Mary Poppins se vrací

Mary Poppins se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391798/bmid_mary-poppins-se-vraci-wT0-391798.jpg 3 9 5

S neobyčejnou chůvou po boku číhá za každým londýnským rohem špetka dobrodružství a trocha úžasu... Sourozenci Banksovi stále žijí v domě číslo 17 v Třešňové ulici, ale už trochu vyrostli. Michael pracuje v bance jako kdysi jeho otec a sám vychovává tři děti. Jane se mu snaží pomáhat, ale i když oba dělají vše, co je v jejich silách, hrozí, že přijdou o dům. Naštěstí se u nich opět jako mávnutím kouzelného proutku objeví Mary Poppins, jejich zázračná chůva z dětství, i se svým neobyčejným mluvícím deštníkem. Podaří se Mary Poppins vdechnout kouzlo a radost do života londýnské rodiny také tentokrát? Zpracováno podle filmového scénáře.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Mary Poppins Returns , 2018


více info...

Přidat komentář

andy_nejedla
25.12.2021 5 z 5

Po pravdě nechápu nízké hodnocení! Mně knížka připomněla dětství, díky ní jsem si vzpomněla na Mary Poppins.

Zlatinka.Emilly
30.12.2019 3 z 5

Myslela jsem si, že to bude romantický muzikál, no nic moc, ale ponaučení se dá vyvodit i z tohoto příběhu. Poctivost nebo hamižnost úředního bankovníka? Spravedlnost dojde nakonec cíle. Shlédla jsem také jako film, který byl skvěle natočen. Tady jsem si poprvé uvědomila, jak je ciferník hodin Big Benu obrovský.


Korsika
28.01.2019 1 z 5

Jelikož jsem knihu četla aniž bych viděla film, nemohu hodnotit jinak. Některé prvky mi vůbec neseděly do děje, hodně jsem si musela domýšlet, myslím, že děti to nemohou pochopit - na rozdíl od starých Disney knížek, kde stál příběh sám o sobě.

maca1245
23.01.2019 3 z 5

Upřímně jsem trochu zklamaný. Pod názvem a i anotací jsem si myslel, že je to druhý díl, akorát s filmovou obálkou. Proto jsem nijak zvláště nepátral po dalších informacích a objednal na internetu. Překvapení poté bylo, když jsem zjistil, že je to vlastně obrázkový scénář onoho filmu. Na tak málo psaného textu je cena jaksi přemrštěná ale budiž. Ale i tak pro děti to bude super.
Připomene to film takže za 3*

Knižní střípky
28.12.2018 2 z 5

Knihu jsem si přečetly s dcerou, protože jsme se chystala do kina na film. Máme obě moc rády starou Mary Poppins, a proto jsme si nemohly nechat ujít i tuto novinku. Přiznám se, že jsem se trochu bála, jak to dopadne. No, film byl skvělý, kniha tak úplně ne, ale to se v podstatě dalo tak trochu čekat.

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

2018  62%Mary Poppins se vrací
2019  80%Aladin

Kniha Mary Poppins se vrací je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce12x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x