Moje mateřství

Moje mateřství https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328803/bmid_materstvi-eWj-328803.jpg 3 20 6

Moje mateřství - kdo říká, že musíte být těhotná, abyste šla na mateřskou dovolenou? Stejně jako všichni v New Yorku, co dělají v médiích, i Liz funguje na koláčcích, kofeinu a koktejlech. Ale po třicítce, pořád bez dětí, si čím dál častěji prohlíží drahé kočárky v dětských časopisech a pozoruje maminky s dětmi. Liz už roky tráví spousty hodin týdně navíc v práci, aby se spolupracovnice mohly věnovat dětem, a je z toho unavená. Takže když jeden den dostane ze stresu ranní nevolnosti, šéfům je to jasné – je těhotná! Liz všemožně podporují. Rozhodne se hrát tuhle hru na těhotnou. Ve dne Liz nosí bříško z pěny a těhotenské šaty, večer vyráží na večeře, do klubů. Ale jak dlouho může tuhle hru hrát? Když se blíží „porod", je Liz vyčerpána i nadšená. Má pocit viny i pocity, které prožije jen těhotná. Příběh o štěstí, úspěchu, rodině a lásce.... celý text

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Omega
Originální název:

Maternity


více info...

Přidat komentář

Venneto
05.04.2023 4 z 5

Pro mne příjemná oddechovka, která se mi dobře četla a stránky rychle ubíhaly. Nemohla jsem se ale při čtení ubránit pocitu, že je to takový mix filmu Šéfe jsem v tom a seriálu Sex ve městě. Přesto ale hodnotím kladně.

Iris30
11.03.2022 4 z 5

Kniha se četla hezky. Popravdě jsem čekala,
jak to dopadne, jak z toho hlavní postava vybruslí a musím říct, že rozuzlení mě příjemně překvapilo a pobavilo.
Mám ráda takové oddechovky.


MamaKnihomolka
01.01.2020 odpad!

Za mě dost slabá kniha, kterou jsem nedokázala dočíst do konce a to jsem čtenář, který vždycky rozečtenou knihu dočte ať se děje co se děje. Kniha se mi nelíbila už jen tím, že mi absolutně nesedla povaha hlavní hrdinky a děj, který se neuvěřitelně táhnul než se stalo něco zásadního. Za mě ztráta času, i když alespoň jednu hvězdu za zajímavou myšlenku knihy. Škoda, čekala jsem mnohem víc.

jasmína
15.09.2018 3 z 5

Kniha se sice četla dobře, ale v jakém tato žena žije světě ? Opravdu si myslí, že když onemocní dítě, že ženy (příp.otcové), zdrhají z práce schválně ? Že když určí doktorka rizikové těhotenství (u mě vysoký tlak), že se to děje ze srandy ? A že mě už ted přednostně na gynekologii neberou ? No a ? Jsem v pořádku, nekope nyní ve mně ten zázrak, čeká doma s tatínkem či babičkou, já v čekarně velmi ráda dám.přednost těhotným. Počtu si knihu.

Na druhou stranu jako žena bez dítěte jsem měla také takové přihlouplé názory jako autorka knihy..... takže pokud bude někdy milující matkou, ať napíše, a ono se pozná, co se změnilo....

Já otěhotněla až ve 32 letech, ale radikálně se mi přehodnotil život, tak proč se tak divila kolegyním ?

A to nerazím "americkou" výchovu, ale rozhodně mě její názory zvedly ze židle..

Neopovrhuju těmi, které děti nechtějí, to opravdu ne, mám mezi nimi i dvě kamarádky !!

lenkaBajza
05.03.2018 2 z 5

No...dočteno, hurá. Zážitek žádný, chvílemi sem se přistihla, že nevím, o čem čtu.
Námět podobný americkým filmům, závěr - vyřešení "problému" mě příjemně překvapil.

Petja
28.12.2017 3 z 5

Oddechová kniha o vyhořelé novinářce, která chce ve svém životě udělat změnu, a proto v práci předstírá těhotenství. Kniha se lehce a rychle čte, zápletka s předstíraným těhotenstvím je neobvyklá. I když se to někomu může zdát nereálné, kniha podle mého názoru trefně vystihuje část ženské populace, jejíž středobod světa je těhotenství, mateřství a péče o děti, a která opovrhuje ženami vybočujícími z tohoto modelu.

Štítky knihy

americká literatura mateřství

Autorovy knížky

Meghann Foye
americká, 1978
2017  53%Moje mateřství

Kniha Moje mateřství je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce15x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x