Mateřství jako z reklamy (na Lexaurin)

Mateřství jako z reklamy (na Lexaurin) https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403619/bmid_materstvi-jako-z-reklamy-na-lexauri-6Di-403619.jpg 3 29 7

Když mi bylo dvacet, opovržlivě jsem koukala na všechny ty chudinky s kočárky. Na ty jejich povadlé nazelenalé tváře, neupravené vlasy, vytahaná trička a rozšmajdané boty. Takhle JÁ nikdy nedopadnu. Na můj šatník a kosmetickou taštičku nebude mít mateřství vůbec žádný vliv. Nikdy! A pak to začalo. Nejprve putovaly do zapomnění boty na podpatku. Protože zkuste zvedat kočárek do tramvaje na jehlách. Nejsem Reinhold Messner, ať žijí tenisky. Pak začaly mizet hedvábné halenky. Protože fleky od dětských přesnídávek nějakým záhadným způsobem přitahují mnohem víc než výrazně levnější polyesterové kousky. Pápá, jakýkoli šperku na krk. Dítě se neptá, zda je řetízek designérský kousek, dítě trhá. Zní vám to povědomě? Jistěže ano. A je toho ještě mnohem víc! Protože jak zjistili američtí vědci, rozhodnutí mít dítě, je to nejhorší rozhodnutí, které můžete učinit. Budete mít méně spánku, méně peněz a méně sexu! Takže vítejte ve světě mateřství…... celý text

Přidat komentář

Prske
06.09.2022 2 z 5

Neurazí, nenadchne. Se spoustou situací se ztotožňuju, ale nějak extra vtipný to nebylo :)

madem
20.01.2022 3 z 5

Četla jsem několik podobných knih, ale tato mi přijde nejméně vtipná. Ano, má světlé momenty, ale celek mi přijde slabší.


adela2316
27.11.2020 4 z 5

Precteno asi během tří poobedovych chvil, kdy se jedno dítě ještě neprobudilo a druhé šlo spát :-)
Mám teď trochu cteci krizi z nedostatku času a toto jsem přesně potřebovala, abych se nakopla znovu intenzivně číst. Nedávám plne hodnocení, ale kniha pobaví, hezky se čte, je nenáročná.

lenkaBajza
21.10.2019 3 z 5

Nemám knize moc co vytknout. JE správně ironická a úsměvná. Jen sem na toto téma četla mnohem, mnohem zábavnější a lepší knihy.

Karola050716
20.10.2019 1 z 5

Nic jsem nečekala a moc mě to nebavilo, ač se jako matka dokážu s popsanými situacemi dobře ztotožnit, tak mi to nepřipadalo vůbec vtipné, spíš celé psané na sílu..za mě je rozhodně lepší třeba Mami, přidej.

KájaKoxík
06.05.2019 3 z 5

Knížka je psaná s velkou dávkou ironie a doplněna pěknými ilustracemi. Autorka si bere na paškál nejen sebe a svou rodinu, ale i další rodiče a své přátele.
Kniha je rozdělena do 22 kapitol nebo témat. Jedná se o krátké příběhy ze života. Od autorky ale nečekejte nic jiného než ironický popis běžných situací. Nenajdete zde žádnou radu ani vychytávku. Maximálně si můžete připadat lépe, protože nejen vy, ale i autorka rozhodně nežijete jako v reklamě.

Hodnocení:
V knize jsou popsané příhody zábavné, ale zdají se mi nedotažené. Tedy mínus hvězda.
Dále mi vadily opakující se dělící nadpisy, které ani s daným tématem nesouvisí. Místo toho bych uvítala u každé kapitoly nebo tématu stejné označení jako je v rejstříku na začátku. Proto mínus hvězda.

michal5121
27.03.2019 5 z 5

Humor podle mého gusta!

Štítky knihy

mateřství

Autorovy knížky

Petra Hřebíková
česká, 1977
2019  60%Mateřství jako z reklamy (na Lexaurin)

Kniha Mateřství jako z reklamy (na Lexaurin) je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce19x
Chystám se číst23x
Chci si koupit11x