Tři slepé myšky

Tři slepé myšky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15664/tri-slepe-mysky-15664.jpg 4 55 4

Matthew Hope série

< 9. díl >

Jako snad každý američna i mattew Hope doufal, že vietnamská válka patří už jednou provždy historii. Jeho nejnovější případ jej však přesvědčuje, že válka napáchala příliš mnoho křivd a pokřivila psychiku národa takovou měrou, že bude zapotřebí ještě několika generací, než se opět srovná. Způsob, jakým byli zavražděni tři zcela bezvýznamní Vietnamci z floridské kominuty, vzbuzuje na první pohled vzpomínky na brutální zvěrstva, jakých se dopouštěly za války obě strany na sobě navzájem. Stephen Leeds viděl na vlastní oči jejich krvavé následky, byl v mnoha případech svědkem jejich páchání, avšak tvrdí že sám se jich nedopouštěl. Policie mu to však nevěří. Pro ni je snadnější obžalovat jej z vraždy - už proto, že proti Leedsovi svědčí příliš mnoho okolností. Mattew Hope je však právník a právníkovou povinností je věřit v nevinu klienta. Leeds se jím stává a Hope stojí před nesnadným úkolem přescvědčit policii i stítného návvladního, že trojnásobná vražda může mít i rituální motiv. Se svými spolehlivýmí partnery, detektivem Warrenem Chambersem a společníkem Frankem Summervillem, musí v zájmu nalezení pravdy proniknout nejen do uzavřeného společenství vietnamské menšiny, ale i do odlišené mentality nevyzpytatelného etnika. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Three Blind Mice , 1990


více info...

Přidat komentář

konicekbily
03.04.2020 5 z 5

Opět jsem dostal, co jsem očekával. Tentokrát je to téma o imigrantech z vietnamské války, a nejenom o nich. Opět velice dobře popsané prostředí příběhu, mně se líbily dialogy, jakoby přímo ze života. Žádné zbytečné natahování děje, žádné kličkování, hezká zápletka, dokonalé vysvětlení.

SilvieSisinka
12.08.2018 5 z 5

Rekla bych jedna drsnejsi od velkeho pana.Precetla jsem behem dne,nedalo se to odlozit stranou.Napinave,skvele,zamotane...tak to ja muzu ;-)


amigo17
27.09.2015 4 z 5

Ako som chytil knihu pred obedom, tak som ju pustil až teraz večer. Pútavé, rýchle čítanie (keby som bol čítal menej hltavo a trochu pri tom rozmýšľal, mohol som na pár vecí prísť aj sám) a zopárkrát som sa aj z chuti zasmial.

turcmen
11.02.2013 5 z 5

Velmi realisticky podaný detektivní román z advokátního prostředí, který překvapí svým nečekaným rozuzlením. McBain udržuje čtenáře v napětí až do poslední chvilky, proto prakticky není možné přestat číst.

Štítky knihy

Matthew Hope

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  84%Brokovnice
2007  83%Postrach

Kniha Tři slepé myšky je v

Přečtených101x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce77x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x