Masová imigrace: Záchrana, nebo zkáza Evropy?

Masová imigrace: Záchrana, nebo zkáza Evropy? https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279984/bmid_masova-imigrace-zachrana-nebo-zkaza-siZ-279984.jpg 3 12 3

Publikace obsahuje texty z interního semináře IVK o ekonomických dopadech migrace a ze semináře Institutu Václava Klause z 19. března 2015 s názvem "Je masová imigrace podmínkou prosperity Evropy?". Najdete zde také doplňkové texty našich nebo s námi spřízněných a spolupracujících autorů.

Přidat komentář

Krizovakri
26.04.2017 3 z 5

Knížka mnoha autorů a mnoha názorů na tuto problematiku. Pomůže rozšířit obzory o dopadem migrace. Celkově se kniha staví k imigraci negativně, ale nabízí několik strategií řešení problému Evropy.

yueh24
12.03.2016 5 z 5

Výborný sborník, který mi pomohl rozšířit si obzory, respektive pochopit některé věci kolem migrační krize, které mi média objasnit nedokázala (nebo nechtěla dokázat).


Richie1
10.03.2016 5 z 5

Celkem 22 autorů (převážně ekonomů, politologů a sociologů) přispělo do tohoto sborníku a ve svých příspěvcích rozebírají možné dopady současné masové imigrace do Evropy. Ty dopady jsou shledávány a dokazovány vesměs jako negativní ať už jde o ekonomickou, demografickou nebo sociologickou stránku problému. Pojmům jako imigrace, multikulturalismus, integrace, asimilace, imigrační kvóty či Schengen je věnována dostatečná pozornost, aby bylo možné si udělat názor na současné dění v Evropě.
Sborník především varuje. Varuje před fatální masovou migrací do Evropy, varuje před ekonomickou sebevraždou Evropy, před nesprávnými rozhodnutími současných vrcholných politiků Evropy i před vlastní lhostejností k ohrožení národních suverenit i občanské bezpečnosti.
Studium všech příspěvků mi poskytlo odpovídající přehled o této současné krizi. Jsem rád, že podobné publikace jsou k dispozici a že mohou pomoci orientovat se v dění, které se nás může v nejbližší budoucnosti výrazně dotýkat.