McNallyho výzva

McNallyho výzva https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22712/mcnallyho-vyzva-22712.jpg 4 7 3

Archy McNally série

< 12. díl >

Román o Archy McNallym Detektivka, která se odehrává mezi příslušníky vyšší společnosti na Zlatém pobřeží na Floridě a je součástí volného cyklu o nekonvenčním vyšetřovateli. Archy McNally, mladý soukromý detektiv, pracující především pro seriózní advokátní kancelář svého otce na Palm Beach, pátrá po skutečné totožnosti dědice, který na Floridu přijel ujmout se svého majetku. Přitom se na jednom z luxusních večírků místní smetánky dostane k vraždě mladého bezvýznamného číšníka a brzy pochopí, že oba jeho případy navzájem úzce souvisejí a že odhalení skutečného pachatele se nebude mnoha lidem líbit. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

McNally’s dare , 2003


více info...

Přidat komentář

emamat
25.09.2023 4 z 5

Tohle není detektivka v pravém slova smyslu. Pachatel je známý od začátku a celá kniha je vlastně jen popis barvitých postav a prostředí amerických boháčů. Hlavní postava je sympatický zbohatlík, který z dlouhé chvíle řeší kriminální případy. Četlo se to dobře. Ale napětí tam nebylo.

nicandra
01.03.2022 3 z 5

Nějak mi vadí, že Archy i já jsme znali pachatele od počátku a jen jsme řešili, JAK to udělal...


1amu
06.08.2014 4 z 5

Archy Mc Nally je můj oblíbenec. Ale i další knížky z této série jsou pohodové. Nestříká proudy krev i ty vraždy jsou jaksi "kulantní". Autor si krásně vyhrál s hlavními postavami, počínaje moudrým otcem Prescottem, který by se raději narodil v Londýně Charlese Dickense, hodnou až naivní maminkou pečující zejména o své begonie. Kapitolou samou pro sebe je kuchařka Ursi Olson a manžel Jamie, vykonávající práci jakéhosi domovníka v honosném sídle Mc Nallyových, oba jsou "drbny", vždy velice dobře informováni o všem co se v přímořském městečku na Floridě šustne. Archy má kliku, že se při řešení jedné záhady seznámí s policistkou npor. Georgy (děsně vaří), se kterou se brzy sblíží. Jeho dřívější láska, vypočítavá Connie Garcia byla pro čtenáře děsem. Archyho v "práci" v otcově firmě hlídá a nedá mu chvilku klidu hlavní sekretářka paní Trelawny. Má to s ní občas těžké, ale většinou se z průšvihu dostane. Poskok firmy Binki Vatrous, přitroublý, leč sebevědomý někdy Archyho dost nadzvedne, ale poslední slovo má hlavní hrdina. Al Rogoff je jakýmsi doktorem Wattsonem Archyho. Jde o policejního poručíka, který svým způsobem (aby pro něj také něco káplo) s Archym spolupracuje.
Po smrti autora v r.1998 a po obrovských úspěších nejen na americkém knižním trhu, požádali dědicové pana Vincenta Lardo o pokračování série. Zhostil se úkolu poměrně dobře, ale je otázkou jak dlouho nám čtenářům vydrží psát (*1937).

Autoři knihy

Lawrence Sanders
americká, 1920 - 1998
Vincent Lardo
americká, 1937

Kniha McNallyho výzva je v

Přečtených10x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x