Obnažená říše

Obnažená říše https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181140/mec-pravdy-8-obnazena-rise-181140.jpg 5 70 4

Meč pravdy série

< 8. díl >

Bandakar je země, kam byli před dávnými časy vykázáni lidé, kteří se narodili imunní vůči magii. A nyní se kouzelné řetězy uzavírající tuto zemi blízko Pilířů světa přetrhly. Vojska Císařského řádu v čele s císařem Jagangem nadále postupují ve snaze uchvátit celý svět. Vládce stvořil Smykala, nekontrolovatelnou bytost, která dokáže ovládat duši každého člověka, aby zajal Richarda Rahla a Kahlan. Zároveň využívá válečníky, na které kouzla nepůsobí, aby dobyli legendární Pevnost čarodějů, skrývající ve svých útrobách znalosti a dovednosti dávných mágů....... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Naked Empire , 2003


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
09.02.2017 3 z 5

A smůla. Cholerický tydýt je v příběhu od první stránky a po celou dobu se ho nezbavím. Děj přímo navazuje na Pilíře, sledujeme putování skupiny hrdinů do donedávna ukryté říše, kde se vše řeší podrobením se a nenásilím. Což se Císařskému řádu určitě líbí. Padouch zajímavý, to Terrymu jde - vymyslet zajímavé padouchy. S kladným hrdinou je to slabší. Takže nejoblíbenějším členem jeho družiny stále zůstává Betty. :)

Alena_S
29.08.2016

Jak už tu bylo řečeno: Dobrý příběh, jen kdyby se čtenář nemusel pokaždé prokousávat tím dlouhým začátkem. A kdyby byl autor tak laskav a přestal k znepříjemňování Richardova života používat bolení hlavy, prosím? Není pak místy příjemné se vžívat do děje :-)


Hereret
15.07.2014 5 z 5

Kniha má pravda sice trochu delší rozjezd, ale poté je zcela nemožné se od ní odtrhnout. Je napínavá od samého začátku až do konce a právě ve chvíli, kdy se děj chýlí k závěru a vy máte pocit, že je vše ztraceno, se vše jednoduše a elegantně vyřeší. Filozofické pasáže, ve kterých autor prostřednictvým Richardových argumentů otevírá pilířům světa oči, vedou k zamyšlení a vůbec v knize neruší. Podle mého názoru činí příběh ještě zajímavějším. Nemůžu se dočkat dalšího dílu a podle autorových kvalit jsem přesvědčená, že Ohnivá kaskáda bude stejně dobrá, ne-li lepší než Obnažená říše.

Karmyn
29.01.2014 4 z 5

Po předchozí knize se konečně zase dostáváme k Richardovi a Kahlan. Kniha opět jako všechny předchozí utíká rychle a člověk se do ní hned od začátku začte. Kniha avšak má dlouhý rozjezd. Co mi zde vadilo, že Richard vnucuje svoji pravdu, neuznává to, že lidé prostě věří i něčemu jinému.