MasterChef Česko - Kniha receptů

MasterChef Česko - Kniha receptů https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310142/bmid_masterchef-cesko-kniha-receptu-jKd-310142.jpg 4 5 3

Oblíbili jste si recepty, které se objevily v populární show MasterChef Česko? Nyní si je můžete uvařit i u vás doma! Kuchařka obsahuje ty nejúspěšnější pokrmy, které soutěžící ve svém boji o titul připravili. Čekají na vás nápadité předkrmy, exotické i tradiční hlavní chody a výborné dezerty. V knize najdete i exkluzivní kuchařské postupy porotců soutěže, šéfkuchařů Marka Fichtnera, Miroslava Kaliny a Marka Raditsche, a jejich hostů.... celý text

Přidat komentář

Gabriela_K
04.05.2020 4 z 5

Kniha je rozdělena na předkrmy (kde jsou i polévky), hlavní chody a dezerty. Také se něco dozvíme o soutěžících, porotcích a jejich restaurací. Primárně jsou v knize recepty soutěžících, ale i porotců (líbí se mi, že od každého jich je 5) a hostujících šéfkuchařů (ty jsou pouze 2, což mi přijde trochu škoda).
Líbí se mi rozdělení např. hlavních chodů na maso, ryby, bezmasé atd. Recepty jsou doplněny pěknými fotografiemi.
Většina pokrmů je pro 4 porce, ale chybí mi čas přípravy, pečení atd., který je samozřejmě zmíněn v textu, ale i tak bych ho tam uvítala.
Je mi líto, že jeden ze soutěžících v knize nemá ani jeden recept. Také jsem čekala, že vítěz bude mít nejvíce receptů, opak je ale pravdou. ,,Předběhli" ho hned 2 soutěžící.
Není tam moc ,,klasických" receptů, ve většině jsou suroviny, které koupíte ve specializovaných prodejnách nebo jsou drahé a sehnat je, chce čas. (Chápu to, protože by asi s nějakým ,,obyčejným" receptem nepochodili a neobjevil by se v knize.)
Tato kniha je podle mého názoru spíše pro ty, kteří by se chtěli stát profesionálními kuchaři, otevřít si vlastní restauraci nebo použít knihu jako inspiraci, protože přesně na takové úrovni je. Jako kuchařka pro ,,každodenní" vaření je, až na pár receptů, prakticky nepoužitelná.

encyklopedie
22.09.2019

...rád vařím....ale tož totok? nula bodov........ přesně jako TV pořad......


JancaMia
22.09.2019 3 z 5

Zajímavé recepty, něco se i dozvíte, nic pro začátečníky.