Malíček

Václav Křivanec

Jedné mrazivé noci je na dětském hřišti v Praze objevena mrtvolka šestiletého chlapce. Vrah hocha naaranžoval do dětské houpačky tak, že vypadá, jako by byl živý a přišel se jen pohoupat. Ohledáním je zjištěno, že vrah odřízl chlapci malíček. Za několik dní je objeven ve starém kostele nedaleko Plzně další mrtvý chlapec a také jemu schází malíček. Okolnosti nasvědčují, že vše je nejspíš dílem sériového vraha. Co ho však k těmto morbidním rituálům vede? Případu se ujímají kriminalisté z pražského oddělení vražd Martin Horn a Barbora Bachová.... celý text

Komentáře knihy Malíček

Mandlevest
04.01.2026

Dobrá česká detektivka pro čtenáře, kteří upřednostňují proces vyšetřování, hledání indícií a tak trochu reportérsky popsaný průběh výše uvedeného. Ale i tento styl může být velmi čtivě zpracován, což je tento případ, jen se nedostaví jakákoliv emoce a toho napětí, v průběhu čtení, si moc neužijete. Za mě byl Sagittarius lepší, ač byl napsán podobně, více mě zaujala zápletka, zde to často trochu skřípalo a vrah mě správně napadnul velmi záhy. Nicméně hodnotím celkem vysoko, dlouho jsem podobně psanou českou detektivku nečetla a zpříjemnila mi dvě odpoledne.

Ivana11
02.01.2026

Tak to bylo opět super, kniha byla úžasně čtivá.

Jiparis
02.01.2026

Napínavý příběh, kde se prolínají nemocné vztahy a touha po pomstě. Bohužel ve středu jsou děti.

Janaves
22.12.2025

Super detektivka.

sakro
14.12.2025

Po knize Sagittarius je pro mě Malíček trochu propad. Což o to, napsaná je výborně a detektivky spousty jiných autorů i tak jednoznačně převyšuje. Bohužel jsem si u Václava Křivance zvykl na jinou úroveň. Příběh samotný mě moc neoslovil a popis reality práce kriminalistů vykazoval taky trhliny. Navíc ne úplně mi seděly některé dialogy. Tyhle moje připomínky však nic nemění na tom, že když beru knihu jako oddechovku, tak splnila bezezbytku svůj účel. Jen mám obavy, aby autor sympatickou dvojici kriminalistů, odkazující svými jmény na oblíbený hobby market, nezačal brát jen jako zdroj finančních příjmů. Prostě mi tam chybělo to „něco navíc“, co z předešlých titulů dělalo tu absolutní špičku české krimi. Přesto se na další knihy pana Křivance těším a chci věřit, že Malíček byl pouze drobným vyšlápnutím z dráhy favorita.

tera2212
29.11.2025

Povedená detektivka, která byla ještě lepší ,než předchozí díl. Už se těším na další . Doporučuji, stojí za přečtení.

J0hn
29.11.2025

Detektivka která nezklamala. Václav Křivanec se jednoznačně zařadil mezi autory u kterých budu sledovat kdy vydají další knihu.

lucakuca
26.11.2025

Václave, fakt válíš!
Jako čerstvej řízek zhltnutý na dvě sousta!
Kdy usmažíš další díl?

BaPe895
25.11.2025

Výborná detektivka, která rozhodně stojí za přečtení. Autor opět nezklamal, postavy jsou skvěle vykreslené a dějová linka je napínavá, takže nutí k pokračování ve čtení od začátku do konce. Ačkoliv je téma tentokrát opravdu velmi ponuré, nechybí ani specifický humor detektivní dvojice. Doporučuji!

INCOGNITOREADER
25.11.2025

Za mě se bohužel jedná o zatím nejslabší díl ze série. Příběh samotný mě bohužel vůbec nechytnul. Přišlo mi to celé takové nedomyšlené. Navíc mě opět tak nějak hodně vadily dialogy. Měl jsem stejný pocit jako u Posledního nadechnutí. Moc šustily papírem.

Jiho226
16.11.2025

Výborná detektivka,velmi oceňuji skvěle popsanou policejní práci,což u většiny detektivek nebývá pravidlem. Bavily mě dialogy postav,protože působí velmi přesvědčivě a autenticky. Opět jako v předchozích autorových knihách ani zde nechyběl jemný humor,který odlehčuje závažnost popisovaných případů.

čef
16.11.2025

Nemohu si pomoct, ale na mne působila ta kniha velmi amatérsky. Už jenom ty kraviny okolo diabetu, ale ani postupy policie nebyly košer. Motiv pachatele únosu chlapců byl rovněž až moc vykoumaný, i když blbců je hodně a no tak dejme tomu. Positivem je celkově dobrá čtivost, ale logiku raději nechte stranou.

