Matkárna

Matkárna https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218250/bmid_matkarna-u2A-218250.jpg 3 36 15

Chcete vědět, jak by to vypadalo, kdyby byl Woody Allen hipster a Sex ve městě napsal on? New York, Brooklyn, Park Slope – tady dnes zakládají rodiny mladí a úspěšní. Nakupují v bioobchodech a na trzích, nosí vintage a samozřejmě rozumí modernímu umění (stačí povrchně – pořád lepší než třeba sledovat baseball a podobné nesmysly, to je přece totálně out). A také se navzájem všichni znají, protože Park Slope je totiž čtvrť vyhlášená rodinným a sousedským prostředím. Až se pro samé kočárky a zahrádky fair trade kaváren skoro nedá projít po chodníku… někdy je tahle „matkárna“ vlastně dost pakárna. Zvlášť když se vám momentálně moc nedaří tak, jako třeba Rebece s Theem nebo Sísí s Gottliebem. Nebo Meloře. A Karen. A vlastně ani u Marka to není žádná sláva…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Motherland , 2013


více info...

Přidat komentář

makki.xoxo
22.12.2021 1 z 5

Jak už zde bylo řečeno, moc jmen, moc názvů, moc sexu.. moc vseho. Zbytečná ztrata casu.. mrzi mě to, ale tuhle knizku nedoporučuji. Dávám jednu hvězdou za hezkou obálku.

Pépé0128
04.04.2020

Dočetla jsem jen proto, že když už jsem začala, dočtu... moc jmen, míst, zbytečných informací i postav


Jido
30.10.2018 odpad!

Odložila jsem, aniž bych četla. Po pár stránkách jsem to vzdala.

lenka1370
23.06.2018 odpad!

Ani se nedivim, ze jsem knihu zakoupila ve vyprodeji. Plytky dej, nudne sceny a naprosto zadne zapletky, krome toho nazvy naprosto vseho, znacky obleceni, piti, nazvy hrist, ulic, mest, lidi, ktere kdo potkal apod.
. Mozna je to autorkou, ale me se zda, ze z casti prekladatelkou Annou Stejskalovou. Napr. veta "Tesila se, az budou spolu, a kdyz se potkali, byla stastna." Podobne pitomych vet tam je tolik, ze tomu ani nemuzete uverit.

m_friedlova
08.02.2018 2 z 5

Přiznávám, že knihu jsem si vybrala podle zajímavé barevné obálky a zmínky o Sexu ve městě na obálce. Pro mě poněkud ztráta času. Velmi jednoduše napsáno. Nad příběhy hlavních postav jsem jen kroutila hlavou. Pokud je v USA (NYC) běžný život, který kniha popisuje (nulové rodinné hodnoty), je mi těchto lidí líto a jsem o to víc vděčná za to, že žiji v ČR.

Sylvika
16.05.2017 3 z 5

Ze začátku jsem měla chuť knihu odložit, moc postav, moc jmen, trochu chaos, ale poddalo se to. Nakonec kniha není špatná, ke konci už to mělo spád a docela zajímavé propletení jednotlivých osob. Příběhy postav mi přijdou docela pravděpodobné, prostě člověk míní, život mění.

MíšaS.
01.05.2017 1 z 5

Kravina

kucerovakaroli
28.04.2017 3 z 5

Ze začátku jsem měla problém rozlišit postavy, ale jakmile jsem se do toho dostala, kniha se mi četla dobře. Je to takový oddechový příběh.
I přes to, že má kniha 408 stran, uteklo to celkem rychle.
Od knihy nečekejte velké věci, ale je zajímavé nakonec zjistit, jak všechny postavy skončí.
Plusový bod dávám za pěkně ilustrovanou obálku.

miuk
01.02.2017 2 z 5

Knihu jsem ani nedočetla, nuda, nic, co bych už 100x nečetla někde jinde ... a mnohem lépe napsané.

rottovat
30.03.2016 2 z 5

Celých čtyři sta stran je v podstatě jen o tom, jak se manželé či partneři neustále podvádí a spí se všemi okolo, jen ne spolu. Stále dokola se tam opakuje takřka totéž, některé kapitoly jsou zábavnější, jiné méně. Určité pasáže s erotickou tématikou připomínají stylem kýčovité harlekýnky. Nevím no, žádné super čtivo to nebylo, ale jako oddychovka k večeři celkem dobré. Mimochodem, Prořezávání zoubků je naprostou kopií Matkárny. A oboje si zaslouží tak 2, max. tři hvězdičky.

Jonna
13.11.2015 4 z 5

Nečekala jsem nic jiného než oddychovku, a tak jsem nebyla zklamaná, spíš naopak.Rozdílné americké reálie mne tu pobavily, tu vyděsily (šestileté dítě na kočárku?!), a když jsem se zorientovala v osobách, užila jsem si emocionální a osudové zvraty. Knihu jsem četla na letní dovolené, a po nesmělém rozjezdu jsem si ji moc užila. Nemůžu přeci pořád číst Prousta, že? :-)

Lilith1
07.06.2015 3 z 5

Docela příjemná oddychovka, která mi tedy nic moc nedala, ale k ukrácení času posloužila. Sice tenhle americký styl života moc nepobírám, od toho našeho evropského se diametrálně liší (chválabohu), ale jako zabiják času prostě přijde vhod.

RADOST
27.04.2015 3 z 5

Mnoho postav, propletené osudy lidí, kteří řeší své vztahy a zkoumají sami sebe v závislosti na rodičovství. Vše poměřují tím, co znají z médií a filmů, připadají mi jak otroci módy a sexu. A při hledání východisek na děti myslí jen okrajově, vlastnímu mozku nevěří tolik, jak osobním koučům, podléhají drogám, alkoholu a sexuálním choutkám. Prostě jsou cool a spokojeni, tak jak to žádá doba. Smutný výsledek.

Lucila
05.02.2015 3 z 5

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdami. Pokud bych znala americké reálie, asi by pro mě byla kniha smysluplnější, ale takto je to oddychové čtení na dovolenou s dobrým koncem :-).

Kočičáci
11.01.2015 3 z 5

Po knize jsem sáhla z velmi povrchního důvodu - zaujala mě obálka a název. Někdy to vyjde, tentokrát to nevyšlo :-(
Sice to nebyla úplná hrůza, ale kniha byla na můj vkus roztříštěná do hodně příběhů (i když propojených díky čtvrti Park Slope). Moc postav - i vedlejších, hodně neznámých USA věcí, které si běžný evropan nemůže dát do souvislostí...
Nezanechala ve mě nic, na co bych si za měsíc vzpomněla.

Autorovy další knížky

Amy Sohn
americká
2014  51%Matkárna
2012  40%Sexi mamy

Kniha Matkárna je v

Právě čtených4x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce26x
Chystám se číst25x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x