Mel Gibson

Mel Gibson https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62511/bmid_mel-gibson-YQz-62511.jpg 4 11 4

Poutavě napsaný životopis Mela Gibsona, vydaný už v roce 1993, takže popisuje jen určitý úsek hercova života. Nevadí. Kromě profesního, filmového světa nahlížíme i do jeho šťavnatého soukromí nebo poznáváme některé jeho osobní problémy, politické i jiné názory a postoje. Kniha se snaží o nestrannost a nevyhýbá se ani některým slabostem, například zmiňuje jeho náladovost a vztah k alkoholu. Mel Gibson, kdysi pasovaný na nejvíc sexy muže na celém světě, je moje dětská láska a jak je z knihy patrno, nelíbil se jen mně. Podle jednoho režiséra byl prý až příliš hezký na to, aby mu do filmu našli odpovídající partnerku. Slušelo mu to ve filmu Bounty ve dvojici s krásnou tahitskou středoškolačkou Tevaite a zajímalo mě, jestli v rajském prostředí navzájem podlehli svému kouzlu. I to je v knize osvětleno, včetně dalšího osudu této plaché krásky. I když byl ženatý, ženy po něm šílely, dokonce si před ním a jeho známými jedna žena pořezala v restauraci své zápěstí! Kromě drbů má životopis i serióznější stránku. Kniha skvěle, barvitě popisuje prostředí Hollywoodu a dobře vystihuje hercovu osobnost, postoj k práci i popularitu v mládí, která se i přes nesporný talent tehdy neoddělitelně opírala o jeho vzhled. Pro jeho fanynky i fanoušky doporučená četba, poskytuje poměrně ucelený pohled na tohoto známého umělce (v mladších letech). Pěkně zpracováno, včetně barevných fotografií.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Nakladatelství tiskárny Vimperk , Daniel
Originální název:

Mel-The Inside Story , 1993


více info...

Přidat komentář

Sidonka3
01.11.2020 5 z 5

Poutavě napsaný životopis Mela Gibsona, vydaný už v roce 1993, takže popisuje jen určitý úsek hercova života. Nevadí. Kromě profesního, filmového světa nahlížíme i do jeho šťavnatého soukromí nebo poznáváme některé jeho osobní problémy, politické i jiné názory a postoje. Kniha se snaží o nestrannost a nevyhýbá se ani některým slabostem, například zmiňuje jeho náladovost a vztah k alkoholu.
Mel Gibson, kdysi pasovaný na nejvíc sexy muže na celém světě, je moje dětská láska a jak je z knihy patrno, nelíbil se jen mně. Podle jednoho režiséra byl prý až příliš hezký na to, aby mu do filmu našli odpovídající partnerku. Slušelo mu to ve filmu Bounty ve dvojici s krásnou tahitskou středoškolačkou Tevaite a zajímalo mě, jestli v rajském prostředí navzájem podlehli svému kouzlu. I to je v knize osvětleno, včetně dalšího osudu této plaché krásky. I když byl ženatý, ženy po něm šílely, dokonce si před ním a jeho známými jedna žena pořezala v restauraci své zápěstí! Kromě drbů má životopis i serióznější stránku.
Kniha skvěle, barvitě popisuje prostředí Hollywoodu a dobře vystihuje hercovu osobnost, postoj k práci i popularitu v mládí, která se i přes nesporný talent tehdy neoddělitelně opírala o jeho vzhled. Pro jeho fanynky i fanoušky doporučená četba, poskytuje poměrně ucelený pohled na tohoto známého umělce (v mladších letech). Pěkně zpracováno, včetně barevných fotografií.
P.S. Škoda, že fotka na obálce se moc nepovedla, na jiných to M.G. sekne mnohem víc. :)

m_martina
05.06.2020 4 z 5

Před lety jsem viděla většinu filmů s tímto hercem. I proto mne zajímal jeho život. Kniha je dobře napsaná a měla jsem ji přečtenou za chvíli.


Daniela
24.02.2020 5 z 5

četla jsem až do konce, herec mi je sympatický , jeho filmy jsou skvělé a tato kniha taky.

vlastimil577
10.08.2019 4 z 5

Ale jo početl jsem si i když raději mám tohoto herce na plátně. Filmy s ním miluji.