Možná jednou

Možná jednou https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347734/bmid_mozna-jednou-pzU-347734.jpg 4 1758 464

Maybe Someday série

1. díl

Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…

Žánr:
Literatura světová , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Maybe Someday , 2014


více info...

Přidat komentář

Gabriela_K
17.03.2024 5 z 5

Další kniha, která dokazuje proč je Colleen Hoover tak populární.
Kniha byla čtivá, nemohla jsem se odtrhnout potřebovala jsem vědět co se stane. Postavy byly taky skvělé. A doplnění knihy o písně přímo napsané k příběhu jsou za mě geniální nápad. Líbily se mi tak moc, že se zařadily k ostatní hudbě co poslouchám.
Doporučuji. Tohle je něco co bych ráda někdy viděla zfilmované.

patricia8137
07.03.2024 5 z 5

Kniha MOŽNÁ JEDNOU je mojou štvrtou prečítanou knihou od autorky. Kapitoly sú písané z pohľadu dvoch hlavných postáv - Sydney a Ridgea. Sydney je vykreslená ako kreatívne a milujúce dievča s jemne rebelantským humorom. Ridge je zábavný, úprimný, talentovaný a trochu rebel. Obaja disponujú skvelými vlastnosťami, vďaka ktorým si ich zamilujete. Ani ostatné postavy nezaostávajú. Autorka si dala záležať a vytvorila uveriteľné postavy s jedinečnými charakterovými vlastnosťami a to som vám neprezradila ešte všetko.
Tento príbeh je plný veselých, vtipných, dojímavých a srdcervúcich momentov. Autorka úžasne zachytila surové a bolestivé myšlienky a emócie dvoch ľudí, ktorí nemohli získať to, čo úprimne chceli - jeden druhého. Naplno som s nimi prežívala strach z toho, že ublížia niekomu, koho milujú, cítila tú bolesť z vyhýbania sa niekomu, bez koho nemôžu prežiť ani jeden deň a ten strašný pocit stať sa niekým, kým sami opovrhujú.
Nesmiem zabudnúť ani na texty piesní, ktoré obohatili celý príbeh - všetkých 8 soundtrackov nájdete na YouTube pod názvom Maybe Someday.
Ten, kto pozná autorkin štýl písania vie, že sa v príbehu skrýva ešte niečo viac, tak neváhajte, a určite siahnite po tomto neobyčajnom príbehu, ktorého postavy sa ocitnú v komplikovanej situácii milostného trojuholníku. @bibliophile_patricia


martineden
23.02.2024 2 z 5

Kdyby mi bylo patnáct, asi bych byla z knihy nadšená a přála si takhle velkou lásku prožít. No, možná kecám a nelíbilo by se mi to ani v těch patnácti. Přesto nějaké klady knihy má. Líbil se mi začátek, bavily mě hudební motivy. Ale číst si srdcích na každé stránce desetkrát, to už bylo fakt moc. Jak se někomu zastavilo srdce, tlouklo, rozpadlo na dva kusy, a já nevím, co všechno... Uf. A to vše mělo skoro 400 stránek.

kalimaskry
14.02.2024 4 z 5

Příběh hezký, ač sem nějaké stránky přeskočila. Toto je pro mě nejslabší kniha od autorky.

laura
02.02.2024 3 z 5

S touhou se bojuje snadno. Zvlášť když je její jedinou zbraní přitažlivost. Ale když se snažíte bojovat se svým srdcem, vůbec to není tak snadné...

Opět velmi čtivé. Jeden z těch příběhů, kdy vlastně víte, co budete číst, jak se bude příběh vyvíjet, i jak skončí - a přesto vás to bude bavit.

Lidé nemůžou ovládat svoje srdce - jenom svoje činy. Lidé si nevybírají, do koho se zamilují. Vybírají si jen to, s kým v životě budou...

O lásce, zradě, nevěře i nových šancích. O přátelství, hudbě, tichu a slovech. O odpuštění, ztrátě, bolesti i křehké naději. O slzách, jizvách i vášni.

Srdci se nedá nařizovat kdy a koho a jak bude milovat. Srdce si dělá, co samo chce...

Zatím nejslabší z autorčiných knih, hodně předvídatelné, zbytečně natahované. Až moc slz, patosu a zbytečných úhybných manévrů, když všichni stejně víme, jak to skončí...

Clairka
20.01.2024 2 z 5

Kniha mě moc nebavila. Zbytečně natažené a na mě moc přeslazené posledni stránky už jsem dost přeskakovala.

cerna7151
18.01.2024 3 z 5

Kniha mě bavila tak do půlky, pak mě začaly hlavní postavy spíše štvát....Ke konci už jsem byla úplně hotová z toho, jak Syd pořád brečí....Dočetla jsem ji, ale konec byl boj.

piskotjanicka
27.12.2023 5 z 5

Kniha od této autorky zase nezklamala. Příběh je plný emocí chvilkama se smějete chvilkama brečíte no doporučeni pro slabší povahy nečtěte na veřejnosti.
Příběh mě vtahnul do děje a nebylo možné se od něho odpoutat. Ráda bych vypsala své pocity, ale asi by to bylo plné spoilerů. Zkrátka je to skvělá kniha

123.Iveetka
13.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle se moc nepovedlo, pravděpodobně nejslabší kniha od Colleen, co jsem zatím četla, asi nejsem cílovka. Na hlavních postavách mě celkem nic nezaujalo, Sydney je děsně ufňukaná, Ridge prostě jen přežívá a píše písničky, téma milostný trojúhelník ok, ale to se taaaak strašně táhlo. Kdyby to nakonec odvážně nerozsekla Maggie, tak by Ridge se Sydney nikdy nebyli. Nevím, nějak jsem tomu příběhu nevěřila a ke konci jsem už přeskakovala řádky. Dvě hvězdičky za celkem slušný rozjezd knihy a Warrena.

