Média v tekutých časech: Konvergence audiovizuálních médií v ČR

Média v tekutých časech: Konvergence audiovizuálních médií v ČR https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293889/bmid_media-v-tekutych-casech-oK0-293889.jpg 4 13 2

Nová média, interaktivita, virtualita, digitalizace, participace, uživatelská tvorba, globalizace v současnosti jedny z nejčastěji používaných slov, módních výrazů, pod něž můžeme v souvislosti s proměnami audiovizuálních médií skrýt ledacos. Publikace Média v tekutých časech se snaží zasadit nejen tyto pojmy do českého kontextu, zabývá se digitální mediamorfózou, resp. jejími vybranými důsledky v ČR. Přibližuje změny v chování uživatelů audiovizuálních médií: kupříkladu na masovém nástupu nového typu sociálního aktéra produživatele, jenž kombinuje role producenta a uživatele, na domestikaci technologických novinek, jakými jsou tzv. chytré televizory a mobilní telefony. Jaká je podoba tuzemské digitální propasti? Co si představit pod pojmem glokalizace? I na tyto otázky se pokouší kniha hledat odpovědi.... celý text

Přidat komentář

Lablynt
26.05.2023 5 z 5

Výborná kniha, jejíž předností je postupné propojování poznatků - tím chci říct, že i úplný laik je schopen se v tématu dostatečně zorientovat. Odborně pojednané, ale psané srozumitelně, takový zlatý střed. Přeci jenom se jedná o knihu z roku 2016, tudíž si myslím, že některá témata se od té doby více vyjasnila, ale i tak je to nadmíru přínosný vhled do současné společnosti.

veronika4001
15.01.2022 5 z 5

Kniha Václava Moravce je zajímavá, možná pro mě asi proto, že mi poskytla vhled na pojmové téma a do problematiky telekomunikací, spojů a audiovize. Je pravda, že se nelze pojmově i významově nezacuchat a obávám se, že když se mě někdo zeptá, co to či ono znamená, nebo kam bych to či ono zařadila, nebudu vědět. Na druhou stranu budu vědět, že dotaz na konkrétní pojem pochází z knihy Václava Moravce, a to je příznivá prognóza. Kromě toho mediální krajina je působivá a mnoho, o čem kniha pojednávala, jsem nevěděla. Jinými slovy, je to moje první tištěná "audiovizuální" kniha, tak proč to nevzít, jak to je? Je totiž možné, že kniha, která je svým způsobem napsána lehce, nebo pojata dobře, se věnuje tématu a problematice, která si takový obsah, resp. způsob uchopení vyžaduje. Kniha je zajímavě napsána a doporučuji ji současně také jako statistický vhled do médií z nedávných let.
Obecně řečeno, kniha mi hodně dala a myslím, že jsem pochopila vše, co chtěl autor říci, v rozsahu, v jakém to chtěl říci a vytvořila si svůj názor.


Štítky knihy

masmédia (tisk, rozhlas, TV, internet) digitální média vliv médií

Autorovy další knížky

Václav Moravec
česká, 1974
2016  88%Média v tekutých časech: Konvergence audiovizuálních médií v ČR
2020  92%Proměny novinářské etiky
2023  100%COVID-19 infodemie

Kniha Média v tekutých časech: Konvergence audiovizuálních médií v ČR je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x