Vražedný Advent

Vražedný Advent https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136791/vrazedny-advent-136791.jpg 4 29 10

Matylda na stopě série

< 2. díl

Podzim se pomalu sune k zimě a Matylda Pekárková je doma. A stále si neujasnila, co bude celé dny, kromě příprav na Vánoce a procházek s fenkami Dorotkou a její novou kamarádkou Madlou, dělat. Z rozjímání o volném čase a bezradnosti, co s ním, ji vytrhne někdejší kolegyně Lenka s nabídkou brigády. Matylda by mohla utřídit zanedbaný archiv na svém bývalém pracovišti. Manžel Petr není dvakrát odvázaný, dcera Alena se také diví, proč maminka nechce odpočívat. Jen syn Filip vše lakonicky zhodnotí slovy: "Alespoň nám nezesenilníš!" Jak se však dá předpokládat, pohodové třídění archiválií vyústí v nečekané záhady a zapeklitá propojení zdánlivě nesouvisejících událostí. A nebyla by to Matylda, aby všem záhadám nepřišla na kloub - jak by také ne, když už má dvě psí pomocnice, které jí v pátrání ochotně pomáhají!... celý text

Přidat komentář

Formicka93
04.10.2022 3 z 5

Nenáročná detektivka, ideální čtení na dovolenou.

kob
17.04.2021 3 z 5

Taková příjemná oddechovka pro důchodkyně.


eva.haf
05.02.2019 4 z 5

Plně se ztotožňuji s názorem Marlowea. Četla jsem též první díl a je mi moc líto, že dalšího pokračování už se nedočkáme.

AlenaF
01.08.2018 5 z 5

Dobrá volba pro letní podvečer. Pobavila jsem se, užila si trochu napětí, dobrý konec.

claudiecarmen
24.07.2016 5 z 5

Taková oddechovčička. Po řadě celkem náročných knih to byla dobrá volba. A splněn úkol kniha přečtená za jediný den.-).

IlonaIlona
21.04.2015 3 z 5

Milá, nenáročná, jednoduchá oddechovka. První díl je lepší, tady je hodně toho archivu a knihovny. Líbit se bude starším. Já hledala zápletky a komplikace, ale to tam není. Hezký je vztah hrdinky k pejskům. Jenže kvůli tomu já detektivky nečtu :-)

marlowe
24.03.2014 4 z 5

Nečekaně milá knížka, napsaná kultivovaným jazykem.
Autorce se povedlo něco, co u české krimi-produkce rozhodně nebývá pravidlem: napsat laskavý příběh s detektivní zápletkou a přitom se vyvarovat provařených klišé typu „sadistický masový vrah,“ „mafiánské podsvětí“, „politická špína“, „životem a alkoholem unavený policista“ atd.
A to všechno ještě okořenit vlídným humorem.
Mám vlastně jenom dvě malé výtky.
Zaprvé: autorka někdy trochu podceňuje čtenáře a snaží se příliš polopaticky dovysvětlit už řečené.
A zadruhé: podle mého názoru mohla Ich-forma celému vyprávění dodat ještě více šťávy.
Nicméně, máte-li chuť prožít několik příjemných večerů v přítomnosti sympatické důchodkyně a dvou pohodových pejsků a spolu s hrdinkou se pustit do luštění záhady kolem ztracených tisků – neváhejte. Ty čtyři hvězdy uděluji s čistým svědomím!

čertina
22.12.2013 4 z 5

Pěkné odpočinkové čtení akorát se hodící do doby adventu,jako jsem to četla já.

Evik30
05.08.2013 3 z 5

Volné pokračování knihy Jedna vražda stačí. I když se autorka snažila první kniha byla o dost lepší. Vražedný advent byl spíše protáhnutí série knih Matylda na stopě. Ale jinak super oddechové čtení.

superrodina
24.10.2012 4 z 5

Vražedný advent se opravdu povedl a o napětí tu rozhodně není nouze!