Mauthausen-Dachau

Mauthausen-Dachau https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226671/bmid_mathausen-dachau-ayw-226671.jpg 4 19 3

Svědectví o Mathausenu 1942 a Dachau 1945. Psáno v Dachau v květnu 1945 po osvobození tábora Američany. Tato kniha byla schválena Svazem osvobozených politických vězňů v Praze. Kniha obsahuje i autentické fotografie. Prodejem knihy nevyjadřuje autor žádné politické názory a kniha slouží pouze ke sběratelským účelům.

regulax
regulax
04.02.2020 5 z 5

Svědectví o hrůzách, které jsou součástí naší historie. Vážím si dnešní doby a nedovolme něco podobného.

Damato
Damato
02.08.2017 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem musela dočíst při pracovní cestě v autobuse, doma jsem se sama bála. Bála jsem se být sama, bála jsem se krutosti života. Když jsem v buse dočetla stránku, zvedla jsem oči a viděla rozesmáté malé děti s rohlíkem u pusy, maminky, co se hádají u pískoviště, tatínky klepající si na kruhovém objezdu na čelo a hned mi bylo líp. Věděla jsem, že jsem zas bezpečně zpátky v tom svém- relativně klidném světě. Pochopila jsem, proč můj děda , který byl politickým vězněm v obou táborech o tom, co zažil tak málo a strašně nerad mluvil. Vždycky nám na naše dotazy říkal- nechtějte to vědět, už sám tomu nevěřím, co může udělat člověk člověku .
Napsána tahle kniha je ale opravdu čtivě, mráz vás bude provázet po celou dobu čtení.


mysteriouslukas
mysteriouslukas
14.06.2017 5 z 5

Tato kniha není napsána tak tvrdě jako některé jiné publikace o těchto tragických létech. Nicméně obrázková část této knihy je opravdu drsná - až mi lezl mráz po zádech... Kniha se dobře četla a nastínila další úhel pohledu na období kdy koncentračními tábory prošlo statisíce lidí.