Medicína Čerokíjů

Medicína Čerokíjů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112954/bmid_medicina-cerokiju-vfg-112954.jpg 4 3 1

Indiánská cesta spirituality a léčby. Autoři / napsáno s J.T. Garrettem / sami Čerokíjové, v knize předávají čtenářům poznatky a zkušenosti svých předků, aby nám pomohli najít cestu ke zdraví, harmonii a rovnováze.

Přidat komentář

aisha21
25.03.2019 5 z 5

Základem učení Čerokijů je názor, že přišli z vesmíru, aby se stali strážci tajemství, nositeli indiánské medicíny a ochránci všeho živého. Jejich medicína neléčí jen tělo a ducha. Je způsobem života, v němž nechybí laskavost šlechetnost, úcta a trpělivost. Je cestou ke všeobecné harmonii – souladu člověka s příbuznými, rodinou všech lidí, zvířat, rostlin – s celým vesmírem. Matka příroda nám poskytuje mnoho darů, mezi nimi i léčivé byliny – součást indiánské medicíny. Máme ji péči oplácet a chránit ji. Země nepatří lidem, lidé patří Zemi. Taková je moudrost Čerokijských šamanů.
„Nevybral ses sám, ani tě nezvolila žádná lidská bytost, ale vyšší síla, než jsi ty nebo já. Neposlouchej ty, kdo tebe nebo mne kritizují, za to, že léčíš. Žij pravdou dávných amerických předků – oni by tomu člověku odpustili, ale ty ses takové síly raději vzdal.“

Štítky knihy

duchovno Indiáni zdraví

Autoři knihy

J. T. Garrett
americká, 1942

Kniha Medicína Čerokíjů je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x