty-yoz-341334.png 4 51 8

Merry Gentry série

< 7. díl

Jsem Meredith, princezna Říše kouzel, a konečně jsem po dlouhé době otěhotněla – a čekám dvojčata, která jsem počala se svými královskými strážci. Teď musím zůstat naživu tak dlouho, abych je mohla přivést na svět, i když spiklenci ze všech království spřádají vražedné plány proti mně i mým lidem. Snaží se mě připravit o mé strážce, milence… Jedovatými slovy i chladným železem. Avšak já mám stále mezi gobliny a běsy spojence, dokonce i přátele, kteří budou stát při mně. Ti, kteří se mi postaví a budou mě chtít zničit, jsou odsouzeni zaplatit strašlivou cenu. Abych ochránila to, co je mé, jsem ochotná obětovat cokoli - i kdyby to znamenalo svést bitvu proti nejtemnějším nepřátelům a učinit to nejzávažnější rozhodnutí, jaké jsem kdy jako princezna Říše kouzel udělala…... celý text

Žánr:
Horory , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Swallowing darkness , 2008


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
18.07.2022 5 z 5

Jsem ohromena. Až do strany 136 ani náznak sexu! Celkově se v tomto dílu konečně děje také něco jiného (zpropadená božstva plodnosti).
Moc se vrací ke všem, nejen k Merryiným příznivcům. Merry je o pár příbuzných lehčí a kromě jedné výjimky pro ně plakat nebude. Teta Eluned se ukázala být charakternější, než se zdálo. Holly a Ash nakonec nejsou tak odporní, jak jsem si myslela. Docela jsem si oblíbila Rudé čapky (i když potkat bych je nechtěla).
Celé je to velmi akční, krev a kusy těl létají vzduchem a po všech těch sexuálně magických orgiích to považuji za velmi osvěžující. Škoda jen, těch velmi příhodných náhod (Aben-dul se objevil zrovinka, když ho bylo zapotřebí), to je trochu laciné. Holt cesty Bohyně jsou nevyzpytatelné.
Také mě občas hněte, když autor motá věci, které sám vymyslel - např. Doylovi přisoudili púku a psa z divokého honu původně mezi prarodiče, tady už jsou to rodiče.
SPOILER:
Můj oblíbenec to není, ale mnohé čtenářky jistě ocení návrat ztraceného muže.

Akin309
Akin309
18.12.2019 3 z 5

Zaujmavy pribeh, rozmyslam ako to autorka ukonci.


Tesset
Tesset
12.06.2019 1 z 5

Díl od dílů tak nějak horší. Na to že to začínalo jako nadpřirozené detektivní příběhy (když přimhouříme oko), se to nějak zvrtlo v nesmyslné dialogy a snahu o rekord vyspat se s co nejvíce ehm muži. Příští díl už snad opět bude nějaká detektivní zápletka tak uvidíme.

Dandulka
Dandulka
29.11.2018 3 z 5

Tak mám takový pocit, že se nám autorka nějak kazí. Že by stárla????? Mám dojem, že každá knížka je díl od dílu horší a horší.

Alena_S
Alena_S
25.04.2018

Pocity smíšené... Bylo to napínavé, nepřeháněli to s postelovými scénami jako v jiných dílech, na rozdíl od kterých děj i někam postupoval. Jen z konce jsem měla dojem "a skutek utek", zvlášť když Merry už má dost sil, aby je všechny srovnala do latě během dvou stránek. Čili tímhle tempem to budou aspoň dvě knihy, ale po 7 Merry a 19 Anitách už jsem zvyklá :-) Těším se, jak se to vyvine dál, snad to nebude nekonečný seriál - jedna Anita je bezva, dvě už by byly moc :-)

Turante
Turante
29.03.2018 5 z 5

Miluji Meredit, fakt že jo :-D Mě osobně delší povídání nevadí, aspoň mám pocit, že se něco děje a kniha hned nekončí. Tímhle dílem by série v podstatě mohla skončit, jelikož to dopadlo jak nejlépe mohlo. Tak snad to další díly nezabijí :-)

Janičta
Janičta
26.03.2018 3 z 5

Už bych asi měla být zvyklá, že autorce fakt dlouho trvá, než se někam dohrabe... U Merry mi ty dlouhé popisy nevadí tak jako u Anity. Přeci jen se tady popisuje jiný svět, ale trochu to ořezat by asi nikoho o nic neokradlo a možná by se v knize objevil i nějaký větší děj, než jen jedna bitva na konci. Doufám, že se to dalším dílem trochu vylepší.

Bububilka
Bububilka
19.02.2018 2 z 5

Tak přečteno a opět zklamání jako u poslední Anity (střela). Moc popisu a žádný děj. A ten konec...Dalo se to čekat, ale doufala jsem, že bude lepší. Jsem zvědavá co bude v dalším dílu.. Jestli u nás vyjde.