Medailon Emilky Horové

Medailon Emilky Horové https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481953/bmid_medailon-emilky-horove-hjW-481953.jpg 4 40 6

Hanka vs. historie série

< 2. díl >

Volné pokračování Deníku Dory Grayové! Tajemný dopis od neznámého odesilatele připraví dospívající Hance pořádné překvapení: její vzdálení příbuzní vlastní zámek! Opravdový, skutečný zámek, jako z pohádky! A dokonce je v něm i princ! Tedy… možná. Ve vzduchu je láska, dokáže se ale Hanka prosekat spletitým houštím poválečné historie? Vyřeší jednu dávnou historickou záhadu a odhalí pravdu o svých předcích? Volné pokračování Deníku Dory Grayové, které opět pobaví, dojme i poučí o naší nedávné historii, tentokrát konci druhé světové války.... celý text

Josh
Josh
29.07.2023 5 z 5

ČVdDK 9 název bíle. Další kniha už známé série... a znovu jen superlativa!

Kniha od 11 let, což platí i pro mne jako dospěláka :o)) Opět humor - z příběhu a smutek - z historie, opět skvělí puberťáci - nejen holky, podle názvu, ale pozor i kluci:o)) Takhle podat jejich svět je prostě obdivuhodné... jak těžce s tímto věkem bojujete v reálu, tak tady skoro radostně hltáte. Stručně opět "klobouk dolů".

kolacky
kolacky
02.02.2023 4 z 5

Zase hodně dobré. Uvěřitelná zápletka, prababičku jsem si zamilovala a i ta čarodějnice byla nakonec fajn.


cori
cori
19.10.2022 3 z 5

Hanka zjišťuje, že stále žije maminka její zesnulé babičky a další příbuzní z této rodové linie, a to dokonce na zámku Vozovice, na němž na konci války záhadně zmizela prababiččina starší sestra Emilka, které je Hanka podobná. Dětští čtenáři se dozví informace o odsunu Němců a česko-německých křivdách i o osudu nejen historických objektů znárodněných komunisty. Kromě pátrání Hanka řeší i první lásku a vybírá si mezi dvěma nápadníky.

Mona-Lisa
Mona-Lisa
26.04.2022 4 z 5

Svižné tenké dílko plné vtipu, ale i důležitých sdělení. Doporučuju vrazit do ruky holčinám, které chcete odpiknout od Mimoňek nebo Walliamsů.
Hanka je puberťačka, která zkoumá historii svých příbuzných na rodinném zámku ve Voticích. Konkrétně pratety Emilky, po které se slehla zem a existuje spousta konspiračních teorií.
Pátrání se pohybuje v dobách konce druhé světové, tak se zavádí řeč i na odsun Němců a nakládání s majetkem za komunismu.
Má to celé detektivního ducha, vtipné vsuvky i puberťácké výlevy lásky, jelikož v pátrání asistují Hance kamarádi. Takže pro cílovku ideál.

Knižní střípky
Knižní střípky
06.12.2021 5 z 5

Co vám budu povídat – opět to bylo skvělé, mně se líbila i předchozí autorčina kniha a jsem moc ráda že MEDAILON mohu rovněž doporučit. Opět se děti dozví aspoň něco málo z historie a může je to podnítit k hlubšímu zájmu, což já vždy kvituji s povděkem. Kulisy starého šlechtického sídla jsou velmi atraktivní, mladí hrdinové jsou sympatičtí, celkem reálně zachycení, má to i vtipné pasáže a různé hlášky, které určitě mladí čtenáři ocení. Je to lehce a svižně napsané a já jsem si opravdu tento příběh, byť již dávno nejsem jeho cílovka, užila úplně maximálně.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

bublina84
bublina84
12.10.2021 4 z 5

Knížku Deník Dory Grayové jsem přečetla jedním dechem, proto jsem se velmi těšila na volné pokračování. Knížka se četla dobře ale, jak už to u pokračování bývá, jednička je jednička.