Uchvatitel duší

Uchvatitel duší https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504518/bmid_uchvatitel-dusi-DdD-504518.jpg 4 173 35

Mercedes Thompsonová série

< 13. díl

Upír Wulfe zmizel. Někteří by to asi nepovažovali za velkou ztrátu, jelikož je smrtelně nebezpečný, s největší pravděpodobností šílený a právě teď považuje za vrchol „zábavy“ šmírování mojí maličkosti. Jenže po varování, že by jeho zmizení mohlo zničit pečlivě vybudovanou síť aliancí, která má zajistit bezpečí naší smečce, mému druhovi, mně nezbývá, než Wulfeho najít – a doufat, že je stále naživu. No, tak naživu, jak jenom upír může být. Nepohřešuje se však jenom Wulfe. A navíc začínají umírat lidé. Že by se do Tri-Cities vrátil Žnec a sklízí duše svým prokletým srpem? Anebo je to jen postava z béčkového hororu a naším skutečným nepřítelem je někdo dočista jiný? Čím dál se po Wulfeho stopě vydávám, tím pokroucenější – a temnější – ta pěšina je. Musím zjistit, co se děje, aby další mrtvolou nebyla ta má.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Soul Taken , 2022


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
04.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Wulfe mě baví, je nebezpečný, nepředvídatelný a plný překvapení. Škoda, že Bonarata unikl. Ale zřejmě si ho autorka šetří na později. Sherwood... no, tenhle vývoj mě malinko zklamal.
Pobavily mě dýně a Disney kanál pro špehy bezpečnostních kamer kolem domu. Zdlouhavé přemýšlení uprostřed bojové scény dost narušuje plynulost a dynamiku příběhu. A svetr je předmět zhotovený vzájemným prolínáním smyček z jedné niti (příze), žádná osnova a útek!
Doufám, že vydávání této série bude pokračovat. V příštím díle totiž Mercy s Adamem zamíří do Montany.

petulkapeta
31.10.2023 5 z 5

„Jenže podle toho, jak funguje magie téhle smečky, jste vy dva jedno.“
Miluju příběhy o Mercy...tentokrat s Wulfem v hlavni roli..


lucakuca
09.08.2023 3 z 5

Jsem smutná. Miluju je všechny...
Ale.
Bylo to takové nečekaně mírné a rychlokonečné.
Asi takhle:
Nejdřív hodně přemýšleli, pak na něco přišli, ukázali prstem a šli po stopě. Proběhla mini bitka a za odměnu šli do kina.

Katie46
01.08.2023 3 z 5

Mercy miluju. Začátek knihy byl vydařený, rozbíhal se pěkně, odhalila se konečně identita jednoho vlka, která mě fakt dlouho zajímala. =D Nakonec tu informaci přebylo zmizení upíra Wulfeho a už se to zaměřovala jen na něj. Což nebylo špatné, bavilo mě to ale tentokrát mi přišlo, že to bylo vše moc urychlené a nevyužil se potenciál zápletky.

ajunaja
22.07.2023 4 z 5

Taky čekáte na nějakou bitvu? teda nedokážu říct proti komu :D ale nějaká by měla přijít nějak to tam visí ve vzduchu. Každopádně v rámci zobrazených vzpomínek v tomto díle - taky si představujete Wulfieho v těcg vzpomínkách jako Smígla z Pána prstenů?

nikca3882
28.06.2023 2 z 5

Celou sérii jsem si oblíbila, vždy jsem se těšila na další díly. Ale už mi to přijde zdlouhavé...

PetraKysova
06.06.2023 5 z 5

Joj moje srdiečko vždy zaplesá u týchto knižiek. Veľmi sa mi páči, že sú hrdinovia dospelý, lebo to tak aj celé vyzerá, spolupracujú, žiadne zatajovanie dôležitých informácií. Proste jedna dobrá fantasy pre dospelých.
Veľmi sa mi páčilo pozadie upírov, kde som si celkom obľúbila aj Marsille. Wulfe je moja obľúbená postava takže som veľmi zvedavá ako sa to s ním ďalej vyvinie. Ten Bonarota je dobrý psychopat s veľkým egom, teším sa až ho zlikvidujú niekedy v budúcnosti ( Bran vs Bonarota by mohla byt jedna knižka).
Čo sa mi ale trošku nepáčilo bolo chovanie Warena, prišlo mi to detinské a vôbec nie Warenovské. Ale tak ok. Ale čo sa mi vôbec nepáčilo bolo, ako neverili Zeemu. Veď im už niekoľko krát dokázal, že on im verí, zachránil im zadky a aj tak mu v tomto neverili? No neviem. Plusové body dávam, že spojila film s realitou. To mi prišlo skvelé.
Proste kvalitná a rokmi overená Patrícia Briggs

saez
02.05.2023 4 z 5

Prostě jsem to zhltla, protože tenhle fantasy svět mám moc ráda. Ale čekám něco víc, jakoby tahle kniha byla předvojem k něčemu většímu. Jak říkal Stefan: "Boj se!"

