Mělké hroby

Mělké hroby https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60029/melke-hroby-60029.jpg 4 366 47

John Pellam série

1. díl >

John Pellam kdysi působil ve filmové branži a měl před sebou slibnou hollywoodskou kariéru – dokud ho tragédie neodstavila na vedlejší kolej. Nyní se živí jako vyhledavač filmových exteriérů, cestuje po celé zemi a hledá vhodné lokality pro natáčení konkrétních scén. Když projíždí ulicemi amerických maloměst, místní obyvatelé se obvykle sbíhají a žadoní u něj o svých patnáct minut slávy. V jednom ospalém městečku ve státě New York se však Pellamovi dostává zcela jiného přijetí. Vše začíná tím, že se na kapotě jeho dodávky objevuje sprejem nastříkaný obrázek dvou hrobů – a vzápětí jeho svět plný iluzí roztříští na kusy brutální vražda. Pellam se náhle stává ústřední postavou dramatu plného násilí a neuvěřitelných intrik, které jako by pronásledovalo celé nešťastné maloměsto. Také v románu Mělké hroby dává Jeffery Deaver průchod svému smyslu pro vystavení chytré zápletky, strhující dialogy a stupňované napětí. Ne nadarmo byl za tuto knihu nominován na prestižní Edgarovu cenu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Shallow Graves , 1992


více info...

Přidat komentář

jprst
23.12.2023 2 z 5

Detektivka, která mě nenadchla , ale ani neotrávila, prostě taková lehce podprůměrná záležitost a navíc mi závěr, kdy by měl celý příběh vygradovat, mi připadl dost odbytý a nepřekvapivý. Jedna z méně poutavých knih tohoto autora, ale přece jen je to Deaver.

Gaeberys
04.04.2023 1 z 5

Opravdu je to Deaver?? Dlouho se mi nestalo, abych se do knihy takto nemohla začíst, a to nemá moc stran...
Pellam je celkem nudná postava muže, na kterého jako žena v životě narazit nechcete. Děj se táhne, sem tam jsem byla zmatená, co že se to vlastně stalo (např.v úplném závěru když stojí Pellam, Meg a ještě jedna postava, která padne k zemi, u domu...) ...
Hrůza, po dalším díle sáhnu nejspíš jen proto, že ho tu mám nachystaný. Nicméně hodnocení také nemá nejlepší...


Luigi1
02.01.2023 3 z 5

Vůbec jsem se nemohl chytit a s vypětím to dočetl.

Forest66
23.10.2022 3 z 5

Ne úplně marné, ale ani nijak zvlášť originální ani napínavé. Jedna ze slabších Deaverových serií

Voliarty
21.10.2022 odpad!

Knihy Jefferyho Deavera som zbožňoval. A Lincoln Rhyme patrí medzi moje najobľúbenejšie knižné série. Preto s veľmi ťažkým srdcom dávam nejakej knihe od neho ,,odpad".

Prečo tomu tak je? Zo všetkých Deaverových kníh, ktoré som čítal, sú Mělké hroby tou najnudnejšou. Hlavná postava ma vôbec nezaujala, prišla mi nezaujímavá. Omnoho viac sa mi zaľúbila postava jeho kolegu Martyho. Taktiež zápletka si ma nezískala.

Hodnotiť by som mal asi až po dočítaní, ale táto kniha nemá nič, čo by ma k tomu motivovalo. Aj preto som zvolil hodnotenie ,,odpad".

luksky
22.09.2022 3 z 5

Ale jo, vcelku mě to bavilo. měl jsme strach, že bude špatné se vracet ke starší tvorbě, ale ais můžu s klidem pokračovat další jeho starší knihou :-)

Dédečko75
12.02.2022 5 z 5

Jj Deaver je jednička

Renca.ch
12.12.2021 2 z 5

Průměrná detektivka,mně moc nebavila,líbí se mi více pozdější autorova tvorba s Lincolnem Rhymem..Ze začátku byl děj tak nudný, že jsem chtěla knihu odložit,ale nakonec v půli knihy se děj pěkně rozjel, až zase na konec, který byl uspěchaný. Starší autorovu tvorbu již asi nebudu vyhledávat.

