Matka a syn poutníky v Japonsku

Matka a syn poutníky v Japonsku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404338/bmid_matka-a-syn-poutniky-v-japonsku-99m-404338.jpg 4 6 3

Autorka v roce 2012 putovala portugalskou cestou do Santiaga de Compostela a vydala o tom knížku. O rok později se vydala se synem do Japonska okusit jinou kulturu a jinou spiritualitu na poutní cestě po klášterech ostrova Šikoku. Tato cesta je u nás mnohem méně známá než přetížená poutní cesta do Santiaga. Autorka vedle svých zážitků a dojmů vypisuje i řadu cenných informací pro poutníky.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Cestopisy a místopisy , Turistický průvodce

Vydáno: , Zdeněk Susa (SUSA)
Originální název:

Matka a syn poutníky v Japonsku


více info...

Přidat komentář
MikySkjaera
MikySkjaera
01.09.2021 5 z 5

Krásná kniha, škoda, že tak krátká. Těším se na čtení pokračování.

intueri
intueri
04.04.2021 4 z 5

Milé čtení z japonské formy duchovní poutí po buddhistických a šintoistických svatyních ostrova Šikoku. Původ je spojen s 8. stoletím a mnichem Kúkaj (Kóbó Daiši), který měl velký vliv na rozvoj ezoterického buddhismu v Japonsku a spoustu chrámů sám založil.
Cesta je dlouhá 1200 km a zahrnuje 88 chrámů (hříchů, kterých se můžeme dopustit).
Symbolicky putování znamená "cestu k osvícení": chrámy 1-23 dosažení probuzení, 24-39 sebedisciplínu, 40-65 osvícení a 66-88 nirvánu.
V cestovním deníku autorka popisuje navštívená místa své dvoutýdenní pouti se synem (včetně závěru v Kjótu), pohostinnost a úctu místních obyvatel vůči poutníkům, kulturní a regionální zajímavosti i celkové okolnosti a vyčíslení cesty. Děkuji za inspiraci :)


flanky
flanky
03.03.2019 4 z 5

První díl putování Aleny Bímové po buddhistických klášterech, ve kterém cestuje i se svým synem. Zažívá různé zážitky z pohledu poutníka (zde nutno podotknout - pěšího poutníka). Především ukazuje japonskou pohostinnost a jejich rozdavačnou povahu. Dílko ničím neurazí, takže určitě doporučuji buď k rozšíření sbírky o Japonsku, či jako takovou cestopisnou jednohubku.