Masožravé rostliny

Masožravé rostliny https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286709/mid_masozrave-rostliny-ZMT-286709.png 4 7 4

Publikace je určena především začátečníkům, kteří si zakoupili masožravou rostlinu a nevědí, co s ní. Ocení ji i ti, kdo doma pěstují běžné pokojové rostliny a mají chuť zkusit něco nového, ale užitečná bude i profesionálním pěstitelům. Představeny jsou nejčastěji pěstované druhy nebo druhy nejznámější a uvedeny všechny potřebné informace, vhodná stanoviště, nároky, morfologické zvláštnosti. Autor, zkušený pěstitel a majitel největší sbírky masožravých rostlin u nás, doporučuje správné postupy pro pěstování a představuje slovem a mnohdy i obrazem druhy, které u nás lze pěstovat. Na českém trhu bylo první vydání vysoce ceněno pro svou názornost, jednoduché a srozumitelné sdělení informací pěstitelům, kteří nemají odborné vzdělání.... celý text

Přidat komentář

VladiKlaisner
03.12.2017

Publikace určená především pokročilejším pěstitelům, mě jako začátečníkovi moc užitečných rad nepřinesla.

fvalek
11.04.2017 3 z 5

Klasický pěstovatelský guide pro pěstování masožravek, který by asi neměl žádnému pěstiteli chybět. Přesto ale má do dokonalosti daleko. Informace jsou sice obsáhlé, ale občas dost ploché a hlavně, chybí zde obrázky. Je tu jen prostřední obrázková část, která činí pouze několik stran, zbytek jsou černobílé náčrty, a to je podle mě pro pořádnou odbornou publikaci prostě nezbytné. To je asi hlavní chyba, kterou nepřekousnu, že kniha z roku 2013 má prezentaci knihy z 80. let či horší... Obálka super, ta jo, ale zbytek je jak vytržený ze staré učebnice co najdete na gymplu ve stoleté skříni.


Natynababina
21.04.2016 3 z 5

Moc hezky psané. Spousta užitečných informací, ale bohužel, pokud nevíte přesně jaký druh masožravky máte, tak jste pořádně ztracení, barevná část s fotkami je jen uprostřed a moc z toho nezjistíte. Bavily mě vtipné fráze, kterými je kniha obohacená, ale celkově to nebyla nějak omračující nádhera. Prolétla jsem ji a asi ji už znovu neotevřu :D Možná kdybych si pořídila novou masožravku ;)

R.E.M.
25.02.2016 3 z 5

Povedená publikace se všeobecnými radami pro pěstování, s přehledem jednotlivých kultivarů a popisem jejich vzhledu, výskytu, informace o pěstování, vhodném umístění, osvětlení, substrátu, teplotě, zálivce, vlhkosti vzduchu, i přesazování. Autor poskytuje rady ohledně množení, krmení i hnojení. Informace o škůdcích. Ačkoli má kniha "jen" 112 stran + 24 stran obrazové přílohy (v druhém aktualizovaném a rozšířeném vydání), dává zájemcům podrobný návod k pěstování masožravých rostlin a mnoho užitečných rad, to vše v přehledné grafice a uspořádání - přehledném rozdělení do kapitol a odstavců. V závěru najdeme rejstřík latinských jmen. Trochu mi chyběl rejstřík českých jmen, ale jeho absence není nijak problematická, rostliny lze podle českého názvu snadno najít v Obsahu knihy. Barevné fotografie dotváří příjemný dojem z knihy (jsou umístěny společně ve fotografické části, já upřednostňuji umístění fotografie k předmětné kapitole o konkrétní rostlině, ke které se fotka vztahuje, ale nevadí).
Závěrem - jde o kvalitní knihu s podrobným návodem k pěstování masožravých rostlin, výbornou pro laiky i pro pokročilé pěstitele. Oceňuji textovou část i grafické zpracování.

Štítky knihy

rostliny, flóra zahrady, zahrádky hobby masožravé rostliny

Autorovy knížky

Kamil Pásek
česká, 1972
2013  74%Masožravé rostliny

Kniha Masožravé rostliny je v

Přečtených11x
Knihotéce16x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x