Spálená mrazem

Spálená mrazem https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402971/bmid_spalena-mrazem-Sgo-402971.jpg 5 676 71

Mercedes Thompsonová série

< 7. díl >

Život Mercy Thompsonové prošel zásadní změnou. Když se stala družkou Adama Hauptmana – charismatického alfy místní vlkodlačí smečky –, stala se zároveň i nevlastní matkou jeho dcery Jesse. Tento vztah vnáší do Mercyina života požehnané okamžiky normálnosti. Ale na okraji lidskosti se může drobný incident za úplně normálního dne proměnit v něco mnohem většího. Po dopravní nehodě v rušném provozu se Mercy a Jesse nemůžou spojit s Adamem – vlastně s nikým ze smečky. Všichni byli uneseni. Skrze jejich pouto Mercy ví, že Adam je rozzlobený a trpí. Vlkodlaci bojují politickou bitvu za akceptaci veřejností a Mercy se obává, že s ní Adamovo zmizení může nějak souviset – a že on i celá smečka jsou ve velkém nebezpečí. Mercy čelí mnohem mocnějšímu protivníkovi a je na něj sama – možná bude nucena přijmout pomoc od jakéhokoli spojence, a to bez ohledu na to jak nepravděpodobný je.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Frost Burned , 2013


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
31.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi, že všichni tradiční "pomahači" vypadli z děje. Zee je v rezervaci a nemůže vytáhnout paty. Smečku někdo unesl. Hůl má Kojot. Mercy má nabourané auto, napíchnutý telefon, nikoho po ruce a špatňáky kam se podíváš.
Pravda - Zeeho nahradil Tad a hůl zapůjčený meč (obejde se nějaký díl bez faeských kouzelných předmětů?). Ale byla to příjemná změna. Škoda jen, že ten démonizovaný Frost skončil tak rychle.
Potěšilo mě i to, že auto na obálce by opravdu mohl být rabbit.

Charley
25.06.2023 4 z 5

Jako obvykle mě čtení velice bavilo, děj ubíhal hezky, ale přiznávám, že to byl zatím jeden z těch slabších dílů. 3/4 knihy jsem měla pocit, že se připravuji na nějaký velký zádrhel, který přišel až v posledních 2 kapitolách, ale byl to dobrý závěr, to uznávám.
Takže kdybych to měla shrnout - velmi povedený díl, ale o něco slabší než jsem u této série zvyklá. :)


VonDracek
22.03.2023 4 z 5

Děj a napětí opět nezklamalo. Zopakuji, že se mi líbí, jakým způsobem postavy mezi sebou vnímají a respektují svoje (ne vždy kladné) vlastnosti, ten styl vztahů mi hodně vyhovuje.
Nebudu nic prozrazovat, ale závěr mě překvapil a dokážu pochopit, že to někomu přišlo překombinované.
Mercy je mazecká odvážná bojovnice, to je prostě ona a patří to k ní, když je nutné pomoct, jde do toho. Nicméně už se příliš opakuje velká nakládačka zranění, kterou v každém dobrodružství dostává. Přijde mi, že už nemůže normálně fungovat ani po zahojení. Zároveň oceňuji, že není nezranitelná a z těch bojů si opravdu odnáší dávku úrazů. - Začínám se potýkat s takovou vnitřní rozpolceností...nemá to holka jednoduché v tom svém prostředí.
PS: Název téhle knihy možná chtělo originál :P

Hatshepsut
03.12.2022 4 z 5

Nevím jestli to je můj pocit, ale tento díl mi začínal připadat trochu překombinovaně. Stále je to čtivé, ale přišlo mi to skoro až chaotické. Přesto musím dát plus za nové postavy a určitě obdivuji fantazii autorky a to, že se v ní neztratí. Hlavu a patu to prostě stále má. Tak uvidíme další díly. :-)

Lacie
29.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Další komplikovaný případ, Adam se smečkou jsou uneseni a Mercy s Jesse a Benem zachraňuje, co se dá. Díl opět navazuje na předchozí děj, není to pevná linka z bodu A do bodu B, člověk musí dávat pozor, aby mu něco, třeba drobného, co se v jednom dílu stane a pro další díl je důležité, neuniklo. Například že Zee byl povolán do rezervace, ze které se nemůže vzdálit,
+ po delší době interakce se Stefanem, zapojí se Kyle, Ben a na pomoc přispěchá Asil.
++ po vyřešení zápletky přichází na scénu ta hlavní, o které to vlastně celé bylo, boj a další perličky do sbírky Mercyiných schopností.
– smrt jednoho z našich:(

Elea
26.09.2022 5 z 5

Tento díl se mi líbil, hodně ho vylepšil Asil.

hana4834
29.08.2022 4 z 5

Zase super počtení jen tomu noci chybělo

Luigi1
30.04.2021 5 z 5

Opět jsem zažil napětí které vydrželo celou četbu.

