Memorix anatomie

Memorix anatomie https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161706/bmid_memorix-anatomie-ow9-161706.jpg 5 32 7

Memorix anatomie je moderní učebnice, která systematicky shrnuje informace z obecné, speciální a topografické anatomie. Jednotlivé kapitoly knihy popisují stavbu, členění a funkci konkrétního systému či orgánu. Text doplňuje velké množství ilustrací. Kromě nejdůležitějších informací jsou v každé kapitole uvedeny i zajímavosti, mnemotechnické pomůcky a detailnější informace k hlavnímu obsahu. Část každé kapitoly je vyhrazena informacím z klinické medicíny, které pomohou studentům porozumět, proč jsou dané anatomické struktury či prostory důležité pro jejich studium a následnou klinickou praxi. Kapitoly týkající se konkrétních systémů či orgánů jsou systematicky uspořádány do celistvých sekcí. Závěr každé z těchto sekcí tvoří tabulky, schémata a otázky a obrázky určené k opakování. Kniha je určená především pro studenty lékařských fakult, ale i pro lékaře a anatomy. Pozoruhodné je, že jedním ze dvou hlavních autorů této rozsáhlé učebnice je student 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Radovan Hudák. Druhým je pak doc. MUDr. David Kachlík, Ph.D., vysokoškolský učitel Ústavu anatomie 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Spolu s nimi pracovala na tvorbě knihy řada anatomů, studentů a zkušených klinických lékařů.... celý text

Přidat komentář

Gaabii
25.05.2023 5 z 5

Mám 5.vydani z r.2021. Je přehledná a hodně barevná. Dobře se mi z ní učí. Používám i s aplikací Anatomika a Anatomika quiz.

Juan777
18.08.2022 5 z 5

Toto je opravdu výborná kniha na naučení se anatomie! Ve knize jsou krásná schémata, obrázky, sem tam mnemotechnické pomůcky a to vše dohromady poté leze do hlavy.
Narozdíl od Čiháka učení jde od ruky a výborně se pamatuje.


Howdy
14.01.2019 5 z 5

Nejlepší kniha o anatomii člověka. Vše je přehledné a systematicky uspořádané. Pro mě osobně byla více přínosnější než Anatomie od Čiháka. Doporučuji si jí koupit, stojí to za to.

lucie2298
30.11.2018

Knihu jsem si zakoupila zejména proto, že nabízí přehledná barevná schémata ke studiu. Zpracování je relativně přehledné a chyby se sice občas najdou, ale není až takový problém na ně přijít.

VilkoLy
03.08.2016 5 z 5

Perfektní na opakování (každý student pochopí :D). Když jste v časové nouzi, opravdu se hodí. Super barevná schémata- třeba nervů nebo topografie, která výborně poslouží při pitevnách.

karolinka1
14.06.2016 3 z 5

Kniha má potenciál, to ano, ale myslím, že je nutné na ní ještě dost zapracovat. Objevují se v ní chyby, které mohou a nemusí být někdy fatální (tím mám namysli osud studenta např. při popiteváku či zkoušce). Některé kapitoly jsou zpracovány velice pěkně, ovšem některé jsou nepřehledné či naprosto nedostačující (např. kapitola o smyslech). Musím však pochválit autory za velice názorné ilustrace. Učebnice je možná dobrá pro rychlé opakování před zkouškou, ale pro učení na průběžné testy je minimálně na 1LF nedostačující.

Tehanu
22.03.2014 4 z 5

Učebnice s ohromným potenciálem, medikův dobrý kamarád. V tuto chvíli se již připravuje třetí vydání. Já vlastním kus ještě z prvního vydání, kde kniha obsahuje množství větších i menších chyb, které se postupně opravují. Takže na chybky pozor :) Jinak jsem ale moc ráda, že taková kniha vyšla, formát se autorům velice vydařil.

Štítky knihy

anatomie člověka

Autoři knihy

Kniha Memorix anatomie je v

Právě čtených2x
Přečtených37x
Doporučených1x
Knihotéce22x
Chystám se číst3x
Chci si koupit9x