Masarykův okruh - 90 let

Masarykův okruh - 90 let https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484034/bmid_masarykuv-okruh-90-let-Fmc-484034.jpg 5 7 2

Historie Masarykova okruhu v obrazových příbězích. Masarykův okruh, jenž loni oslavil 90 let, byl palácem motoristické fantazie a osudů. Současný automotodrom nebo původní přírodní trať se svými různě dlouhými variacemi byli jevištěm excelentních jezdců předvádějící své umění vděčným divákům. Masarykův okruh je pojem světového motorsportu a zná jej každý fanoušek, ať už jedné či dvou stop. Tato výjimečná publikace vypráví jeho historii prostřednictvím jedinečných fotografií a příběhů lidí na nich.... celý text

Přidat komentář

Shashlick
01.09.2023 4 z 5

Není to kniha o historie Masarykova okruhu. Je to fotodokumentace zajímavých okamžiků a osudů (často bohužel tragických) v průběhu oněch 90 let. Prostor je fotografiím dán dostatečný a každá z nich je doplněna textem.
A v něm je bohužel největší úskalí knihy. Obzvlášť v první části knihy (tedy časově nejvíce historické) jakoby někdy autor moc nevěděl, co k fotce napsat. A tak vařil z vody a je to bohužel znát. S postupem blíže k současnosti se to však zlepšuje.

Co je však tragické (kromě již zmíněných osudů) je textová korektura a redakce. Na tolik překlepů, chyb a dokonce nesmyslně vložených slov uprostřed věty (asi náhodné Ctrl+V), jsem už dlouho nenarazil.
Chtěl jsem dát původně tři hvězdy, ale protože je hlavní gró ve fotografiích, ponechávám čtyři.

Auto999
16.03.2022 5 z 5

Výborná kniha. Obsahuje přes 300 celostránkových fotografií a ke každé je krátký příběh. Tím pádem je v knize zachyceno vše podstatné co se v Brně na okruhu událo.