Můj sen o zlatě a sněhu

Můj sen o zlatě a sněhu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367283/bmid_martin-fourcade-muj-sen-o-zlate-a-s-5AJ-367283.jpg 4 188 41

Držitel největšího počtu medailí ze zimních olympijských her mezi francouzskými sportovci, rekordman v počtu vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru i vítězství během jedné sezony… Martin Fourcade je ve svých 28 letech světovou biatlonovou legendou a jedním z největších francouzských šampionů. V této knize se ohlíží za svou fascinující životní dráhou. Vzpomíná na dětství strávené v Pyrenejích, na Alpy, kam následoval svého staršího bratra, a na pohoří Jura, kde sám čelil svému osudu a otevřel se sobě i ostatním; nevynechává ani adrenalin Olympijských her ve Vancouveru a triumf v Soči. Popisuje vnitřní pohnutky, které ho přiměly překonat jeho limity, odhaluje svou zranitelnost, a my tak můžeme zahlédnout neuvěřitelnou sílu jeho charakteru. Mluví o svém životě, o sportu i o setkání s těmi největšími světovými sportovci. Martin Fourcade. Můj sen o zlatě a sněhu je jedinečné a autentické svědectví úžasného člověka a výjimečného sportovce. Napsáno ve spolupráci s Jeanem Issartelem. První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Sport

Vydáno: , Jota
Originální název:

Mon rêve d'or et de neige , 2017


více info...

Kníračka12
Kníračka12
22.01.2024 5 z 5

Martin Fourcade je můj oblíbený sportovec. Je hezké nahlédnout více do jeho soukromí a pocitů a zjistit, jak vlastně svůj život prožívá. Za mě moc hezká kniha.

PavlaTr
PavlaTr
22.10.2021 5 z 5

Moc pěkný příběh !!


marrie5227
marrie5227
04.07.2021 5 z 5

Martin Fourcade patří mezi mé nejoblíbenější sportovce a jeho sportovní kariéru jsem roky obdivovala. Knihu jsem měla od jejího vydání, ale nakonec mne doprovodila na výlet do Jižní Koreje, kde jsem ji během dvou jízd autobusem s chutí zhltla.
Krásný příběh o talentovaném sportovci, který toho mnoho dokázal.

Kopretina_aku
Kopretina_aku
06.07.2020 4 z 5

"Z úcty i ze studu je pro mě nemyslitelné dávat najevo svůj pocit štěstí tváří v tvář těm, kterým se závod nepovedl." Svou vytrvalostí , pílí a touhou být nejlepší se stal legendou, která byla pro biatlon obrovským přínosem. Škoda, že knihu nenapsal až po skončení kariéry, ráda bych se dočetla, jak prožíval poslední dvě ne zrovna vydařené sezóny.

Kuci12
Kuci12
02.02.2020 4 z 5

Jsem fanynka biatlonu a ano i samotného Martina, takže komu se nebude zdát hodnocení objektivní, je to dost možné. Vždycky mě jeho výkon a nadšení fascinovali. Jeho zápal a touha vyhrát brala dech. Teď po přečtení knížky, kdy jsem aspoň částečně mohla poodhalit, kolik času, energie, odříkání a trpělivosti za tím vším stojí, smekám klobouk ještě o něco níže. Koho nebaví biatlon nebude ho bavit asi moc příběh, ale mě přišel krásný. Jak už jsem, ale psala, nejsem moc objektivní :-)

Tereza K.
Tereza K.
20.01.2020 4 z 5

To napětí a emoce byly znatelné na každé stránce. Ač jsem tomu z počátku moc nevěřila, tak to byla hodně napínavá a čtivá knížka a myslím si, že při každém biatlonovém závodě se teď budu na Martina Fourcada dívat ještě trochu jinak...

Jolina
Jolina
20.01.2020 4 z 5

Čtivý popis cesty na vrchol. Autor popisuje svou sportovní kariéru s nadhledem, nebojí se sám sebe a svých chyb, které přiznává s tím, že to tak prostě má a měl. Myslím, že je velmi poutavé se dostat do hloubky mysli podobného sportovce velkého jména.

JaninaCZ
JaninaCZ
12.01.2020 4 z 5

Autobiografie sportovců můžu. Tahle je psaná velmi čtivě, Martin popisuje svojí cestu na vrchol, od mládí až po současnost, kolik toho pro svůj sport obětoval. On je pro mě, spolu s Rogerem Federerem, definicí profíka se vším všudy. Pro fanoušky biatlonu ideální čtení.

Silmarien
Silmarien
20.08.2019 3 z 5

Autobiografia fenomenálneho pretekára biatlonu poslednej dekády. Nie je to literárny skvost, ale Martin pomerne podrobne popisuje svoje detstvo, športové začiatky, príklon k biatlonu, cestu na výslnie a jednotlivé ťažké preteky až prakticky po koniec roka 2017. Nič viac, nič menej. Ale pre tých, ktorí o ňom chceli vedieť viac, to úplne stačí.

Pepa0216
Pepa0216
30.06.2019 4 z 5

Dlouho jsem u čtení knihy přemýšlel jestli je Martin Fourcade tak namyšlený, když popisuje své triumfy a cestu k nim. Není to pravda. Martin Fourcade je neskutečný perfekcionista. Za jeho úspĕchy je vidĕt velká dřina i to jaké malé detaily nepodceňuje a čemu všemu se v tréninku vĕnuje. Inspirativní kniha pro jakéhokoliv sportovce, i pro rekreačního jako jsem já.

