Markýz hledá ženu

Markýz hledá ženu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501230/bmid_markyz-hleda-manzelku-Mjg-501230.jpg 4 69 20

Dominic, markýz z Mertonu, dospěl k názoru, že by se měl oženit. Jak by řekl jeho poručník, je to prostě povinnost. Důležité je vyhnout se silné vášni a citům a najít si tu správnou nevěstu. Musí být urozená, tichá, dobře vychovaná, ucházející, musí vědět, co se od markýzy očekává. A hlavně nesmí mít sklony ke skandálům! Dotty Sternová byla pozvána Worthingtonovými, aby se s nimi zúčastnila společenské sezony v Londýně. Je sice jen dcerou venkovského baroneta, vyniká ale krásou, bystrou myslí, břitkým vtipem a upřímnou povahou. To ale její okolí poněkud vyvádí z míry. A nejvíc Dominika. Na Dotty je totiž něco, čemu nedokáže odolat. A než se naděje, zachraňuje spolu s ní štěňata, koťata, a nakonec i malého zlodějíčka. Dotty vůbec neodpovídá jeho představě ideální manželky a rozhodně by ho s ní nečekal klidný život. Tak proč mu připadá… prostě dokonalá?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

When a Marquis Chooses a Bride


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
18.03.2024

Oproti prvnímu dílu je tady menší pokrok. Po pár knížkách ze současnosti jsem se opět vrátila k nějaké historické romanťárně a docela jsem si početla. Knížka má přijatelný počet stránek, neměla jsem pocit, že se děj táhne. A určitě se poohlédnu i po dalším díle této série.

zuzana2599
25.02.2024 4 z 5

Tak, Dominic, markýz z Mertonu, se konečně oženil ! Našel ženu svého srdce a to nebývá v nejvyšších aristokratických kruzích až tak časté ! I já jim přeji hodně lásky a štěstí ! I druhý díl této série se mi líbil, opět se jedná o skvělé čtení, jehož děj je propletený s hrdiny z dílu prvního, a to je moc příjemné a milé. Děj ani dialogy nenudí, sem tam je čtení okořeněno jemnou erotikou. S radostí a očekáváním se pustím do třetí části !


KarolinaFifth
14.07.2023 odpad!

Připadalo mi to dosti prostoduché.

TheMelorry
12.06.2023 4 z 5

Stejně jako u minulého dílu jsem opět nadšená. Romantický příběh z vyšší britské společnosti, který se odehrává v 19. století, a jehož hlavním motivem je výhodné manželství, ale také láska a rodinné vztahy.
Autorka prostě umí psát. Příběh je prvoplánový, to ano, ale postavy jsou velmi sympatické, prostředí a zápletky skvělé. Navíc se opět setkáváme s hrdiny z předešlého dílu.
(4,5)

PerlaZP
24.04.2023 4 z 5

Opět moc hezký příběh - Romantický i zábavný...
Knížka se velice dobře četla...
Knížce dávám čtyři hvězdičky a už, teď se těším na další díl této série - Doufám, že bude brzy...

pip11
03.03.2023 5 z 5

Tohle jsem si skvěle užila... Příběh se mi moc líbil a hned od začátku mě chytil. Pěkně vykreslený děj i postavy, které hned zaujmou, k tomu akčnější části i nějaký humor. Oproti prvnímu dílu to bylo na plný počet, moc se těším na pokračování.

alzbeta4340
26.02.2023 5 z 5

Plně naplňuje moji představu historické romance. Milý příběh, který má logiku, napsaný bez zbytečných dramat - zato s trochou vtipu. Vystupují zde dobře prokreslené postavy - především ústřední dvojice je sympatická. Konzervativně vychovaný mladý markýz a veskrze rozumná slečna z venkova, která není ani nesmírně pokroková ani šedá myška. - A samozřejmě všichni ti příbuzní, bez těch by to tady ani nešlo....
"Markýz" je zařazený v sérii, dá se ale úplně klidně přečíst samostatně, o nic čtenář nepřijde. A na rozdíl od úvodu série ho navíc hodnotím všemi pěti hvězdičkami. Doufám, že autorka kvalitu udrží, protože se těším na její další kousek.

