Dokonalá partie

Dokonalá partie https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135906/bmid_dokonala-partie-zmx-135906.jpg 4 58 15

Mary je krásná, chytrá a dobře vychovaná žena, která ví, kde je její místo ve společnosti. Když jí však osud připlete do cesty okouzlujícího Marcuse, hraběte z Rennu, její život se roztočí na plné obrátky. Laskavá a tichá Mary se vždycky mužům spíše vyhýbala, ale ta náhlá silná přitažlivost k tomuto šlechtici, který miluje dobrodružství, ji skoro děsí… Opováží se svěřit mu se svým tajemstvím, které přede všemi až doposud pečlivě střežila? Marcus moc dobře ví, že Mary před ním něco skrývá. Mohla by to snad být stopa k záhadné smrti jeho mladší sestry? Proč byl poslední sestřin dopis tak plný strachu a úzkosti? Smyslné svádění jistě rozváže Mary jazyk a Marcus přijde celé záležitosti na kloub. Brzy zjistí, že tahle žena pro něj znamená mnohem víc, než by si kdy pomyslel, že bez ní si svou budoucnost vůbec nedovede představit. Jenže má před sebou úkol, na který nesmí zapomínat. Ovládne Mary jeho srdce natolik, že ovlivní hledání pravdy, proč musela jeho mladá sestra zemřít? Na otázky, které se před ním vynořují a poodhalují tajemství smrti, nachází Markus jen stěží uspokojivé otázky…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

When It´s Perfect , 2002


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
18.01.2024 2 z 5

Začátek je docela zajímavý. Autorka ovšem - zřejmě ve snaze prodlužovat napětí a odhalovat tajemství všech zúčastněných postupně - svou snahu trochu přehnala. Děj je neúměrně natažený a celé se to rozplizle a pateticky vleče. Konec je od jistého bodu celkem jednoznačný.
Hlavní postavy se chovají dost nelogicky, zejména Mary. Poté, co se tváří nehnutě, jak gibraltarská skála, mu najednou z ničeho nic skočí do postele (doslova). A ty rubíny mi přišly nepraktické a jejich umístění poněkud laciné, ale vkus je samozřejmě individuální.
Jako plus oceňuji zápletku i tajemství, která jednotlivé postavy (snad až na Marka) skrývají i některé pro červenou lehce neobvyklé prvky. Dokážu si představit, že po úpravě by z toho mohl být moc pěkný film. Chtělo by to mrazivou atmosféru, trochu víc hříchů a nějaké náznaky, že by mohl být ohrožen další život - klidně by se z toho mohl vyklubat i velmi slušný thriller.
Takhle je to dost průměrná romanťárna.

jarkaska
21.01.2022 4 z 5

Kniha se dobře četla, takové oddechové čtení na zimní večery.


ariel platto
09.02.2019 4 z 5

Kniha mě do půlky velice okouzlila a čtení mě doslova bavilo. A potom to začalo nějak upadat. Ale konec byl zase dobrý. Za první půlku bych dala plný počet.

luci33
19.09.2018 2 z 5

Švadlena u stolu panstva, no páni. Jakmile se hrabě začal podrobně zajímat o její práci a chtěl si nechat ušít spodní prádlo, začala jsem pochybovat o soudnosti autorky.. děsně blbé. A vrchol - hrdinka byla v minulosti natolik pitomá, že jsem jí nynější chytrost nevěřila. Vyzněla pro mě jako záporačka. Jediné plus je za milostné scény, ale ty celou knížku nezachrání. Nebavilo mě to.

jaja1989
02.07.2018 odpad!

Nudný příběh, který si hrál rádoby na detektivku, ale byla to karikatura na detektivku.
Nechci dělat spoiler, ale konec je děsně nereálný, už vidim, jak se nějaký chlap takhle zachová.

kopretina001
15.03.2018 5 z 5

pěkné čtení, jako vše od této autorky

Jája92
22.02.2018 4 z 5

Krásné romantické dílko.

Enny4
25.09.2017 5 z 5

Příběh se mi líbil, další krásná knížka od této autorky.

LilianaFalcon
05.07.2017 2 z 5

Nejslabsi, co jsem od autorky cetla.
Romanticka klasika, ktera me uz pred pulkou prestala bavit. I kdyz dopis na rozloucenou a poslednich par stranek byly dobre zvolenym zaverem, neprimeje me to dat treti hvezdicku... Proc? Protoze uz po prvnich deseti strankach jsem zacala preskakovat.

Jessybelle
27.02.2017 4 z 5

V podstatě historická Harlequinka, nenáročná oddechovka. První kniha od této autorky, tak nemám srovnání.

havrmoni
02.10.2016 4 z 5

Mě se to líbilo. Nenáročná oddechovka,která se dobře četla.

malazluta
20.05.2013 1 z 5

Děj této knihy mě nějak zvlášť nebavil, což mě mrzí, protože jiná kniha autorky "Moje drahá Caroline" se mi líbila. Myslím, že autorka příběh neuchopila za dobrý konec a jsem si jistá, že se k této knize již vracet nebudu.

jaja10
02.01.2013 3 z 5

Předchozí kniha Adele (moje drahá Caroline) se mi líbila víc, měla mnohem větší náboj. Tady jsem se musela prokousávat mnohdy podle mě zbytečným textem. A ten konec, co se týká vyřešení smrti mladší sestry hlavní postavy, no nevím,nevím,..... Každopádně se těším a doufám, že další knihy od této autorky budou tak dobré, jako její první kniha.

modranka
12.11.2012 3 z 5

Úplne súhlasím s tým čo napísala Zoja. Doplnila by som len to, že americké autorky by sa mali doučiť dobové reálie. Je nemysliteľné, aby slúžku posadili k jedlu spolu s panstvom.... keď som si toto uvedomila hneď v prvej kapitole, už ma kniha bohvieako nebavila.

zoja
04.11.2012 3 z 5

Druhá kniha, kterou jsem od této autorky četla, nicméně musím říct, že Moje drahá Caroline se mi líbila podstatně víc. Jak už je v anotaci zmíněno, Marcus se vrací po několika letech na své panství, aby vyšetřil smrt své mladší sestry. Přestože sestra je mrtvá pouze dva týdny, připadá mi, že víc než její úmrtí ho zajímá právě Mary, kterou mu sestra v dopisech vylíčila jako inteligentní, laskavou, přátelskou a se smyslem pro humor. Bohužel jsem na nic podobného v celé knize nenarazila. Popisování toho, kdo si co myslí a jak by mohlo kdeco dopadnout pro mě bylo zbytečně zdlouhavé. A celkově, jak autorka pojala konec knihy, vyřešení smrti, vyplutí rodinných tajemství na světlo a zachování se hlavního hrdiny.....nemyslím si, že to bylo to pravé ořechové.....ale čtěte, co člověk, to názor :-).