Masomlejn I

Masomlejn I https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462955/mid_masomlejn-i-QTF-462955.png 4 6 2

Masomlejn série

1. díl >

Postkatastrofický román, hlavní hrdina přežije jistou katastrofu, zprvu si myslí, že ve své cestě bude osamocen, ale opak je pravdou, není sám a bude se muset ubránit přeživším lidem, ale jsou to vlastně lidé?

Přidat komentář

martin6744
12.09.2023 5 z 5

Opravdu hustá jízda, dopručuji před tímto projet všechny Poutníky, s kterými se to (velmi volně) prolíná. Poutníkem jsem taky objevil Petra Nacházela a nestačil žasnout nad brutalitou, ovšem propracovanost dalších děl mě totálně chytla a projel jsem všechno co napsal. Každá kniha mě doslova přikovala a neproložil jsem to jiným autorem a sjel ho komplet. Nevím proč pan Nacházel přestal psát další knihy, chápu že dosavadní tvorba díky sem tam brutální nekorektnosti nebyla možná nejspíše vydat papírově, ale každá z jeho knih mě naprosto dostala. Snad (pokud je naživu - žádné info jsem o něm na netu nenašel) se ke psaní vrátí, a či snad pokud píše pod jiným pseudonymem, rád bych pokračoval ve čtení, protože je to fak jako droga..:)) Za mě génius - díky za chvíle u vašich knih!

Mr. Crew
07.08.2023 4 z 5

Tohle svěží dílko se vůbec nestydí za Kulhánkův odkaz a vzhledem k tomu, že Mistr se již, zdá se, navždy odmlčel tak ani za mírně dojaté a trochu ufňukané pomrkávání na pikosekundu, Pumlíče, pana Hašimota a Druhou rasu. Trochu přidrzlá a hustodémonsky krutopřísná Karolínka inklůdyt. Vzhledem k tomu, že spolu s Poutníkem tvoří, orgnický celek, doporučuji nejdříve všechny díly Poutníka a pak Masomlejn. A je to jízda. Plná krve, střev, mozků, drsných holek a spiknutí v útrobách Evropské Uhnije. Včetně mutantních příšer ve službách tamtéž. Nechybí ani zlotřilí Japonci a zrádní ... eh, černoši. (Smí se to to?) To co navenek vypadá nenápadně jako postapo buddy road movie se vyvine v pěkně košatý a šťavnatý příběh, napříč prostorem, dějinami i časem. Nelze nevzpomenout Spad nebo Oggerdský cyklus a zdá se, že pan Nacházel je velký fanda oboru a je škoda, že tomuto dílku není věnována významější editorsko/korekturní práce na profi úrovni a slušivý osmerkový formát v paperbacku. Jízda je to šmakósní a já se bavil ukrutně celý dva dny, než jsem sjel celýho Poutníka a Masomlejny. Kudos.
Citace:
Na háku co trčel ze stropu bylo přivázáno lano, na kterém visel chlap komplet stažený z kůže a Míša mu rozžhaveným pohrabáčem přejížděla po různých částech těla. Samozřejmě, že byl už vykleštěn a měl vypálené oči.
Míša se na mě otočila, v očích ten zlomyslný výraz (že nevíš co ti teďka udělám?).
Zeptal jsem se: Jak to, že ještě žije, neměl bejt už mrtvej?!
P.S. Nejvíc pobavilo: "Né, mrkvičku né!"


Autorovy další knížky

2010  77%Masomlejn I
2010  %Poutník I
2010  70%Masomlejn II

Kniha Masomlejn I je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x