Eistee
05.11.2021 4 z 5

Oddechovka, sympatický hlavní hrdina se zajímavou prací a příběh se spádem.

ArwenAragorn
03.11.2020 1 z 5

Nevím, jestli můžu hodnotit, když jsem v půlce čtení vzdala. Ale i to o něčem svědčí....

Lavender756
02.11.2019 1 z 5

Úděsné nuda, příběh o ničem, filmařské prostředí je zde jen na okraj a i přesto nesmírně otravné! Pellam je jediný, kdo děj trochu drží, ostatní postavy na prkno. Událost, která ma rozpohybovat celý příběh, je emočně rovná a
a něco na ní smrdí, ale ne, že by vám to nějak vadilo, protože dotyčný vám je celkem fuk. Poctivě jsem četla asi do strany 60, kde to zabil rozhovor vtíravé obyvatelky zapadákova s hl hrdinou, a kniha šla k ledu. Ani letmé prostudování dalších stránek nepomohlo, spíš naopak. Kniha o ničem se spoustou nelogičnosti, což mě ovšem na knihách od Deavera irituje a žádnou už nevezmu do ruky.

georginaa
02.06.2019 5 z 5

První díl Pellama, které se odehrává ve filmové brandži, tak i další jeho následující díl, je průměrná detektivka, která nežádá moc přemýšlení. Předem se dá uhodnout vrah a uhádnout tahy vyšetřování dopředu.

jhsoft
13.05.2019 odpad!

Dám si teď od Jeffryho trochu pauzu..nevím jestli to byl dobrý nápad přečíst si i jeho starší tvorbu...Tohle bylo opět takové o ničem a musel jsem se do čtení nutit...Příště si dám nějakej novejší kousek.

Skalara
03.03.2019 2 z 5

Za mě nic moc a slabší kniha. Vůbec mě nebavila...Nutila jsem se ke čtení.. Začala mě bavit až ke konci, ale pořád slabší kniha.

Nočnípták
26.02.2019 3 z 5

První kniha v níž je hlavní postavou John Pellam. Taková normální detektivka. Trochu pomalejší rozjezd, ale pak už to šlo rychle. Toho, kdo za vším stojí, jsem uhádla docela brzo, přesto jsem dočetla s chutí. Podle zdejších komentářů je to Deaverova nejslabší kniha a proto se už těším na ty lepší.

Apanka
14.11.2017

Tohle byla moje úplně první knížka, kterou jsem od Deavera četla, tak před 12 lety! Takový průměrný detektivní příběh, není to Lincoln, ale mě se to líbilo, doteď si pamatuju, jaký jsem z toho příběhu měla pocit. Určitě doporučuju přečíst, ať víte kam se Deaver za ta léta s psaním posunul.

Nikolla
02.10.2017 5 z 5

Taková fajn, ne moc náročná detektivka se zajímavým dějem a napínavým koncem. Rozhodně doporučuji. Kniha je skvělým společníkem při cestě vlakem nebo metrem.

Rup
27.05.2017 1 z 5

Čekáte-li napětí, vtip, pointu, čekáte marně. Plytké, nudné, nezáživné. Kultura slova českého překladu, jak už je zvykem, prachmizerná. S bídou podprůměr.

iveta3689
09.05.2017 3 z 5

Slušná detektivka, ale nic víc. Dobře vykreslená atmosféra maloměsta, které nechce přijmout cizince a raději ho hned obviní i z minulých zločinů. Dlouho trvá, než se děj rozeběhne, ale úvodní omáčka není nezajímavá. Konec je dost uspěchaný, trochu kazí dojem z příběhu.

MichalHoráček
12.04.2017 3 z 5

Docela mě tato kniha zklamala, začátek zdlouhavý a o skoro o ničem. Nejvíc se mi líbilo rozuzlení. Hlavního "viníka" jsem tipoval až jako mezi posledními, ale dávalo to docela smysl.