Marwani: Přímo do srdce

Marwani: Přímo do srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479165/bmid_marwani-primo-do-srdce-9gx-479165.jpg 4 15 5

Dívka, která po automobilové nehodě přestala věřit na zázraky, divoká i nedůvěřivá klisna a kluk, který má sílu obě uzdravit. Osud, který je spojí dohromady. Když se Mirka ocitla na invalidním vozíku, přišla o všechny kamarády. A když její rodiče ještě ke všemu koupí starý dům přímo vedle hřebčína, pohár přeteče. Ale potom přikluše do jejího života Marwani. Bílá klisna je divoká, sebevědomá a nezkrotná – přesně taková, jaká bývala Mirka, než se jí stala ta nehoda. Zjistí, že mají s Marwani společného víc, než si myslela. Navíc si její srdce získá i Dan, trochu plachý, ale talentovaný kluk od koní. A kdo ví, třeba se začnou dít zázraky...... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Dívčí romány
Vydáno: , CPress
Originální název:

Marwani: Mitten ins Herz , 2019


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
18.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Táákže....
Od téhle knihy jsem toho moc nečekala, myslela jsem si že to bude nějaký románek kde je kůň jen na obálce.
Ano...
Je to románek ale moc hezky napsaný a Marwani rozhodně není jen na obálce.
Jen....¨
Jelikož sama jezdím na koni, přišlo mi pár věcí občas trošku nerealistických.
Například že seděla poprvé na koni a Dan ji hned nechal cválat.
Ale....
Nechci to nikomu pokazit.
Rozhodně stojí tato knížka za přečtení a já ji mám v plánu číst znovu.
Už se na to moc těšíííím!!!!!

Marfuška89
01.10.2022 5 z 5

Marwani - Já to miluju!!!
Mirka a její rodina, statek a všichni v něm A ten konec? Krása!!!

Ano je to spíše pro 10 - 15ti leté, ale mě se to mooooc líbilo.


Dela90
02.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Mirka po autonehodě přestane hýbat nohama, teď je na vozíčku a nedokáže se srovnat s tím, co se stalo. Rodiče ji i sestru Káťu přestěhují na venkov. Konkrétně ke statku s koňmi. Káťa je nadšená, zato Mirka už tak moc ne. Nechce jist, nic nemá smysl. Pak, ale jednou uvidí bílou klisnu Marwani a ledy povolí. Marwani získá po ztrátě důvěry v lidi spřízněnou duši a Mirka získá zase chuť do života. Protože s Marwani jsou jako jedna. Zasáhne ji přímo do srdce. Kromě toho je na obzoru Dan, kluk od koní se kterým Mirka trvání spoustu času, pak je tu taky protivná Karin. Co všechno ji osud nadělí do cesty, zachrání sebe a i Marwani?

Moc milý a dojemný příběh. Holka na vozíčku si získá bílou nepoddajnou klisnu, společně se začnou cítit dobře. Nic jim nechybí. Mirka ji dokáže cvičit jen pohybem těla od pasu nahoru a ona ji na slovo poslouchá. Má skvělou rodinu, přátele, ale bohužel i nepřátele.
Knížka se mi četla velmi dobre, ačkoliv nejsem cílová skupina, moc jsem si čtení užila a je to příjemná oddechovka s přidanou hodnotou, která Vás donutí zamyslet se co je v životě důležité a když člověk chce, jde všechno. Jen je potřeba se nevzdávat. Mirka byla neskutečně silná dívka a Marwani její strážný anděl, který ji doslova zachránil.

Téra295
28.08.2022 5 z 5

Jsem zarytá antikoňařka, takže je mi divné, že jsem mohla tuhle knížku přečíst s takovou chutí. Možná to mělo co dočinění s tím, že je hlavní postava na invalidním vozíku. V tomto ohledu musím podotknout, že je to napsané ableisticky. Například, proč má Mirka na aktivním vozíku područky? Jinak je to velmi čtivé a milé. Mirce, Marwani i Danovi jsem fandila od začátku do konce. Doporučuji.

jitka_dankova
24.01.2022 4 z 5

Milá pohádka pro dvanáctileté milovnice koní. Nějak mne v mém mládí takové knížky minuly, tak jsem si teď jednu dala plnými doušky a hodnotím s ohledem na cílovou skupinu. Ve dvanácti či třinácti letech bych byla z knihy naprosto, ale naprosto unešená. Velmi pěkně popisuje všechno, co obvykle holky zamilované do koní dělají. Romantická linka je tam jen lehoučká, tak akorát pro mladší děvčata, nic víc. Příběh mi přijde, no neuvěřitelný. Celou dobu jsem naplno věřila, že je to silná fikce a hooodně zjednodušená, takže mi dost spadla brada v epilogu.
Mimo cílovou skupinu asi kniha tolik neosloví, protože je tam hodně stránek věnovaných správné práci s koňmi.

Autorovy další knížky

Maren Dammann
německá, 1983
2021  89%Marwani: Přímo do srdce
2022  91%Amaris: S větrem o závod

Kniha Marwani: Přímo do srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce70x
Chystám se číst32x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x