Marvel: Mýty a legendy

Marvel: Mýty a legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462371/bmid_marvel-myty-a-legendy-t3j-462371.jpg 3 12 4

Objevte božské mýty a epické legendy marvelovského vesmíru Co se skrývá v minulosti nejsilnějších superbytostí ze světa Marvelu? Vraťte se v čase až k úsvitu věků a staňte se svědky zrození rasy Nebešťanů. Prozkoumejte panteony Thora a Asgarďanů i jejich rivalů z Olympie. Poznejte mystické začátky Nejvyššího mága Doctora Strange. Procházejte se spolu s bohy Wakandy a legendárními Black Panthery. V této fantastické publikaci najdete všechny velkolepé ságy, které píšou příběh spletitého marvelovského vesmíru.... celý text

Literatura světová Fantasy Encyklopedie
Vydáno: , CPress
Originální název:

Marvel Myths and Legends , 2020


více info...

Přidat komentář

ElikaS
03.09.2021 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala jako milovník Marvel filmů. Co se týče komiksů, ty mě nebaví, nejsem úplně komiksový tip, takže je neocením. Každopádně mě baví příběhy jednotlivých hrdinů. Z tohohle pohledu se mi knížka moc líbila, protože tam byly vlastně převyprávěny jednotlivé příběhy. Trochu mě však mrzelo, že se knížka věnovala převážně opravdu starým mýtům a na moderní dějiny se prakticky nedostalo. Pokud by vyšla obdobná knížka s moderními Avengery byla by určitě skvělá!

martinakraus
07.04.2021 3 z 5

Sice jsem úplný lajk, ale musím souhlasit s ostatními komentáři - tahle knížka je prostě průměrná a prostě meh. Zpracování je sice krásný a cením ukázky přímo z komiksů, ale zaměřuje se hlavně na hodně staré mýty a těm novým a moderním Avengers se věnuje minimálně. Rozhodně je fajn, že takové knížky vznikají, ale informace, které nám kniha předává, nejsou úplně komplexní a spoustu věcí, o kterých vím i já jako lajk mi tahle kniha neosvětlila. Je to dost zmatený a podruhé to určitě číst nebudu..
Než aby vycházelo víc takových knížek a v každé něco chybělo by bylo fajn mít jednu souhrnnou knihu se vším, encyklopedie pořád frčí.


Buchtolap
24.02.2021 3 z 5

Jsem z knihy na půl nadšená a na půl zklamaná. Očekávala jsem rozebrání mýtů nových hrdinů, a přitom je jim věnována jen nejkratší kapitola v knize. Nejvíce mě nadchla část s Black Pantherem! Dozvíme se nejspíš více o komiksových postavách, které ve filmu nemáme šanci vidět.

fvalek
18.02.2021 3 z 5

Knihu bych opravdu hodnotil nejlépe 50 % a není to myšleno negativně, ale zkrátka tu jsou neochvějné plusy, zároveň ale nepřekonatelné mínusy...

Jako plus rozhodně beru vůbec vznik takové knihy, takže v tom jsem spokojený. Moc dobré je, že kniha příjemně navazuje na universum a drží se terminologie a reálií (ne jako některé jiné publikace téhož druhu, které působí, jako by je psal někdo, kdo komiks v životě neviděl). Velmi chválím využití komiksových obrázků, u kterých je navíc i popis a označení z jakého čísla a roku pochází, což je podle mě naprosto luxusní detail, který jsem několikrát využil pro zorientování se a zařazení do kontextu komiksu, který mám. Detaily jako papír a vazbu asi zmiňovat nemusím, je to hezká knížka. :)

No a ta negativa... Kniha mě docela zklamala po stránce obsahové. Navazuje sice na aktuální v Čechách vycházející Marvel komiksy, ale celkově je dost neobsáhlá a rozhodně není komplexní. Je to jako popsat Velký třesk, První a Druhou světovou a říkat tomu historie světa. Navíc je spousta eventů, velkých postav a legendárních situací, které kniha vůbec nezmiňuje nebo jen velmi vágně. Kameny nekonečna, Thanos, vesmírné rasy, démonologie, podsvětí, Mephisto, širší kontext magie, Midgard lépe popsaný v kosmologii Yggdrasillu, Drákula, zimní hlídka, první mutanti... No zkrátka tohle a mnohem více mi v knize chybělo, takže popravdě - proč vydávat takovou publikaci, když je to jen malý fragment celého Marvel universe. Každý rok pak může vycházet stejně neúplná kniha, kde bude něco lehce jinak, a já si je budu muset všechny otrocky kupovat a o to nemám moc zájem... Je to takový pomatený náhodný výčet různých situací, které obohatí čtenáře v té dané problematice, ale v celkovém kontextu vůbec nehrají roli.

Kompletnímu průvodci světem postav DC jsem dal hvězdy dvě, tady dávám tři, ale hodnocení je to dost podobné. U téhle publikace je k dobru příběhová forma, nejen medailonky a infografiky postav.

Drobný edit - po dočtení Války říší mohu říct, že kniha má najednou trošku větší smysl, i když kvůli spoilerům nedoporučuji číst před komiksem.
+ ještě jeden drobný edit, přijde mi vtipné, že komiksové universum je v ČR docela slabé, odsouzené k náhodným jednohubkám a nekonečným kompletům (teď naštěstí pravidelně vychází díly ohledně Války říší), ale existuje spousta podobných psaných knih o Marvelu...

Štítky knihy

mýty a legendy

Autorovy knížky

2021  62%Marvel: Mýty a legendy

Kniha Marvel: Mýty a legendy je v

Právě čtených2x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce16x
Chystám se číst18x
Chci si koupit5x