Duch ohně 2: Tajemství magie

Duch ohně 2: Tajemství magie https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18505/mec-pravdy-duch-ohne-tajemstvi-magie-18505.jpg 4 82 3

Meč pravdy série

< 5. díl >

V knize První čarodějovo pravidlo se Richard a Kahlan, Matka vyznavačka Středozemí, a zároveň žena, do které se zamiloval, stali poslední nadějí proti silám Darkena Rahla, jenž se rozhodl, že na světě nastolí vládu strážce, krutého pána podsvětí. Richard se pomalu naučil přijímat svou skutečnou roli, nejprve jako hledač a nositel Meče pravdy a později v knize Kámen slz jako nový Lord Rahl a válečný čaroděj, který vede válku proti strážci a jeho temným přisluhovačům. Richard dokázal uvěznit strážce v podsvětí a v knize Krvavá církev bránil Středozemí před armádami Krvavé církve. V knize Chrám větrů byl Richard přinucen čelit zlu, jaké až dosud nepoznal – strašlivé nákaze, která byla dílem šíleného císaře Jaganga. Jen díky cestě do Chrámu větrů byl Richard schopen překazit Jagangovy plány a spasit svět a život milované Kahlan. Ale když Kahlan ve snaze zachránit Richarda povolala Chiméry, nevědomky vypustila na svět starobylou moc, jež nyní ohrožuje ty, které miluje a snaží se přetvořit svět dle své vlastní vůle a navždy tak změnit povahu samotného života. Richard a Kahlan teď musí porazit Chiméry, záhadné lovce opředené tajemstvím – neviditelné lupiče duší a magie – a během tohoto úkolu se dostanou do řady strašlivých nebezpečí. Neboť žádné místo není tak nebezpečné jako svět bez kouzel.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Soul of the Fire , 1999


více info...

Přidat komentář

parvitas
17.10.2017 3 z 5

Prekvapivo ma to bavilo. Aj keď som sa k tejto knihe dostala ako... proste ako čitateľ v knihobežníkovi. :) Náhodou.
A aj keď je to niečo uprostred série, kde som netušila, čo sa deje a prečo sa deje, nebolo to nepochopiteľné. Práve naopak, pár momentov bolo naozaj zaujímavých.

aneta9918
08.06.2016

Tento díl (myslím celého Ducha ohně) mě neuvěřitelně bavil. Detailní popis Anderů, pohled do jejich hedonského žití, vedle toho život Hakenů v pokoře a nouzi. Skvěle "težké" odlehčení od hlavních postav, v tu pravou chvíli, pěkně, když to začalo jít vše do háje. Bez ironie. Anderit byl totiž podle mě opravdu výborně popsán s gradací, kdy se od nevinných lidí smýšlejích směrem k míru pro ten svůj malý státeček, poučený z historie, stanou ti největší utlačovatelé a lháři. Musím zatleskat i tomu nápadu s Dominii Dirtch a nejen teda celé té provázanosti s magií, ale spíš tomu, co taková mocná hranice může udělat s vojenskou strategií. Souhlasím s tím, že konec byl moc rychlý, chtěla bych toho o Anderovi vědět víc. Každopádně to do sebe opět perfektně na konci zapadlo, ještě s několika zážitkovými bonusy navíc. Hail to Suvenér a večeři o 12x12 chodech :) Dalton byl mrazivej.


Richie1
18.01.2015 4 z 5

Druhá část Ducha ohně byla o stupeň lepší než první část. Dokonce jsem začal uvažovat o pěti hvězdičkách, ale pak mě trochu zklamal samotný závěr. Opět mi přišel uspěchaný, příliš rychle a stručně uzavřený. Po všech těch desítkách a stovkách stran, kdy Goodkind rozebíral dění v Anderitu, se tamní události uzavřely na 5-6 stránách v závěru knihy. To je škoda, byl zde potenciál na hodně napínavé a rozhodně delší ukončení všech anderitských záležitostí.
I tak jsem ale s druhou částí spokojen, události měly spád a autor opět přišel s několika nápady, jak děj zajímavě oživit. Příběh samozřejmě pokračuje, již mám připravené další díly.