Hodina čarodějnic II.

Hodina čarodějnic II. https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30369/bmid_hodina-carodejnic-ii-7bj-30369.jpg 4 96 12

Mayfair Witches série

< 2. díl >

Druhý díl románu vypráví o rodu z něhož vycházely ženy-čarodějnice od středověku až po současnost. Dvanáct generací krásných, vyjímečných, ale i nebezpečných žen sleduje tajemná organizace Tamalasca, zabývající se nadpřirozenými jevy. Strhující osudy jednotlivých "čarodějnic" nás zavedou na skotskou vysočinu, do středověké Francie na Haiti a nakonec až do současného New Orleansu. Tam všude se dostává rod Mayfairů, z něhož vždy jedna žena v generaci zdědí podivuhodnou moc a s ní i nebezpečného ducha Lashera, který pomáhá i škodí, podle okolností i úhlu pohledu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Paseka , Knižní klub
Originální název:

Lasher , 1991


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
31.01.2024 2 z 5

Talamasca tajná síť, která sleduje jakékoliv zdroje, informace o čarodějnictví. Jedním z nich byl Petyre, který vypráví příběh o rodině Mayfairů hlavně o ženách. Kniha v první třetině mě bavila, mělo to správný čarodějnický spád a vzlet, pak ale se začal rozebírat rodokmen Mayfairů, měla jsem v tom velký zmatek, přestalo mě to bavit.

Šnek86
12.09.2020 3 z 5

U tohoto druhého dílu je svižný a záživný začátek, který ovšem v polovině opět spadne k přílišné popisnosti a obšírnosti oklo rodu a konec se nese v témže duchu a moc to nevylepší.Od třetího dílu už příliš nečekám, ale příběh dočtu.


ludek.n
06.04.2020 3 z 5

Druhá kniha Hodiny čarodějnic sice začíná přesně tam, kde skončil předchozí díl, jenže místo aby rozvíjela příběh hlavních protagonistů Rowan Mayfairové a Michaela Curryho, vrací se zpátky v čase a nabízí nám historii rodu Mayfairů. Tato genealogická vsuvka by bezpochyby fungovala skvěle jako dodatek, ale takto uprostřed hlavního příběhu je neskutečně otravná. Tím spíše, že se vlastně nic nového nedozvíme. Když jsem si i u první knihy cyklu stěžoval na přílišnou rozvláčnost, ještě jsem netušil, že pokračování povýší tento handicap na druhou. Slovo z prvního dílu je nyní větou, věta odstavcem, odstavec kapitolou, kapitola celou knihou… Neupírám této románové encyklopedii zajímavé fragmenty, ale všechna ta jména sestřenic, bratranců, snach, tetiček, strýců, sester a bratrů… z třináctého, patnáctého kolena mě doslova utloukly do stavu duševní apatie. A k tomu navíc ještě ta nešťastně zvolená forma „jedna paní povídala“. Vskutku, přeskočíte-li tohle „pokračování“, pravděpodobně o nic nepřijdete a v pochopení příběhu vám to nijak neuškodí.

Kacheenk
15.01.2019 5 z 5

Naprosto fantastická trilogie, mohu jen doporučit. Velmi propracované, velmi čtivé, nedá se odtrhnout.

Atanone
22.04.2017 5 z 5

Tady mě Riceová totálně dostala. přinutila mě oblíbit si je všechny-i ty nejzkaženější. Ukázala mi ty lidi jako živé bytosti,chybující,dobré,zlé,krásné či zkažené,ale s citem a smyslem pro rodinu. Stejně jako Michael jsem milovala ten dům a chtěla bych v něm žít..tedy až by se řádně "oddémonizoval" (vtip)

Už při čtení tohoto dílu jsem pochopila,že Rowan musí logicky dopadnout špatně. Lasher dostal každou ze "svých čarodějnic".
Nespoilerizuji,ale doporučuji. Kdo měl trochu potíže s neustálým vracením děje a opakováním věcí v prvním díle,ten by si tady měl najet na pohodovější vlnu.

RiverSong
16.07.2016 5 z 5

Druhý díl mi připadal fantastický. Bylo trochu namáhavé vyznat se v rodině Mayfairů, ale dalo se to zvládnout. Upřímě obdivuji, že se do toho autorka nezamotala.:) Historie rodiny byla vylíčena do ohromujících podrobností. Některým lidem mohla vadit popisnost, ta je ale pro Anne Rice typická ve všech knihách a mně osobně připadá velmi důležitá pro důkladné uvedení do situace a opravdu se mi tento styl psaní líbí.

Velmi nepříjemná mi byla Carlotta. Byla to čarodějnice v každém směru, ale povahou a nikoliv nadpřirozenými schopnostmi. Nesmírně líto mi bylo Deirdre. Kdyby jí mohla Talamaska pomoct, možná by to dopadlo jinak. Rozhodně knihu doporučuji všem, kteří mají za sebou první díl.

Ben Nevis
28.07.2015 4 z 5

Druhý díl mě překvapil tím, že vynechává některé události a pokračuje po časové mezeře. Také mě překvapil rozsahem Mayfairovic famílie, protože první díl budí dojem, že důležitá je pouze jediná rodinná větev. Najednou tu máme přehršel bratranců a sestřenic a zároveň se dozvídáme o důležitém předkovi, který nebyl předtím téměř zmíněn.

Nejdůležitější postava je však Lasher, který se z tajemné postavy dostává do popředí zájmu, je ústřední postavou prostředního dílu i hybatelem událostí.
Nakonec nevím, jestli jsem spokojená s ukončením tohoto dílu. Čekala jsem víc děje kolem Lashera apod. Bohužel je tu klasický neduh ženské spisovatelky - moc popisů a málo událostí.

skableska
18.05.2015 5 z 5

I druhý díl mohu doporučit, hodně mě baví styl psaní autorky. Postupně se vrací k tomu, co v knize už bylo řečeno a příběh tak stále dál rozšiřuje a obohacuje.
V tomto dílu je mnoho postav a mnoho dějů. Musela jsem si vytvořit rodokmen postav, abych se v tom vyznala :-)

galiana
05.11.2014 4 z 5

Je to pro mě nejoblíbenější díl z celé trilogie. Čte se celkem dobře, když si člověk zvykne na styl. Je zajímavá hlavně tím, jak můžeme sledovat osudy celé rodiny napříč generacemi. Pěkná kniha

pikacka
29.12.2011 5 z 5

určitě souhlasím velmi dobře psaná kniha. Na počátku si čtenář musí trošku zvyknout jak je kniha psaná, ale po začtení bude obsahem nadšený.

Roux
23.12.2011 5 z 5

Pro mě nejlepší díl z celé trilogie. V druhé knize Anne popisuje historii celého rodu Mayfairů.

ondras666
01.12.2011 5 z 5

Dobře napsané pokračování...