Pain
31.03.2021 5 z 5

Tento díl se mi moc líbil. Politika nuda je... aneb vše se děje z jiného důvodu, než se zdá... Asil mě zaujal.
Co se mi nelíbilo byl jakýsi časový skok, že Fae jsou najednou pryč...
Souhlasím s ostatními komentáři, že Adam jako jedna z hlavních postav se moc nepovedl. Za mě je zajímavější Asil, Warren, Stefan...

vladka16
11.03.2021 5 z 5

Pořád se mi to líbí, tak že další díl

Catyna
25.03.2020 5 z 5

Super série

Katie46
27.11.2019 5 z 5

Tentokrát se začala trochu z jiného úhlu. Mercy musí zjistit co se stalo Adamovy a hlavně ho najít. Musím říci, že mě i tento díl dost chytnul a bavila jsem se u něj.

havrmoni
30.10.2019 5 z 5

Tak tady je trochu víc Adama a je to i z jeho pohledu. Vzala jsem ho na vědomí a možná by se mi začal i víc líbit, kdyby tam autorka nestrčila Asiho. No a ten byl pro mě mnohem zajímavější. A Stefan hmm :)) Líbí se mi jak Mercy zvládá svoje ,,dary" a jsem zvědavá co ještě v sobě najde.

Yustina
28.08.2019 5 z 5

Opět velmi čtivá :-) za mě 5 hvězd

MiraiYume
10.08.2019 5 z 5

Velmi dobré. Díl plný akce a napětí, přesně takový, jaké byly první knihy, které mě k této sérii připoutaly. Výborně napsané. Opravdu jsem si čtení užila. V jedné chvíli jsem si říkala, že autorka při psaní zjevně hltala seriál Mentalista. Úryvek básně od Williama Blaka se nacházel na přesně tom správném místě v textu, kde mi dokázal vyrazit dech. Věřím na náhody a věřím, že v literatuře neexistují, takže inspirace tady byla zjevná a výborně uchopená. A věta "Chystala jsem se bojovat s upíry, a nejmenovala jsem se Buffy - byla jsem v háji." mě fakt rozsekala. Prostě skvělé! Ano, místy kvalitou celá série kolísá, ale to je u tak obsáhlé série knih obvyklé. Tento díl ji z mého pohledu opět vrátil do hry.

Anie.M
08.07.2019 5 z 5

sedmý díl série jsem si opravdu užila - útlá knížka na dva večery napěchovaná akcí. moc ráda se k Mercy a jejímu fantasy světu vracím.

Charmedka
13.04.2019 4 z 5

Děj je zaměřen převážně na politiku a i když to na první pohled působí zmateně a strašně složitě, tak vše je dokonale vysvětleno, hlavně tedy důvody onoho jednání.

Kniha je nejen napínavá, ale nechybí ani vtipné poznámky, zkrátka Mercy. I přesto, že se mi kniha líbila a ráda jsem se opět vrátila do světa Mercy Thompson a doufám, že se mi povede sehnat pokračování, tak se jedná o slabší díl, přesto velmi povedený a čtivý.

katallinka
15.03.2019 5 z 5

Už jsem si chtěla dat od Mercy na čas pauzu a zase skvělý díl nabitý akcí. Při čtení této knihy jsem si uvědomila, že mám raději díly, kdy je Mercy bez Adama. Tak hurá na další díly.

kkarmela
08.11.2018 5 z 5

krásná celá série, velmi čtivé

Ryorka
12.08.2018 4 z 5

Vzala jsem Mercy na milost a po roce jsem se k ní vrátila. Po díle s Královnou Víl a díle se svatební cestou jsem ji odložila. Ty dva díly mě totiž tak nějak nudily. No musím připustit, že další už opět mají tempo a je tam i trocha té psychologie a romantiky. Takže pokračuju dál :).