Medvědí pohádky před spaním

Medvědí pohádky před spaním https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52866/mid_medvedi-pohadky-pred-spanim-0bQ-52866.png 5 4 2

Kdo je nejlepší přítel medvěda, kde končí duha, jak pomoci panu hodináři nastavit věžní hodiny, jak uspořádat správný medvědí večírek, jak se vyrovnat s tím, že se babička znovu vdává. To je jen několik námětů z této knihy krátkých pohádek, určených na čtení před spaním. Text doprovází množství ilustrací.

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

5 Minute teddy bear tales


více info...

Přidat komentář

JulianaH.
22.01.2020 5 z 5

Medvědí pohádky jsem jako dítě milovala a dodnes je hodnotím velice vysoko. Autorka přišla s pozoruhodnými náměty na pomezí pohádky a skutečného světa. I ty nejcivilnější děje, třeba piknik nebo dvoření babičce, mají své kouzlo, spočívající v tom, že jejich strůjci jsou medvědi. A to sympatičtí, roztomilí medvídci.
Když mi bylo asi sedm, četla jsem knížku před spaním (jako už po tolikáté) a ponořila jsem se do ní tak hluboce, že když jsem dočítala poslední příběh, máti zrovna vstávala do práce. Byla to, myslím, moje první probdělá noc. Také si vzpomínám, jak jsem mladší sestru přesvědčila, že existují zelení medvědi, kteří se rodí z hrachových lusků. Dodnes mi to neodpustila. :D
100/100

HancaB82
13.01.2020 5 z 5

Knihu mohu vřele doporučit. Krátké pohádky, ale po malé děti zcela délka pohádek stačí. Kniha též i moc hezky ilustrovaná. Synovi se kniha moc líbila.