Misa25
22.03.2023 4 z 5

Ufff tak se mi po dlouhe dobe stalo, ze jsem knihu precetla za dva dny....opravdu me kniha nejak uchvatila, Mercy je proste klasa...

alzbeta4340
20.03.2023 4 z 5

Stále zábavné, ale série jasně stagnuje. Navíc jsem se těšila na Wulfa a vlastně jsem si ho užila dost málo a taky se málo dozvěděla. Chtělo by to nějaký větší posun v ději.
4,5 hvězdičky

MiraiYume
16.03.2023 5 z 5

Tohle byl vysvětlovací díl. Alespoň tak mi to přišlo, jako berlička k nějaké příští knize, naprosté pecce. Do konce knížky zbývalo asi sto stran a já si uvědomila, že až na krátkou akci na začátku se vlastně nic moc nestalo. Kromě toho, že jsme se dozvěděli, kdo je Sherwood a spousty nových informací o Bonaratovi, Stefanovi a Wulfem. A taky o Zeem. Závěr příběhu byl už tak nějak očekávaný a vlastně strašně fajn zpracovaný, takže nakonec si z tohoto dílu odnáším veskrze dobré dojmy.
Musím vyzdvihnout dialogy. Skvělé, pobaví, kdy pobavit mají, vyvolají otázky, kdy vyvolat mají...
Ale co mě teda trošku štve je drcnutí do linky Samuela. Už z Divokého symbolu vím, že se tam chystá slušný vítr, ale kdo má na další díl čekat? Na druhou stranu palec nahoru za propojení obou sérií. Pořád čekám, že se Anna a Mercy v další knize setkají. A možná, opravdu jen možná, to autorka celé směřuje ke konci obou sérií. Počítám však, že to ještě pár knížek potrvá.

Duchoslp
28.02.2023 4 z 5

Mercedes a Adam to je moje srdcovka. Smečka, fae, upíři a jejich magie, to se nikdy neomrzí. Všechno zvládají se stylem a humorem jim vlastním. A ani intriky a zneužití jejich spojenců je nezastaví. Super

Hatshepsut
22.02.2023 5 z 5

V tomto díle se konečně dozvíme něco více o Stefanovi a Wulfovi, mých oblíbených postavách. I když byla první půlka knihy rozvláčnější a nebylo zde tolik akce, konec knihy to vylepšil. Celá série se mi moc líbila a bylo fajn, že jsem nemusela čekat na další díly. Což už teď bude horší. Mrknu i na druhou sérii od této autorky, jelikož jsem s její tvorbou opravdu spokojená. Zajímavé postavy, akční náměty, lehký humor a celkový duch psaní se mi líbí a určitě si na další příběhy počkám.

Teredo
14.02.2023 5 z 5

OBSAHUJE SPOILERY! U Mercy nedokážu být objektivní, protože její svět je jeden z mých neoblíbenějších a jeho konzistance mě nepřestává překvapovat. Jediné, co mi možná nesedělo, je postava Sherwooda - odhalení jeho identity mě trochu zklamalo, ale bude určitě zajímavé sledovat, co se z toho ještě vyvrbí.

finka
02.02.2023 3 z 5

Souhlas s luculi a to bezvýhradní.
I když chápu autorčiny pohnutky... chtělo by to důstojně ukončit, případně přinést čtenáři něco/někoho nového.

Gurtha
31.01.2023 3 z 5

Haha, Sherwood rulez! Jinak nechápu, jak se Mercy s Adamem uživí, když mají každý druhý týden zavřený krám a řeší krizovku, už aby jim Briggs dala aspoň pár let pokoj.
Ocenila jsem návaznost na Divoký symbol, je to ale Charles s Annou, kteří mě teď baví mnohem víc...

Ailee
27.01.2023 4 z 5

Klasická Mercy. Skvělý začátek, ucházející střed a strašně rychlý a odbitý konec:-( Ach ty konce mě na celé sérii tak strašně mrzí. Přesto se to čte strašně dobře a jakmile začnete, nemůžete skončit, dokud se nedostanete na poslední stránku a klidně tomu obětuje i spánek.

Arlienen
24.01.2023 5 z 5

Moc jsem se těšila na nový díl ze světa Mercy a spol. Dokonce i záviděla těm, kteří už si knihu přečetli. Pak jsem knihu přečetla jedním dechem sama a začala zase závidět těm, kteří knihu ještě nečetli.
Musím přiznat, že se mi kniha velice líbila. Konečně už vím, kdo je Sherwood ve skutečnosti. Když jsem se to dozvěděla, měla jsem pusu pomalu v úrovni kolen. Potrebuju vědět víc o jeho minulosti!
Škoda, že vychází od autorky pouze jedna kniha ročně, protože potřebuju další knihu!

havrmoni
18.01.2023 5 z 5

Tak jak je mým zvykem jsem to vzala od začátku, hlavně když nové díly vychází za dlouhou dobu. A jako vždy mě to bavilo.

Nelly
14.01.2023 4 z 5

Opět výborné - hodně, hodně magie a hodně prostoru pro komplexnější pochopení některých vedlejších postav. Hvězdičku ubírám za překlad - místy dost kostrbaté, musíte se více soustředit na četbu. A už se moc těším na další díl - a to i s Alfou a Omegou, protože prostě linka Samuela se musí někde vyjevit...