rampapa
29.01.2023 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Mám moc ráda tuhle rodinu a autorku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Jaruš71
16.01.2023 5 z 5

Asi jsem četla něco jiného, mě se to líbilo. Oddechovka- zamilovaný pár a kolem spousta dětí - bavila jsem se. Těším se na dalších šest dílů

Čenichnaknihy
09.01.2023 4 z 5

Když si vezmete do levé ruky kteroukoli z knížek série o Bridgetonových a do pravé zase třeba Rebelky z Oxfordu, padne Markýz někam mezi ně.

Srovnání s Bridgetonovými se nabízí. Příběh se vrací do počátku 19. století, kdy se šlechtici předháněli v domluvených sňatcích a žena tu byla od toho, aby byla hlavně dobrou manželkou a ne aby šířila vlastní názory a vyskakovala si na muže.

To Ella Quinnová si vymyslela pokrokovější hlavní hrdinku. Dotty Sternová si z Markýze Dominica na zadek nesedne. Přestože on pochází z vyšších vrstev než ona a právě hledá budoucí nevěstu.

Je krásná, chytrá, vtipná a on jí navzdory její drzosti nemůže jen tak pustit z hlavy. Dokonce spolu začnou pátrat po záhadném původu mladého zlodějíčka.

Když pomineme, že pár vedlejších dějových linek je těžko uvěřitelných, je to příjemná romantika, která má dokonce i detektivní prvky a to je u podobných románů dobré osvěžení.

Parwana
05.01.2023 odpad!

Čekala jsem fajn oddechovku, ale vůbec mě to nechytlo. Byla tam spousta postav, v níž jsem se po chvilce přestala orientovat. Odloženo a nedočteno.

Mi--LADA
01.01.2023 2 z 5

Milé a jednoduché, jako klidné pohlazení po duši. Sympatická dvojice. Potřebu zachraňovat koťata a jiné tvory, kterou měla Tea, naprosto chápu. Málo dějové, hodnotím jako laskavej, po příběhové stránce slabší průměr.

miruska1
01.01.2023 4 z 5

V porovnání s prvním dílem to je super. Sice Jednoduche a předvídatelné čtení, ale bavilo ma to. Docela som sa i nasmiala....

ivousekk
27.12.2022 1 z 5

(SPOILER) Nechápu, kde ta knížka vzala tak vysoké hodnocení. Ano, věděla jsem podle anotace, že dostanu velice nenáročnou a oddechovou romantiku, ale tohle? Šílená blbost. Postavy nesympatické. Ona sice hodná, ale jinak dost naivní zhýčkaná bohatá holka, co si hraje na zachránkyni slabých a utiskovaných. Ale reálně žádnou pomoc neposkytne, jen udělá humbuk a skutečný problém řeší jiní. On namyšlený floutek, co si myslí, že je pupek světa a ve skutečnosti je akorát nadržený jak stepní koza a přemýšlí "kámošem" a ne hlavou a kolem toho se vlastně vše točí. No a až ti dva překonají všechny "nástrahy", vezmou se a budou žit šťastně až do smrti.
Ještě, že jsem měla knížku jako e-výpujčku, jinak by mě fakt štvalo za něco takového platit.

Zomy
09.12.2022 3 z 5

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem čekala mnohem víc. Tohle je taková milá romantika ... o ničem...

Dominic je studený psí čumák, bohatý mamánek, který neví nic o životě a všechno svádí na přísnou výchovu strýce. Dotty se pasuje do role zachránkyně slabších. Ale ona vlastně nikdy nikomu nepomůže, jen udělá pozdvižení a očekává, že se někdo o problém postará. Dost možná je to rozmazlená slečinka, i když milá a se sociálním cítěním.

