Meditace

Meditace https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225570/bmid_meditace-225570.jpg 5 20 5

Výjimečná sbírka inspirujících příběhů, povídek, básní a aforismů zachycující nadčasovou moudrost Východu. Ukazuje cestu k objevení pokladů našeho vlastního srdce.

Žánr:
Duchovní literatura

Vydáno: , Madal Bal
Originální název:

Meditation - Man-Perfection in God-Satisfaction


více info...

weryk
weryk
07.07.2021 5 z 5

Moc pěkná kniha. Na začátek bych ale uvedla, že není asi úplně vhodná pro ty, co nevěří v Boha a prostě obecné popírače. Knihu provází mnohé informace a meditační cvičení. Fungovat bude, když opravdu člověk meditaci bude provozovat a zkoušet ta cvičení. Kniha je členěna místy na informace nebo pak zase otázky a odpovědi. Něco se opakuje, ale přesto po přečtení knihy vím, že jednou přečíst je málo. Občas trochu náročnější na udržení pozornosti. Knihu ale hodnotím velmi kladně a přínosně. Jen meditace je běh ne na dlouhou trať, ale na celý život. Trochu doufám či tuším, že jsou i další způsoby a metody, které pomohou i rychleji k poznání sebe sama a dosažení potřebných stavů.

Lucieenka
Lucieenka
12.03.2021 4 z 5

Krásná kniha, jak svým obsahem, tak barevnými ilustracemi i citáty. Meditace popsána spíše po duchovní stránce. Pro začínající, ale zároveň už i praktikující, protože se utvrdíte v tom, že meditovat je krásná, duši a srdci, prospívající věc.


anansie
anansie
28.02.2021 4 z 5

Taková milá knížka o meditaci, vhodná spíše pro začátečníky, protože autor v ní seznamuje, jak meditovat a odpovídá na otázky, které kladou ti, co zatím s meditací zkušenosti nemají. Ani mi nevadilo, že autor spojuje meditaci s prožitkem Boha, záleží na každém, jak si toto ve své mysli představí. Líbilo se mi, když autor říká, že je lepší meditovat v srdci než v mysli, protože když meditujeme v srdci, meditujeme tam, kde je duše. Mysl je omezená.

jirka9453
jirka9453
29.10.2019 5 z 5

Knížka pro ty, které zajímá duchovno, pro ty, kteří hledají svůj směr, nebo ty, kteří hledají slova Mistrů psané srozumitelně a chytlavě. Doporučuji.

Káča Máča
Káča Máča
30.01.2016

Málokdy knihu nedočtu do konce... bohužel tato kniha k těm nedočteným patří. Slibuji si od meditace něco jiného, co už jsem četla i v jiných publikacích, než to, co popisuje Sri Chinmoy, který je orientován spíše na Boha - a já jsem úplný neznaboh a ani se nechystám v Boha věřit. V meditaci vidím techniku zklidnění své vlastní mysli a eliminaci stresů - což ale zároveň i to jediné, co tím chci dosáhnout... za mě tedy nic moc, nebudu hodnotit.