Nathally
08.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Děj nebyl špatný, ale celkově mi to přišlo jako jedno velké klišé, ve stylu, že jeden je zadaný, druhý nemá nikoho, ale i tak se do sebe zamilují a skončí spolu. I přesto se mi ale knížka líbila, hodně i ty písničky, které byly ke knize vytvořeny. Sydney mi naštěstí přišla sympatická, až na některé okamžiky, kdy pořád fňukala. Ridge jsem si oblíbila hned. Ti dva se k sobě prostě hodí. Bylo tam spousta krásných okamžiků, které ve mě vyvolaly různé emoce - od pláče až po smích. Konec jsem očekávala, že tak dopadne, ale i tak se mi moc líbil...

jana1874
31.10.2023 5 z 5

Ach, tuhle knihu jsem četla už asi po třetí od chvíle, co u nás vyšla. Od CoHo patří k mým nejoblíbenějším.

Jako snad u každé knihy nás i tady autorka protáhne silným příběhem, při jehož čtení jsem zažívala spoustu emocí. Líbí se mi, že ve svých knihách řeší i vážnější témata.

Zde je hlavním tématem hluchota. Bylo zajímavé o tom číst. Myslím, že autorka vystihla chování lidí k lidem, kteří jsou neslyšící. Při čtení si člověk uvědomí, že hodně věcí, které bereme jako samozřejmost samozřejmostí není.

Ten nápad udělat k téhle knize i písničky je dokonalý. Možnost si poslechnout každou píseň, kterou Sydney a Ridge složí, je úžasná

Obálka - je škoda, že knihu mám doma už pár let, protože obálka, kterou má druhé vydání je hezčí

janenick
30.10.2023

Pro mě úžasná kniha, krásný román, sympatické postavy, často jsem se i zasmála. Úplně jiná kniha, než jsem dosud četla

Radka1727
23.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Bohužel zatím nejslabší co jsem od autorky přečetla... Těžkopádný rozjezd, protahovaný děj, sociálních témat tam bylo tak nějak moc. Vůbec si nedovedu představit, jak neslyšící skládá hudbu a hraje na kytaru. Docela mě zaujal Warren, možná nás překvapí v dalším díle.

LintuShelly
13.10.2023 3 z 5

Romantika na pohodové čtení. Čtenář se dokáže v knize velmi snadno orientovat, neboť se příběh přepíná mezi dvěma. Ani vedlejších postav není mnoho a tak to nedělá žádný zmatek v ději. Nápad na příběh je zajímavý a ještě nikdy jsem nečetla knihu s postavou, která má hendikep.

Majulle
17.09.2023 3 z 5

Taková oddychovka, miluji knížky od Collen, tato měla nádherný nápad akorát mi od poloviny přišla taková nudnější. Ale i tak byla krásná :)

nakavusterezou
13.09.2023 3 z 5

Nejslabší příběh od CoHo.
Postavy takové nijaké, ale zamilovala jsem se do Warrena.
Zápletka trochu předvídatelná a taktéž i konec. Dost očekávaný konec.
Zároveň je to i druhá kniha od autorky, u které jsem nebrečela (Život jedna báseň mě také nerozbrečela).
Možná, možná mi příběh příjde slabší i tím, že jsem tuhle knihu četla po knize Vzpomínky na něj, která je za mě nejlepší.

Šárka88
29.08.2023 4 z 5

Jedna ze starších knih od Colleen a je hned poznat velký rozdíl, když čtete knížku z roku 2017 a poté knížku z dnešní doby. Tento příběh je pro mě asi prvním nejslabším, místy jsem se nutila číst a čekala větší zápletku . Dávám čtyři hvězdy , protože i zde je dostatek romantiky a celkem zajímavé pojetí děje , jako je hluchota. A spíše čtení pro holky v pubertě , než pro starou kozu jako jsem já :D . Už se těším na další čtení od Hoover, ale z dnešní doby. Aspoň je vidět jak se Colleen léty zdokonalila.

Veronika2692
21.08.2023 5 z 5

Prostě Colleen, zatím se mi ani u jedné z jejích knih nestalo, že by se mi nelíbila. A i tato, opět skvělá, zase jiný neotřelý příběh a ty emoce, ty z té knihy přímo stříkají. Už se zase těším na další, ještěze mám zásobu Colleen :)

DreamerX9
17.07.2023 4 z 5

Od této autorky jsem četla jen jednu knihu a moc mě nenadchla tahle kniha mě zaujala už podle anotace.

I když poměrně předvídatelná tak chytla za srdce. Líbil se mi ten pohled obou postav a zároveň i písně které autorka přidala doporučuji najít si hudebníka na spotify, písně hezky dokreslují děj.

Alaglesia
07.07.2023 4 z 5

Příběh zrazené dívky a nečekaného zachránce, jejího souseda. Sydney odchází od přítele a stěhuje se dočasně k sousedovi, kterého zná jenom z balkónu. Jaké je její překvapení, že její soused, který tvoří nádherné skladby, je hluchý. Osud je svedl dohromady, on tvoří hudbu a ona texty. Časem mezi nimi vznikne větší pouto, než jen to přátelské a musí si s tím poradit. Protože Sydney nechce stát za rozpadem vztahu svého zachránce.
Velmi milá, čtivá, oddechová kniha o hudbě. Škoda, že nefunguje odkaz na hudební podkres ke knize, na který autorka odkazuje v úvodu.