Kámen slz 2: Sestry světla

Kámen slz 2: Sestry světla https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14844/mec-pravdy-mec-pravd.jpg 5 117 3

Meč pravdy série

< 2. díl >

Richardovi Cypherovi, který porazil zlého mága Darkena Rahla, není dopřáno odpočinku. Ovládá magii. Ale pouze sestry světla jej dokážou naučit poznat vlastní talent, aby mohl bojovat proti temným silám. Putuje za sestrami do starobylého Paláce Proroků ve vzdálené zemi starého světa, aby rozvinul svoji sílu a odhalil temné tajemství vlastního původu. Kahlan, poslední matka zpovědnice, vede vojska středozemí do bitvy na život a na smrt proti rahlově armádě démonů. Mágova msta vyprovokovala krvavou válku. Kahlan nedokáže zastavit vraždění. Poslední naději skýtá Aydindril, sídlo čarodějů. Právě do něho musí dorazit Zedd, který je posledním ze skutečných mágů, aby vyvolal mocné síly k záchraně všech zemí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

Stone of Tears , 1995


více info...

Přidat komentář

Jass
24.02.2018 4 z 5

Z nějakého prazvláštního důvodu tuto jedinou knihu nemáme v knihovně, zatímco ty ostatní hned v několika provedeních, z toho důvodu trvalo dlouho než jsem se k ní dostala a navíc ji četla s mnoha přestávkami. Aby toho nebylo málo, ještě se mezi to všechno zamíchal seriál, který jsem viděla v mezičase... Tudíž není žádným překvapením, že když jsem začala číst, byla jsem naprosto neorientovaná v tom, co se děje. S tím jsem se ale poměrně rychle popasovala a mohla si to začít užívat, osobně považuji za trochu lepší Kahlaninu linii, ale ani Richard nezaostává. Zdlouhavého stylu jsem si nevšimla, přišlo mi, že to vcelku svižně odsýpá, ale uspěchaný konec mi vadil a poslední stránka mě tak překvapila, že jsem začala hledat další. Už se těším, až se dostanu k dalšímu dílu.

Jennkie
15.04.2015 4 z 5

Příběh se zajímavě rozvinul a kniha je poutavě psána. Jen mě pořád mrzí ty zdlouhavé popisné pasáže, které mi jinak skvělý požitek ze čtení. Přelouskala jsem knihu za den, i když jsem se měla učit na zkoušku :-P


Richie1
18.01.2015 4 z 5

19.11.13 - druhá část Kamene slz (Sestry světla) přináší další dobrodružství Richarda Cyphera na jeho cestě k Sestrám světla do tajemného Paláce proroků v městě Tanimura daleko za hranicemu jeho rodného Westlandu. Zatímco se učí jak ovládat magii, kterou je zřejmě nadán více než jiní čarodějové za posledních 3000 let, ve Středozemí se schyluje k osudovému střetu mezi dobrem a zlem - ke střetu mezi světem živých a mrtvých. A Kahlan, životní láska Richarda, je ve středu dění. Stihne se Richard vrátit včas zpět, aby pomohl zvrátit vývoj situace a zachránit svět?
Goodkind pokračuje v nápaditém rozvíjení příběhu a kniha mě rozhodně nenudila. Autorovi mohu snad jen vytknout, že prvních 450 stran píše ve svém popisném a rozvláčném stylu, zatímco posledních 50 stran poněkud uspěchal a rychle všechny zápletky ukončil jakoby zjistil, že už bude vyčerpán jeho limit 500 stran na knihu.