A pak se ti dva potkají, padnou si do oka a je hotovo. Přečíst se to dá, ale není to kdovíjak dechberoucí ani zábavné.

astra3
05.12.2022 5 z 5

Taková miloučká romantika na zimní večery.

Staráknížka
30.11.2022

Knihu jsem si docela užívala a dobře se bavila. Správná kniha do listopadové plískanice. Prostě srdci neporučíte ani když jste markýz. Četla jsem i první díl, docela ušel.

Red-haired
11.11.2022 4 z 5

Už se vám někdy stalo, že jste se u prvního dílu série strašně nudili a druhý si naopak naprosto zamilovali? Ano, že jsou další díly sérii občas lepší, než ten úvodní, je docela častá věc, ale až takový rozdíl jsem opravdu nečekala.
Dominic, markýz z Mertonu došel k závěru, že by se měl konečně oženit, a jak jinak než za nějakou poddajnou a slušnou ženu s dobrým titulem. Docela smůla, že se zakoukal do Dotty, která je toho přesným opakem. Venkovská holka s touhou zachránit celý svět a bránit slabší se Domovi do jeho škatulky absolutně nehodí, ale svou nastávající už nezmění a lásce neporučí, takže je načase, aby otevřel oči a přehodnotil svou životní filozofii.
Jak já si to čtení užívala. Knížka je oproti prvnímu dílu plná akce a zajímavých postav. Dominik má za sebou těžkou minulost, která z něj vytvořila nudného snoba, uvnitř něj ale hoří oheň a je skvělé sledovat, jak během času stráveného s Dotty nechává své emoce vyplout na povrch. Dotty je na rozdíl od Doma přirozená, celý život domů tahá zraněná zvířata, kterým chce pomoci a tituly pro ni nic neznamenají. K Dominikovi prostě perfektní match.
V knize můžete očekávat nejen romantiku a společenské intriky, ale také záchranné akce a skvělý vývoj postav.
Pár bodíků dolů musím udělit za pro mě trochu nesmyslnou zápletku s Dominikovou matkou, která celý život neměla ani tušení o jeho výchově a divné ji to přišlo až v jeho dospělosti. Mám takový dojem, že je to trošku pozdě a nedokážu si představit, že by byl někdo až tak slepý.
Knihu hodnotím 4*/5*, ve svém žánru je to skvělá oddechovka, u které jsem se moc bavila. Pokud tedy hledáte historickou feel good romantiku, kde nechybí akce, klidně začněte tímto dílem.

biki
17.10.2022 5 z 5

Nechce se mi věřit, že to napsala stejná autorka. Tento příběh je totiž o několik etáží výš než úvodní díl, je podstatně propracovanější a zajímavější, místy i akčnější, s několika originálními prvky, a téměř zcela se vyhnul hluchým místům. Také postavy hlavních hrdinů, ale i vedlejších postav, se mi tu jeví lépe a barvitěji prokreslené. Fanynkám romantické literatury bude tato kniha zcela jistě stát za přečtení.

LilluLong
01.10.2022 4 z 5

Muza je naozaj nevyspytateľná , u niektorých spisovateliek v písaní sérii sa ich drží od začiatku do konca a u iných len na začiatku a koniec vedia zmrvit, u dalších zas sa objavia po prvej časti série presne ako teraz, moje hodnotenie oproti prvej časti kde som dala len 2* tato časť si zaslúži 4*

Autorovy další knížky

Ella Quinn
americká
2021  66%Tři týdny do svatby
2022  75%Markýz hledá ženu
2023  77%Začalo sa to bozkom
2023  88%Markíz a ja
2024  80%Môj prvý gróf

Kniha Markýz hledá ženu je v

Právě čtených2x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce119x
Chystám se číst52x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x