Mediální monopol

Mediální monopol https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86400/mid_medialni-monopol-86400.jpg 5 4 2

- kontrola myšlenek a temná manipulace "Nejnebezpečnějšími zbraněmi hromadného ničení jsou hromadné sdělovací prostředky. Ničí totiž lidského ducha, kreativitu a odvahu náhradou za strach, nedůvěru, vinu a pochybovaní o sobě" (M. A. Verick) Anotace: Mediální monopol? Něco takového přece neexistuje, namítnou mnozí. Každý novinový stánek je přece důkazem bohaté nabídky, stejně jako více než stovka kanálů moderních satelitních televizí. Tady se najde pro každého něco. Jsou tu zastoupeny všechny možné názory. Skutečně? Nebo je ta pestrost ve skutečnosti jen dobře maskovanou stejností? Jak by se dalo vůbec něco takového dokázat? Došlo už skutečně k mediálnímu monopolu? Na tyto otázky by následující text rád nabídl odpovědi.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , EarthSave
Originální název:

Das Medienmonopol - Gedankenkontrolle und Manipulationen der Dunkelmächte , 2006


více info...

Přidat komentář

tosu69
17.10.2018 5 z 5

Ti, kdož stále ještě pochybují o duvodech existence televize a podobných médií, nechť si knihu přečtou. Jinou radu jim dát nemohu. Jistě, najde se mnoho těch, co si myslí, že ti hodní lidé v masmédiích nám sdělují čistou pravdu, bez postraních úmyslů. Tito optimisté na nás ostatní pak použijí moderní zaklínadlo "konspirace". Toto slovo se používá vždy, když chceme smést ze stolu nějaké nepříjemné téma. Je zbytečné se hádat a spekulovat. Ona se pravda nakonec stejně ukáže. Jen jí to někdy pár let trvá...Karel Gott před časem veřejně prohlásil, že je-li něco v současnosti opravdu ohroženo, pak je to soukromí člověka. Je to tak. Pro mne skvělá, pravdivá kniha. I když příjemné čtení to pro citlivého člověka zrovna není.

dalimoni
28.01.2012 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Netvrdím, že věřím všem myšlenkám a názorům, které v knize zaznějí, ale autor každopádně (pokud knihu přečtete až do konce) Vás donutí klást si otázky a přemýšlet trošku jinak než nám servírují mainstreamová média. Opravdu doporučuji k přečtení, i když s autorem nebude v hodně věcech pravděpodobně souhlasit, minimálně k zamyšlení Vás "přinutí".