Medea

Medea https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106614/medea-106614.jpg 3 20 2

První české vydání tohoto překladu Senekovy tragédie Médea, která reprezentuje tzv. stříbrné období antické dramatické tvorby.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , HK Credit
Originální název:

Medea


více info...

Přidat komentář

Palivo
13.01.2020 4 z 5

Bom dia literární rodino.

Medea je o tom, co se vám přihodí, když si jednoho dne řeknete, že máte dost svý starý buchtičky a najdete si novější typ s lepším podvozkem, tedy že uděláte takzvaný Obchvat Felixe Slováčka. Poté, co tedy Jason vymění starou svíčkovou za mladý šukafleky nastává armageddon, ve kterém Medea zabije 4 lidi, z toho 2 svoje děti, čímž koza hloupá přijde o možné alimenty.

Já dávám za brutalitu 8/10 a všem klukům doporučuji, aby dělali nádobí, neházeli ponožky na zem a penis strkali pouze do oficiálních a potvrzených lokací.

Jass
30.09.2016 3 z 5

Medea od Seneci je něco naprosto jiného než Euripidova Médeia. Příběh je stejný, ale je naprosto zřejmé, že Seneca příběhem sleduje něco naprosto jiného. Seneca se nás snaží vychovat, snaží se nám ukázat, jak je vášeň špatná a zhoubná. Jak ve vášní/afektu všechno zničíme. Medea je tu démonizovaná čarodějka a žena plná vášně a zloby. Musím říct, že Euripidovi dávám přednost. Seneca je tak trochu suchar. Přesto se jedná o moc pěkně zpracované drama.