Honza89
Honza89
23.04.2019 4 z 5

Je vždy zajímavé poznat zákulisí velkého sportovce, jakým je bezesporu i Martin Fourcade. Jeho příběh je rozhodně interesantní, na druhou stranu si myslím, že šlo v rámci knihy vytěžit více. Nebyl jsem do četby tak intenzivně ponořený jako u některých jiných autobiografií.

Amazonka72
Amazonka72
18.03.2019 3 z 5

Celkem zdařilý pokus o vlastní životopis. Protože jsem milovnicí zimy a běžeckého lyžování, potažmo i biatlonu, kniha se mi celkem líbila. Příjemné oddychové čtení. Nepřikrášlený pohled do zákulisí vrcholového sportu. Drsné prostředí, ale na druhou stranu touha vyhrávat, jít až na hranici svých možností.
Jinak průměrná kniha, občas trochu “ o ničem”. Je však potřeba si uvědomit, jaký smysl tato kniha má. A ten bezesporu splňuje. Tři hvězdy.

11Monika11
11Monika11
06.02.2019 4 z 5

Za mne úžasná kniha, mám z ní pocit, že ji Martin psal sám a bez nápověd, od srdce a z hloubi své duše, aniž by měl potřebu se přikrášlovat, ospravedlňovat své chování a obhajovat ho. Líbí se mi jeho styl (škoda jen, že neumím francouzsky a nemohu si přečíst jeho text, přesto věřím, že překlad mu ani neubral, ani nepřidal).
Četla jsem i knihu Gabči a z ní jsem byla mírně zklamaná, taková neuspořádaná... a jaksi polátaná a došívaná horkou jehlou.
Oba biatlonisty jsem viděla několikrát naživo, mohla jsem je zblízka na SP pozorovat a oba jsou profíci. Každý jinak, ale JSOU. Víc profi se mi zdá být Martinova kniha!

Fixa08
Fixa08
27.01.2019 5 z 5

Přečteno na dva zátahy, bylo to skvělé!

Veva
Veva
27.01.2019 3 z 5

Pro milovníky biatlonu zajímavá knížka:-)

petranecka
petranecka
26.01.2019 5 z 5

Super, velmi čtivé a zajímavé

JmenujiSeZuzla
JmenujiSeZuzla
19.01.2019 2 z 5

Martin Fourcade je jeden z mých životních idolů. Obdivuji to co dělá, jak to dělá a od prvního momentu co jsem kdy viděla biatlon v televizi mu fandím. Jinou od Gabriely Koukalové jsem už přečetla, tak mě zajímalo , jaká bude kniha od Martina. Očekávala jsem, že to bude na podobné vlně a dozvím se spoustu zajímavých věci. Avšak opak je pravdou a kniha byla obrovských zklamáním. Očividně je Martin Fourcade velká osobnost biatlonu, ale s psaním knih očividně nemá nejmenší zkušenosti a jde to poznat. Chápu - jde o autobiografii, ale i tu by měl někdo zkorektovat, předtím než bude vydaná. U knihy od Gabči mi to zas tak nevadilo, ale u něho to bylo extrémně prokouknutelné. Také bylo dost poznat, že kniha neměla být před publikací vůbec knihou, ale spíše poznámkami a příběhy pro další generace jeho nejbližších.
S obsahem mám také problém. Mnohdy se mi zdálo, že vyprávění bylo dost o ničem, nic zajímavého jsem se nedozvěděla, číslování kapitol bylo nepřehledné, přeskakovalo se z roků a celkově knize chyběla fazóna. Obsahová hodnota dost nízká. Dost mě zaujalo způsob myšlení profesionálního sportovce a ujistila jsem se v tom, že bych tohle dělat nemohla. V podstatě odložit rodinu na druhé místo za sportem se mi nezdá jako správná věc. Martin očividně svou rodinu miluje, ale jak sám popsal u příběhu, kdy se mu měla narodit dcera Inés, i přesto že věděl, že se mu ten den má narodit, dal přednost biatlonu.
Kniha se mi moc nelíbila. Za přečtení i přes všechny negativa asi stojí, ovšem pouze pokud vás biatlon baví a k Martinovi Fouracadovi máte blízko.

janickaknizka
janickaknizka
05.01.2019 5 z 5

Dobrá knížka pro milovníky biatlonu

kalinkacz
kalinkacz
25.12.2018 4 z 5

Biografie moc nečtu, ale jakmile vyjde nějaké o mém oblíbenci, tak ji musím zkusit... Biatlon miluju, je to sport, který je na koukání akční a rychlý... Martin je můj velký oblíbenec a tato kniha mě o tom rozhodně přesvědčila... Byla čtivá, tak akorát dlouhá a hodně zajímavá... Rozhodně doporučuji všem, kteří milují biatlon a klidně i všem, co biografie moc nevyhledávají...

Jack93
Jack93
06.12.2018 5 z 5

Zpověď dnes už legendárního biatlonisty, která se četla jedním dechem, ale která mohla být bez jakýchkoli pochyb výrazně delší. Fourcadeovo vyprávění je skutečně velmi inspirativní a můžete si z něj hodně vzít i do vlastního života bez ohledu na to, zdali se profesionálně sportu věnujete či nikoli. Věřme, že Fourcade bude vládnout biatlonu ještě několik let. Takového sympaťáka jen tak nenajdete.

Štítky knihy

sport olympijské hry sportovci autobiografie biatlon

Autoři knihy

Martin Fourcade
francouzská, 1988
Jean Issartel
francouzská

Kniha Můj sen o zlatě a sněhu je v

Právě čtených5x
Přečtených244x
Čtenářské výzvě61x
Doporučených18x
Knihotéce85x
Chystám se číst38x
Chci si koupit16x