Lka
10.11.2025

Audiokniha :
Třetí díl ze série a já jsem moc spokojená. Poslech v podání Ondřeje Bretta je opět skvělý. Tentokrát kriminalisté vyšetřují vraždy malých chlapců, kterým následně vrah odřízne malíček. Dvojici kriminalistů Martina Horna a Barboru Bachovou jsem si oblíbila. Správná dvojka. Snad vyjde další díl. Teď se zatím pustím do čtvrté knihy autora - Poslední nadechnutí.

playada
09.11.2025

To se povedlo.

evaval
02.11.2025

Kniha Malíček začíná děsivým nálezem na dětském hřišti v Praze. Na houpačce je tam objevena mrtvolka šestiletého chlapce, chybí mu malíček. O několik dní později je ve starém kostele nedaleko Plzně
nalezen další mrtvý chlapec, opět mu chybí malíček. Případ začne vyšetřovat dvojice pražských kriminalistů Martin Horn a Barbora Bachová, kteří budou mít plné ruce práce. Je jasné, že sériový vrah ještě neřekl poslední slovo a vyšetřovatelům začíná boj s časem. Byl totiž unesen další chlapec...
Kniha je čtivá, kapitoly jsou krátké a velmi rychle se začtete a zorientujete v ději. Autor nabízí více podezřelých, slepé uličky a stále jsem nebyla schopná pochopit motivy vraha. Ale vždycky musí být nějaký motiv. Vyzdvihnu určitě to, že se děj odehrává na reálných místech - Praha, Šumava, což celému příběhu přidává na autentičnosti. Musím říct, že nejdřív jsem se knize vyhýbala, nemám ráda násilí a vraždy dětí, ale nakonec jsem ráda, že jsem se do čtení pustila. Kniha byla skvěle napsaná, měla spád a autor opravdu umí (je třeba říct, že tohle je už třetí pokračování série Martin Horn a Barbora Bachová). Závěr byl pro mě překvapivý a vůbec jsem to nečekala. Pokud máte rádi české autory, detektivky z domácího prostředí, budete spokojeni.

uxor
27.10.2025 audiokniha

Chválím pana Bretta za dokonalou interpretaci audioknihy.

Chválím hlavně pana Křivance za detektivku, která je přesně podle mého gusta.
Moc bych si přála, aby i ve skutečnosti takhle fungovalo vyšetřování závažných trestných činů, pachatelé byli dopadeni a řádně potrestáni.

Autorovi se podařilo vykreslit strašlivé téma vražd malých chlapců bez krvavých scén, to je v dnešním světě thrillerů věc nevídaná a pro mě velmi vítaná.
A nijak to neubírá na napětí při sledování různých stop a podezřelých.

Přesto, že hnacím motorem vyšetřování je duo Horn a Bachová, je zde velmi důležitá souhra celého týmu, každý přispěje svými znalostmi a postřehy.
A tak to má být.

Přečetla jsem všechny knihy pana Křivance, Ceny Jiřího Marka a Johanna Steinbrenera mu právem patří a přimlouvala bych se i za ocenění knihy Malíček.

Detektivka, kterou doporučuji, za mě v "TOP" 2025. ( ale neeee 09!)

hana1039
26.10.2025 audiokniha

Táák, všechny tři knihy tohoto autora už mám za sebou... prý poslední, nevím... české detektivky zbožňuju, ale kde ,, figurují,, děti,tak se vždycky předem musím obrnit, abych to tak neprožívala, ale stejně to dopadne jako vždy - na prd :-( motiv mi přišel trochu ošemetný, ale jinak dobrý...

moničina
12.10.2025

Som spokojná, dúfam, že celá séria bude ďalej pokračovať. Páči sa mi policajné duo, dialógy a štýl, akým je dej napísaný. A chvalabohu, nie sú tam žiadne brutálne prestrelky ani opisy toho, čo páchateľ robil.

libuse6749
11.10.2025

Amputovaný M A L Í Č E K není to nejhorší, co se v této české krimi stane, ale to jsem tušila už po přečtení prologu.
Přestože začínám třetím dílem ze série, tak se po prvním oťukání, velmi rychle seznamuji se sympatickým duem kriminalistů, z pražského oddělení vražd, Martinem Hornem a Barborou Bachovou. Tahle nesourodá dvojice, kromě dobrého analytického myšlení a práce s důkazy, navíc zpestřuje chvilky napětí vzájemným špičkováním, a tak odlehčují náročné momenty.

Celá kniha je čtivá natolik, že se mi ji po dlouhé době podařilo přečíst doslova na jeden zátah. Pomáhaly mi v tom krátké kapitoly, uvěřitelné dialogy i napínavý děj. Vyšetřování je dost podrobně sdíleno s čtenářem, ale pozor – nabízí i slepé uličky.

Během čtení jsem velmi těžce nesla oběti, kterými byli malí chlapci ve věku mé dcerky, navíc když se velká část děje odehrávala v Plzeňském kraji, v místech, která mi jsou dobře známa. Ten pocit, když je zločin „tak blízko“ mi nedělá vůbec dobře.

Autor směle a skvěle konkuruje v žánru krimi severským autorům. Nechápu, jak mi mohly jeho knihy unikat, tak dlouho. Pokud jste na tom stejně, napravte to (jako já) a vrhněte se na celou jeho sérii. Nezklame!

alnahu
28.09.2025

Již třetí díl tohoto autora s kriminalisty Martinem Hornem a Barborou Bachovou-kteří se skvěle doplňují.
I když se tento díl věnuje malým chlapcům,kteří jsou uneseni a je jim useknut malíček- což je děsivé.
Kniha je velmi napínavá a kriminalisté nám nabízí několik pachatelů ,aby nás zmátli a rozuzlení případu je opravdu překvapivé.
Další skvělá, napínavá detektivka z českého prostředí.Knihu doporučuji k přečtení.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi