Víra poražených

Víra poražených https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145117/mec-pravdy-6-vira-porazenych-145117.jpg 5 86 8

Meč pravdy série

< 6. díl >

Richard Cypher a zraněná Kahlan Amnell se stahují do ústraní. Kahlan se zotavuje z brutálního napadení, k němuž došlo v Anderitu a při kterém málem zemřela. Richard jí pomáhá se uzdravit a získat zpět mocnou sílu matky zpovědnice. Idylický pobyt v liduprázdných horách daleko od civilizace ale netrvá věčně....

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Banshies
Originální název:

Faith of the Fallen , 2000


více info...

petr_
petr_
16.03.2022 4 z 5

Z knihy mi bylo docela zle, protože příběh velmi dobře popisoval jak by to chodilo v reálném socialismu, neřknu-li komunismu. Pod rouškou rovnosti a obětování se potřebným vlastně lidé páchají zlo a ničí svět. Neuvědomují si, že vírou v nějakou ideologii dávají některým velikou moc a znehodnocují svůj život. Příběh také ukazuje pokřivenou demokracii, ve které neustálé schůzování oddaluje řešení důležitých věcí, které brzdí chod celé společnosti.
To se autorovi opravdu povedlo a navíc i v takovém prostředí se Richard ukázal jako hledač pravdy, který je schopen přesvědčit Nici jak vypadá realita a skutečné zlo.

Ellis03
Ellis03
12.07.2020 4 z 5

Jako u předchozích dílu mě zápletka nedovolila knihu odložit, dokud jsem nedocetla poslední stránku. Přesto dávám jednu hvězdu dolu. V tomto díle mě na několika místech strasne stvala Kahlan tím jejím přístupem - všichni jsme svobodní ale jestli chcete udělat něco jiného než chci já jste zrádci. Stejně tak mě rozčiluje jak bezmezně důvěřuje Richardovi ale kdykoliv se nějak rozhodne tak ho dvě kapitoly přesvědčuje ze to je chyba pak mu třičtvrtě knihy nevěří a na závěr je ohromena ze měl zase pravdu. Taky mě dost vytáčela Nicci když jednala a mluvila s naprosto vygumovanym mozkem od její mámy.. ale hlavně v tomto díle mi asi poprvé hodně vadily stále opakovane už několikrát vysvětlené skutečnosti a zbytecne prodlužovane dialogy kdy postavy třikrát zopakovaly to samé aby Se konečně dej mohl posunout dal. Bez zbytečného omilani všeho pořad dokola mohla být kniha určitě o dobrých 100 stran kratší.
Ale i přesto jsem si příběh uzila. Jsem opět ohromena autorovo fantazii a těším se na pokračování.


vasekv499
vasekv499
23.05.2019 5 z 5

První dva díly cyklu byly nádherné, třetí díl mě hodně zklamal a pak se autor zase vrátil na vítěznou vlnu. Občas trochu nahoře, občas trochu dole, ale stále na hladině. Víra poražených je nejlepší díl série. "Ve srovnání se světlem rozumu jsou víra a city temnotou."

Polariss
Polariss
15.03.2017 5 z 5

Podle mě nejlepší díl. Skvěle vykreslená Nicci.

lampernaqui
lampernaqui
19.01.2017 3 z 5

Předchozí díl stále zůstává nejlepším. Oba hlavní hrdinové jsou tu v popředí a okupují většinu scén, takže tím pro mě kvalita klesá - holt je nemám rád. Jinak bylo zajímavé číst o světě hlavního padoucha, o veškerých nutných povoleních, příkazech a jednáních. Jenže mám takový dojem, že podobně řízený svět by nevydržel ani jeden rok. Uvidíme, co přinese následující díl.

Jacinda
Jacinda
21.06.2015 5 z 5

myslím, že nejlepší díl z celé série. líbí se mi, jak autor shrnul podstatu komunismu a ukazuje ho v té nejsyrovější podobě. nicci perfektní a promyšlená postava. ten konec jak kahlan probodne richarda trochu nelogický, ale omluveno. za mě opravdu skvělá kniha

KiyomiAsuka
KiyomiAsuka
17.01.2015 5 z 5

Dobrý díl. Zezačátku to sice moc neutíkalo, ale když jsem se dostala do té části jak si Richarda odvedla Nicci, všechno otočilo o 180 stupňů. Samotná NIcci mi k srdci přirostla též. Patří mezi mé oblibené postavy ze ságy celkově.
Jediné, co mě mrzí, je to, že se tam opět neobjevil Nathan, ale tuto ztrátu částečně nahradila naštvaná Kahlan a Warren s Vernou :).

Destiny
Destiny
16.09.2013 5 z 5

Víra poražených považuji za nejpovedenější s celé série. Je až neuvěřitelné, jak je děj strhující a emotivní. Tleskám Goodkindovi v jeho pojetí nepřátelského císařského řádu.